AMD הכריזה על מעבדים חדשים לשרתים
עם זאת - יצרנים מובילים של מחשבים לא מצטרפים בינתיים
AMD הכריזה אתמול (ג') על מעבדי אתלון חדשים, בניסיון ראשון לחדור לשוק המעבדים לשרתים, שנשלט על ידי יריבתה, אינטל.
לראשונה מאז הושקו מעבדי אתלון עבור מחשבים האישיים, לפני כשנתיים, מבקשת AMD להשיג אחיזה בשווקים חדשים – שוק המחשבים הניידים, שוק השרתים ותחנות העבודה.
AMD הכריזה על מעבדי אתלון מסידרת MP, שפועלים במהירות של 1 ג'יגה הרץ ו-1.2 ג'יגה הרץ וקבוצת השבבים (AMD-760 MP (chipset.
מומחים טוענים כי המעבדים החדשים עשויים לספק בידי AMD יתרון מול יריבתה הגדולה אינטל. זאת על פי כמה מבדקים, שמצביעים על ביצועים טובים יותר של שבבי AMD על פני השבבים המתחרים של אינטל. נוסף על כך, שבבי AMD הם זולים יותר.
"זהו צעד ראשון ומהותי של AMD לתוך שוק השרתים", אמר בוב מיטון, מנהל שיווק בקבוצת השרתים ותחנות העבודה של AMD".
"אם AMD ימשיכו לפעול כפי שפעלו בשנתיים האחרונות, הם ירחיבו את המוניטין שלהם ויוכלו להיכנס בהמשך לשווקים חדשים", אומר האנליסט נתן ברוקווד מחברת Insight64.
עם זאת, ההובלה של AMD עלולה להיות קצרת טווח. אינטל הודיעה ב-21 במאי כי שבבי הקסיון (Xeon) החדשים שלה, שמבוססים על פנטיום 4 ופועלים במהירות של 1.7 ג'יגה הרץ, יהיו זמינים בסוף החודש הזה. אך שבבי אינטל יהיו יקרים יותר מהשבבים החדשים של AMD ב-130 דולרים בממוצע.
מעבדי אתלון 1.2 ג'יגה הרץ ימכרו בכמויות של 1000 יחידות עבור 265 דולר לכל יחידה ואילו מעבדי אתלון MP במהירות 1 ג'יגה הרץ ימכרו עבור 215 דולרים.
מעבד האתלון MP מאפשר עיבוד מהיר יותר של מולטימדיה ומפחית את הזמן שדרוש לתחנת עבודה או למערכת מחשב לאחזר חישובים מורכבים.
AMD מסרה כי יותר מ-20 יצרני מחשב ימכרו תחנות עבודה ושרתים המבוססים על השבבים החדשים מיד. עם זאת, יצרני המחשבים הגדולים, בהם IBM, קומפאק, HP וגייטווי נעדרו מהרשימה הזו.