שתף קטע נבחר

גרמניה: אמון אנשי העסקים בשפל

זה שנתיים ויותר לא שרר פסימיזם כה רב ב"מנוע הכלכלי" של אירופה המתאחדת

 

 

אמון אנשי-העסקים, הפעילים בחלקה המערבי של גרמניה, ירד בחודש מאי והגיע לרמה של 90.9 נקודות.

התחזיות דיברו על רמה של "91.9 נקודות", והתאכזבו במידה ניכרת. במהלך 12 החודשים האחרונים, היו 11 מקרים של ירידה במדד זה. מאז מאי 1999 לא היה מדד Ifo ברמה כה נמוכה. מדד הציפיות העתידיות לא היה במצב כה גרוע למן חודש פברואר של אותה שנה.

החבלים המערביים של המדינה מהווים 90% מן הפעילות הכלכלית בה. ובכל-זאת, יש לציין גם את הסקר המקביל בחבלים המזרחיים: שם נרשמה עלייה באמונם של אנשי-העסקים; המדד בחודש מאי היה ברמה של 104.7 נקודות – לעומת 102.8 נקודות באפריל, אשר היה נקודת השפל מאז 1997 שבה המדד שוקלל מחדש.

הממשלה הגרמנית מממנת מחצית מתקציבו של מכון Ifo המפורסם. המדד מהווה שקלול של תשובות אשר נתקבלו מאת 6,000 מקבלי-החלטות בחברות עסקיות. בכל חודש, הנסקרים מדווחים על התחזיות הנוכחיות והעתידיות של החברות – ועל השקפותיהם בדבר האקלים העסקי.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האם במזרח טמונה התקווה?
האם במזרח טמונה התקווה?
מומלצים