ואלור פרסמה אזהרה: צופה ירידה בהכנסות
מסתבר כי אזהרות הרווח של החברות הישראליות הנסחרות בנאסדא"ק, מגיעות גם לחברות הישראליות שמניותיהן נסחרות בבורסות באירופה
חברת ואלור, העוסקת בפיתוח כלי תוכנה לתכנון וייצור הרכבה אופטימליים של מוצרים אלקטרוניים, ושמניותיה נסחרות בבורסה בגרמניה, הודיעה כי הכנסותיה למחצית הראשונה של 2001 יהיו נמוכות מהציפיות, ויסתכמו בכ-14.3 מיליון דולר.
זאת לעומת הכנסות של 14.5 מיליון דולר במחצית הראשונה של שנת 2000 - ירידה של כ-1%. בנוסף החברה מעריכה, כי הכנסותיה ברבעון השני של השנה יסתכמו בכ-7 מיליון דולר, לעומת 7.5 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד - ירידה של %6.
כתוצאה מההאטה הכלכלית והירידה בהיקפי הפעילות בשוק האלקטרוניקה, מעריכה החברה כי התחזיות הקודמות שדיברו על הכנסות של קרוב ל-40 מיליון דולר, לא יושגו במהלך שנת הכספים הנוכחית. ואלור צופה, כי ייתכן שהכנסות החברה לשנת 2001 לא יעברו את הכנסות החברה בשנת 2000 (29.3 מיליון דולר) ולפיכך עלולה החברה לסיים את שנת 2001 בהפסד.
מנכ"ל החברה, שמיל דולברג, אמר כי ניתן יהיה לראות התאוששות בשוק האלקטרוניקה בשנת 2002. לדבריו, בכל הקשור לפעילות בשנת 2001, חוסר הוודאות ששורר בשווקים ובקרב הלקוחות של החברה מקשה על מתן תחזיות בשלב הנוכחי.