אנזימוטק סיימה גיוס של 2 מיליון דולר
הגיוס בוצע לפי שווי של 10.5 מיליון דולר ; עד כה גייסה החברה 3 מיליון דולר
חברת אנזימוטק הודיעה היום (ד'), כי השלימה גיוס של 2 מיליון דולר, לפי שווי של 10.5 מיליון דולר. אנזימוטק, יוצאת חממת ניות של קבוצת האחים עופר ועמותת נצרת עלית, גייסה את הכסף מחברת גלעם (1.5 מיליון דולר) ומקרן מילניום (500 אלף דולר).
זהו הגיוס השני של חברת אנזימוטק. לפני כשנה, עם יציאתה מחממת ניות, גייסה החברה מיליון דולר מקרן הון סיכון מילניום חומרים II לפי שווי חברה של 4 מיליון דולר.
מנכ"ל חברת אנזימוטק, אריאל כץ, אמר, כי "ההשקעה הנוכחית תאפשר לאנזימוטק להגדיל את מרחב הפעולה שלה על ידי שיתוף פעולה עם גלעם לייצור המוצרים המצויים כעת בשלבי פיתוח מתקדמים. ההשקעה תאפשר קפיצת מדרגה מסטארט-אפ, העוסק בעיקר במחקר ופיתוח, ליצרן מוביל של מולקולות מיוחדות לתעשיית התרופות ותוספי מזון בריאותיים".
אנזימוטק נוסדה בשנת 1998 במרכז הטכנולוגי ניות בנצרת עלית, ועוסקת בפיתוח פלטפורמה טכנולוגית לקיבוע ושפעול של אנזימים והכשרתם לעבודה בסביבה אורגנית. בתחום התרופות החברה עוסקת בפיתוח של מולקולות מתוחכמות לתרופות בעלות שלד פוספוליפידי.
תחום שני בו עוסקת החברה הוא פיתוח תהליכים ליצור שמנים מועשרים בחומצות שומן חיוניות, שמנים מועשרים בתוספים מורידי כולסטרול, חמאות מנוטרלות כולסטרול ועוד.
על לקוחות החברה נמנות חברות מזון ותרופות מהמובילות בארץ ובעולם.
החברה ממוקמת כיום בפארק תעשיות המדע רמת גבריאל במגדל העמק. בחברה מועסקים 10 חוקרים, בינהם 6 דוקטורים, ברובם בוגרי הטכניון בחיפה.
על בעלי המניות באנזימוטק נמנים: קרן הון סיכון מילניום חומרים 2 (20%); חברת גלעם (15%); עפר טכנולוגיות (22%); יזמים, דירקטורים ועובדים (43%).