שתף קטע נבחר

מחלבות במישור החוף ובשרון

איך גבינה נולדת: הרפת של בית יצחק, החליבה בבית חנן, חדרי ההבשלה בנחלים וסרט הדמיה ברחובות



"בית יצחק", מושב בית יצחק

המחלבה קיימת 40 שנה. המשפחה ממוצא הולנדי וכך גם הידע. מייצרים במקום: גבינה הולנדית גאודה (בתוספת כמון) מחלב בקר - 51 שקל לק"ג, גבינת גאודה טום מחלב עזים - 65 שקל לק"ג, חמאת שום מתובלת - שבעה שקלים ליחידה (150 גר’), גבינת חלומי - 40 שקל לק"ג, גבינת ריקוטה - 28 שקל לק"ג, צפתית - 28 שקל לק"ג.
אורחים יכולים לבקר ברפת בתיאום מראש, אפשר לקנות גבינות במקום. במושב יש בית קפה, וחנויות לריבות, עוגות, מתנות, וחפצי נוי מהודו וממרוקו. שעות הפעילות: א'-ה' 7:00-15:30, ו' 7:00-13:00. בשבת סגור (כשר). טלפון: 8344385-09. איך מגיעים: כביש 57 מנתניה לבית ליד, פנייה שמאלה לבית יצחק. בתוך המושב פנייה רביעית שמאלה, ברחוב האילנות ליד בית הספר.

"בן בסט", מושב בית חנן

המחלבה קיימת מאז שנת 4-1983. הידע נרכש במהלך השנים מניסיון אישי. המוצרים על טוהרת חלב עזים שנחלב במקום "בלי חומרים משמרים ואנטיביוטיקות". מייצרים במקום: גבינות למריחה עם או בלי תיבולים, יוגורט ביו עם או בלי פרי, חמאה, גבינה בולגרית ומגשי אירוח לשבועות בתיאום מראש. מחירים: גבינות רכות - עשרה שקלים לרבע ק"ג, גבינות חצי קשות - 11 שקל לרבע ק"ג וגבינה בולגרית - 65 שקל לק"ג. הגבינה הפופולרית היא גבינת אורגנעז - גבינה שדומה לריקוטה פרסקה האיטלקית. המלצת בעלי הבית: יוגורטים (תשעה שקלים לחצי ק"ג), או יוגורט מתובל בפרי (אוכמניות, אננס, תות, משמש ואפרסק) בבקבוק של 340 גר’ (שבעה שקלים) ולבנה (עשרה שקלים ל-250 גר’).
אפשר לרכוש מוצרים בחנות. שעות הפעילות: א'-ה' 8:00-14:00, 17:00-20:00, ביום ו' 8:00-14:00 ובמוצאי שבת לפי תיאום. טלפון: 9663311-03. איך מגיעים: על כביש יבנה הישן, עוברים את צומת עין-הקורא, ממשיכים דרומה כקילומטר וחצי, מאה מטר אחרי תחנת "דלק" הכניסה למושב. כדאי לנסוע בנתיב הימני ולעקוב אחרי השילוט למשק 16. המלצה לטיול בסביבה: רכיבה על חמורים בטירת שלום ובחורף – שמורת אירוסים.

"גד", בת ים

המחלבה קיימת למעלה מ-80 שנה ומנוהלת כיום על ידי דור שלישי למשפחה, שהגיעה מטורקיה. הידע הוא בחלקו משפחתי וחלק נקנה מחברות איטלקיות שמייצרות גבינות וקינוחים ומחברות ביוון. מייצרים במקום: מוצרלה, אורדה, ריקוטה, בולגרית, בולגרית למריחה, קשקבל ומלבי למנה אחרונה (4.30 שקל לגביע). הגבינות הפופולריות והמומלצות ביותר: כדורי מוצרלה – 17.13 שקל ל-230 גר’, בולגרית למריחה – 18.99 שקל ל- 300 גר', צפתית טבעית - 6.40 שקל ל- 300 גר' ולבנה - 14.58 שקל ל- 350 גר'.
אפשר לבקר רק בתיאום מראש. במקום פועלת חנות מפעל המציעה את מוצרי המחלבה למכירה, גם לפי המשקל. שעות הפעילות: א'-ה' 7:00-18:00, ו' 7:00-13:00. טלפון: המחלבה 5514111-03, משרד יחסי ציבור 6869005-03. איך מגיעים: אזור התעשייה בבת ים, מאחורי קניון בת ים.

"דן", בת ים

המחלבה קיימת 55 שנה. הידע נרכש מטורקיה ומיוון. מייצרים במקום: בלקניות - 10.70 שקל ל-250 גר', בולגרית - 28.90 שקל לק"ג, צפתית - 14 שקל ל-350 גר’, לבנה - החל מ-8.70 שקל ל-250 גר’, יוגורט - 5.30 שקלים ל-500 מ"ל, גבינת שמנת, גבינת קש - 31 שקל לק"ג, איירן טורקי (יוגורט לשתיה) - 9.50 שקל לליטר ורג'ינקה (משקה רוסי). הגבינה המומלצת והפופולרית ביותר היא בולגרית צאן – 55 שקל לק"ג.
במקום יש חנות מפעל המוכרת את מוצרי המחלבה במחירים מוזלים ומציעה מבצעים מיוחדים לקונים. במקום ישנן גם כבשים וגדיים לליטוף. שעות הפעילות: א'-ה' 6:00-18:00, ו' 6:00-14:00. בשבתות ובחגים סגור. בחג שבועות המחלבה תהיה פתוחה בערב החג עד 15:00 ומספר ימים לפני השבועות המחלבה תהיה פתוחה בשעות 6:00-20:00. טלפון: 5514675-03. איך מגיעים: המחלבה נמצאת במרכז אזור התעשייה בת ים, רחוב יקואל 4.

"השומרון", בנימינה

המחלבה נוסדה בשנת 1953 על ידי משפחת בכר ומשפחת חגואל . המייסדים רכשו את ניסיונם בייצור גבינות בארצות מולדתם, טורקיה ויוון, ומכאן התמחותם בייצור גבינות בלקניות. המחלבה מייצרת כ-30 סוגי גבינות קשות, חצי קשות, רכות ויוגורט. הן נמכרות ברשתות המזון הגדולות בכל רחבי הארץ. הגבינה הפופולרית ביותר היא הבולגרית (חמישה אחוז שומן ו-16 אחוז שומן). גבינה מומלצת היא הבולגרית למריחה (תשעה אחוז שומן) בטעם טבעי, שום-שמיר וזיתים.
המחלבה לא פתוחה לסיורים וביקורים. במקום יש חנות מפעל שמציעה למכירה את מוצריה במחירים מוזלים. כתובת: רחוב האיכר 41. בנוסף ישנה חנות מפעל נוספת בתל אביב, רחוב נחלת בנימין 88, מרכז השיוק ממוקם בפארק התעשיות עמק חפר, רחוב חריש. פתוח כל יום חוץ משבתות וחגים. טלפון: 6822079-03, 6813812-03, 6388138-04, מרכז השיווק - 6222866-04.

"טל", באר יעקב

המחלבה קיימת שבע שנים. הידע נרכש מטכנולוגים בארץ ומצרפת. מייצרים במקום: גבינות מחלב עזים וחלק קטן מחלב כבשים, גבינות לבנות רכות למריחה, יוגורט, גבינות קשות וחצי קשות בסגנון צרפתי. מחירי הגבינות בחנות המחלבה זולים יותר מאשר בבתי הטבע ובמעדניות. לדוגמה: גבינות קשות – 120 שקל לק”גגר’, גבינות רכות – עשרה שקלים לגביע. הגבינה הפופולרית ביותר היא "סנט מור", גבינה צרפתית בצורת גליל מצופה בפחם ועובש לבן. מחיר: 120 שקל לק"ג.
במקום מתקיים "טל-טלה", פעילות במשק בנושא משפחת הצאן והחלב, ביקורים במשק, דיר עזים וכבשים, פינת חי וסדנאות. הפעילות לקבוצות בתיאום מראש. טלפון: 9205692-08. סגור בשבתות ובחגים (כולל שבועות). שעות הפעילות: א'-ה' 8:00-19:00, ו' 8:00-16:00. טלפון: 9228516-08. איך מגיעים: דרך רמלה ונס ציונה. המחלבה נמצאת בתוך משק בלומנטל במושב נווה דורון שבתוך באר יעקב.

"מרקוביץ", מושב נחלים

המחלבה קיימת 20 שנה. הידע נרכש מניסיון אישי. מייצרים גבינות מחלב כבשים בלבד: גבינות בשלות – נחל (קממבר) עם צנוברים, אגוזים, יין, עשבי תיבול ועוד, בניאס (ברי) וקשקבל. גבינות רכות – גבינת שמנת, לבנה, פטה, צפתית. וגם, כדורי גבינה בתיבולים שונים, אורדה –ריקוטה, ברינזה (גבינה לטיגון) ויוגורט בטעמים שונים. מחירי המוצרים נמוכים בכ-50 אחוז בחנות המחלבה מן המחירים ברשתות השיווק. דוגמאות: גבינות בשלות – עד 95 שקל לק"ג, ברינזה – 45 שקל לק"ג, לבנה – שמונה שקלים ל-250 גר’, כדורי גבינה בטעמים שונים – 22 שקל למגש עם שבעה כדורים. הגבינה הפופולרית והמומלצת ביותר היא גבינת נחל המוצעת בטעמים שונים, מחיר: 89 שקל לק"ג.
מתחם המחלבה בנוי על עץ דק שמסביבו סלעים ובאמצע מסתובבות כבשים חופשיות. אין ביקורים בתוך המחלבה. במקום ישנה כוורת דבורים ובחנות שבמקום נמכר גם דבש.
שעות הפעילות: א'-ה' 8:00-19:30, ו' 8:00-14:00. בערב חג שבועות 8:00-14:00, בשבתות ובחגים סגור. טלפון: 9332797-03. איך מגיעים: כביש מס' 40 , מצומת סירקין נוסעים דרומה לכיוון צומת הטייסים. מושב נחלים נמצא באמצע. יש שילוט למושב ולמחלבה. משק 59, בית 15 מצד ימין, ארץ זבת חלב.

"משק יעקבס", כפר הרוא"ה

המחלבה פועלת חמש שנים, הידע הוא שילוב איטלקי-ישראלי. מייצרים בעיקר גבינות קשות מחלב עזים וכבשים: גאודה, סנט מור, רוקפור, קצ'וטה, בלפאז, פקורינו, איטליקו וקמבבר. המחירים נעים בין 60-90 שקל לק"ג. הגבינה הפופולרית ביותר היא הרוקפור והמלצת בעלי הבית היא הקממבר.
אפשר לבוא לצפות בחליבה. שעות הפעילות: א'-ה' 8:00-17:00, ו' 8:00-13:00. שבת סגור. טלפון: 6366111-04. איך מגיעים: כביש מס. 4, הכביש הישן מתל אביב לחדרה, ימינה בצומת כפר הרוא"ה. יש שילוט. המלצה לטיול בסביבה: נחל אלכסנדר, חוף בית ינאי, נסיעה לבנימינה ולזיכרון יעקב.

"משק כפיר", מושב חניאל

המחלבה פועלת למעלה מ-12 שנים ומשתמשת בידע שנאסף במשך שנים ממשקים קטנים וביתיים ברחבי אירופה. במקום מייצרים למעלה מ-20 סוגי גבינות קשות. הגבינות הפופולריות: גבינות בסגנון איטלקי: קשוטה, פקורינו וגבינות גרוייר, צ'דר, טום וקנטל. זהו המשק היחיד בעולם שמחזיק ארבעה סוגים של חיות במשק אחד: כבשים, עזים, פרות ובופלו.
אפשר לצפות בחליבה ולערוך אירועים בתיאום מראש, כן הם פותחים את המקום ובו יוגשו פלטות גבינות ומבחר מאפים בשילוב גבינות, טלפון: 8940434-09. שעות הפעילות: 10:30-14:00 ובשעות הערב לאירוח. איך מגיעים: מכביש מס. 4 פונים ימינה בצומת השרון לכיוון כפר יונה ומיד שמאלה למושב חניאל. לבאים מצפון – פניה שמאלה בצומת מדרשת רופין. יש שילוט. המלצה לטיול בסביבה: פארק השרון, עמק חפר, נחל אלכסנדר ושמורת הצבים ונחל תנינים.

"נחלים דורון מן הטבע", נחלים

המחלבה קיימת קרוב לעשר שנים. הידע הוא צרפתי והולנדי. במקום מייצרים גבינות מחלב כבשים, עזים ופרות. המיוחדות: גבינות צהובות, קשקבל, רוקפור, קממבר, טום מחלב עזים ועוד מספר סוגי גבינות עזים. המחירים: 80 שקלים לק"ג. מתמחים ביוגורטים מחלב עיזים וכבשים והם גם הפופולריים ביותר. מחיר: 2.5 שקל לגביע 160 גר’, יוגורט עזזים שתייה טבעי בטעמי תות ואפרסק, מחיר: חמישה שקלים ל-250 מ"ל. המלצת בעל המקום: גבינה בולגרית (40 שקל לק"ג), גבינת פיאצה (גבינת צאן ועזים קשה - 80 שקל לק"ג).
אפשר לבקר בדיר ולצפות בחליבה ובתהליך ייצור הגבינה. יש במקום חנות מכירה מיוחדת. שעות הפעילות: א'-ו' בין השעות 9:00-14:00, 17:00-20:00. טלפון: 689985-052. לא עובדים בשבת. איך מגיעים: כביש פתח תקווה-לוד, בתחנת "סונול נחלים" פונים מזרחה (ימינה לבאים מדרום ושמאלה לבאים מצפון) ומשם יש שילוט. באזור יש הרבה משתלות וישיבה.

"תנובה", רחובות

מרכז המבקרים מקיים סיורים מודרכים, משך כל סיור כשעתיים. הסיור כולל: הסבר ורקע על תעשיית החלב, סרט על קווי הייצור בשש מחלבות תנובה, שמוקרן במכשיר הדמיה, סיור במפעל אבקת החלב, בתחנת מילוי החלב והקרנת סרט לימודי המתאר את התהליך משלב החליבה ועד למוצר הסופי. בסוף הסיור מובטח כיבוד ומזכרת. כחלק מהסיור הילדים מקבלים דפי הפעלה. הסיורים מיועדים לגילאי שש ומעלה.
מחיר: יחידים - 15 שקל למבקר, קבוצות מאורגנות (40 איש ומעלה) - 12 שקל למבקר. שעות הפעילות: א'-ה' 9:00-14:30 (שעת הסגירה גמישה לביקורים בחופשים). בסופי שבוע וחג סגור. יש לתאם ביקורים מראש: קבוצות מאורגנות 9444236-08, סיורי משפחות – מוקד שירות: 244-666-800-1 שלוחה 4. איך מגיעים: המחלבה נמצאת על הכביש הראשי בין רחובות ליבנה. יש שילוט.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"גד", בת ים
"משק יעקבס", כפר הרוא"ה
"נחלים דורון מן הטבע", נחלים.
הדמיה ב"תנובה", רחובות
מומלצים