שתף קטע נבחר

"אפיק" פנתה לבית המשפט: אנו הזוכים במכרז הערוץ המסחרי

מבקשת במקביל לעכב את המשך ההכנות של "שידורי עדן" לעלייה לאוויר

קבוצת "אפיק", בראשות דן מרגלית, הגישה היום (רביעי) עתירה לבית המשפט המחוזי בחיפה נגד הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו, בבקשה להכריז עליה כזוכה במכרז להפעלת הערוץ המסחרי החדש. "אפיק" טוענת כי הרשות טעתה בחישוב תוצאות המכרז כשקבעה כי הקבוצות "ישראל 10" ו"שידורי עדן" הן הזוכות במכרז.

"אפיק", המיוצגת על ידי עו"ד אלכס הרטמן, מבקשת במקביל מבית המשפט למנוע מ"שידורי עדן" להמשיך בהיערכותם לקראת עליית הערוץ לאוויר בסוף השנה.

 

מירוץ צמוד

 

במכרז, שתוצאותיו פורסמו לפני כשבועיים, התמודדו ארבע קבוצות על קבלת הזיכיון להפעיל את הערוץ המסחרי השלישי, שצפוי לעלות לאוויר בסוף השנה. מועצת הרשות השניה בחנה את הצעותיהם של ארבע הקבוצות ובחרה שתי זוכות: קבוצת "ישראל 10" בראשות יוהנה פרנר ורוני אלגרנטי, וקבוצת "שידורי עדן" אותה מנהל מוטי קירנשבאום.

לאחר פירסום תוצאות המכרז נודע כי המירוץ לקבלת הזיכיון היה צמוד מאוד. בסיום דיוני המכרז דורגה "ישראל 10" במקום הראשון ו"אפיק" במקום השני. אולם המכרז הוכרע לבסוף רק בשל העובדה שה"ביד" - התשלום החד-פעמי אותו מציעה הקבוצה לשלם למדינה בתמורה לקלבת הזיכיון - היה גבוה יותר מהצעותיהן של שאר הקבוצות. בשיקלול הסופי עברה "שידורי עדן" למקום השני ודחקה את "אפיק" מזכייה במכרז.

ב"אפיק" טוענים כי למרות ה"ביד" הגבוה של "עדן" הם עדיין אמורים היו לזכות במכרז מפני שהיועצים הכלכליים של הרשות השניה טעו בחישוב התוצאות הסופיות.

"אפיק" הכריזה על כוונותיה לערער על תוצאות המכרז כבר עם פרסום התוצאות ובמשך השבועיים שעברו מאז. בתגובה מסרה בשבוע שעבר דוברת הרשות השניה כי הרשות אינה מקבלת את טענותיה של "אפיק" לגבי טעות בחישוב תוצאות המכרז.

הדיון בעתירה נקבע ליום רביעי הבא (9.5) והשופט הקציב לרשות השנייה ול"שידורי עדן" חמישה ימים להעביר את תגובתן.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"טעות בחישוב". דן מרגלית, מנכ"ל "אפיק"
"טעות בחישוב". דן מרגלית, מנכ"ל "אפיק"
צילום: יוני המנחם
מומלצים