שתף קטע נבחר

ועדת הפנים אישרה: מחירים אחידים לחלקות הקבר

הצעת החוק, שאושרה לקריאה שנייה ושלישית, נועדה להילחם במחירים המופקעים שגובה חברה קדישא וקובעת מחיר מיוחד לכל בית קברות. ממדד הקברים עולה כי הכי יקר למות בירושלים. הכי זול - בקרית גת ופרדס חנה

ועדת הפנים של הכנסת אישרה לקריאה שניה ושלישית את התיקון לחוק שירותי הדת היהודיים, העוסק ברכישת חלקת קבר בעוד הרוכש בחיים. הצעת החוק, שיזם ח"כ אופיר פינס, מתגלגלת בצנרת הכנסת מזה למעלה משנה, והיא נועדה ליצור מחיר אחיד לחלקות קבר, מאחר, ולטענתו של פינס, חברה קדישא גובה מחירים מופקעים.
לפני כשנה אישרה הועדה הצעת מחיר של כל בית קברות, על פי רשימה מסודרת שהגיש יועץ שמינתה הועדה, כשהמחיר המקסימלי לחלקת קבר בירושלים, העיר הפופולרית ביותר למנוחה אחרונה, מגיע לעשרת אלפים שקלים. בישיבה היום, גילה ח"כ פינס, כי המחירים שונו בעקבות דו"ח אחר שהגיש יועץ של משרד הדתות, והאמירו ב-30%.
ויכוח ארוך שהתקיים היום בנושא הסתיים בפשרה: קבר בירושלים יעלה מקסימום 11 וחצי אלף שקלים. לידיעת המתכוונים למות, המקומות הזולים ביותר מצויים בקרית גת (2781 ש"ח), תל מונד, שבי ציון, קרית ארבע, קרית טבעון וקרית עקרון (2834 ש"ח), ופרדס חנה - רק 2764 ש"ח לחלקת קבר שתרכשו בעודכם בחיים.
תושב המבקש לרכוש חלקת קבר שלא בישוב מגוריו ישלם עד 120% מהתעריף, ובירושלים עד 130%. עסקה משתלמת היא רכישת חלקת קבר המיועדת לקבורה רוויה (קבורה בקומות) - רק 75% מהמחיר. גם קבורה זוגית משתלמת: 80%.
החברה קדישא יצטרכו, על פי הצעת החוק, לשמור שתי חלקות צמודות לזו של נפטר במשך 45 יום מיום קבורתו, כדי לתת הזדמנות לבני משפחה לרכוש אותן. כמו כן, אדם לא יהיה זכאי לרכוש חלקת קבר שלא לקבורת עצמו או בן זוגו, על מנת שלא לפתח סחר בחלקות.
בבתי הקברות שכבר תפוסים עד אפס מקום, כמו בית הקברות טרומפלדור בתל אביב, לא תהיינה חלקות קבר למכירה, גם אם חברה קדישא מעוניינת להציע כמה מטרים רבועיים במחיר גבוה במיוחד. אנשי החברה קדישא ואנשי משרד הדתות לא אוהבים את החוק וטוענים כי המחירים שגבו עד כה היו הגיוניים. אנשי חברה קדישא אף תבעו להעלות את מחירי החלקות בירושלים ב-50%, מאחר ולטענתם "בתי הקברות מתפוצצים".


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים