שתף קטע נבחר

לקבע את ריבית המשכנתא

כרבים אחרים לקחתי משכנתא בריבית משתנה לפני כשלוש שנים. מאז, למרות שבריביות המתפרסמות יש תנודות לשניי הכיוונים הריבית רק עולה. הבנתי מפירסומים שזה נובע מכך שהבנק מחשב הריבית לפי "הריבית התעריפית" ולא לפי הריבית האמיתית המוצעת בשוק. מה ניתן לעשות כדי לשפר את מצבי ולהימנע מהעלאות ריבית?

 

מומחי המשכנתאות של בנק דיסקונט משיבים:

 

על פי הנתונים שהיצגת מדובר במשכנתא בריבית משתנה שנלקחה לפני כשלוש שנים. במהלך שנים אלו חלוי שינויי ריבית לשני הכיוונים. עליית וירידת ריבית המשכנתאות נגרמת משינויים בעלויות הגיוס של המקורות הצמודים.

בהלוואה בריבית משתנה הריבית נקבעת לתקופה הראשונה, כאשר במועד התחנה משתנה הריבית ע"פ הריבית שתהיה נהוגה בבנק במועד השינוי.

בתקופה האמורה תחנות היציאה המקובלות היו שנה ואו שנתיים וחצי, ולאחריהם חידוש כל חמש שנים. הריבית המפורסמת על ידי בנק ישראל משקפת את ממוצע הריבית שבוצעה בפועל בכל הבנקים.

על מנת להימנע מהעלאות ריבית, הדרך היחידה היא לקבוע מסלול בריבית קבועה, המבטיח מראש את גובה הריבית לכל תקופת חיי ההלוואה. אנו ממליצים על מסלול הריבית המשתנה ללקוחות המעריכים כי בעתיד שיעור הריבית אמור לרדת, או המעוניינים בתחנות יציאה.

ללקוחות שבחרו במסלול הריבית המשתנה אפשרות לעבור למסלול הריבית הקבועה (ולקבע את הריבית), על פי הריבית הממוצעת כפי שמתפרסם על ידי בנק ישראל ליתרת תקופת ההלוואה, בתוספת 0.25%.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים