שתף קטע נבחר

מנועי בית שמש קיבלה הזמנה מ-GE ב-15 מיליון דולר

החברה תספק חלקי מנוע למטוסי נוסעים במשך שלוש שנים. בכך גדל היקף המכירות של החברה לג'נרל אלקטריק ל-7 מיליון דולר בשנה

יצרנית מנועי הסילון, מנועי בית שמש, קיבלה מחברת ג'נרל אלקטריק הזמנה בהיקף של כ-15 מיליון דולר למשך 3 שנים (2002-2004). בשנים אלה תספק מנועי בית שמש לג'נרל אלקטריק חלקי מנוע למטוסי נוסעים קטנים (קומיוטר).

בהודעה שמסרה הבוקר (ב') החברה לבורסה בתל אביב היא מוסרת כי עם הזמנה זו עלה היקף המכירות לג'נרל אלקטריק לכ-7 מיליון דולר בשנה.

מנועי בית שמש היתה חברה ממשלתית והופרטה לפני כעשור. בעלי השליטה בחברה הם ברוניצקי השקעות, אורמת וכלל תעשיות.

בשנת 2000 הסתכמו מכירות החברה ב-131 מיליון שקל והרווח הנקי ב-7 מיליון שקלים. בדו"חות החברה לשנת 2000 נכתב כי צפוי שהזמנותיה ב-2001 יגיעו ל-150 מיליון שקל וב-2002 ל-397 מיליון שקל.

מנכ"ל החברה, אבנר שחם, אומר היום ל-ynet כי החברה עומדת בתחזיות אופטימיות אלו. "בסך הכל אנחנו במגמה איטית וסולידית של גידול" אמר שחם. בתקופה האחרונה גדל גם מספר המועסקים בחברה בכ-10% לכ-380 עובדים.

החברה נסחרת בבורסה בתל אביב בשווי שוק של 54 מיליון שקל. מניית החברה ירדה מתחילת השנה ב-12.4%.

 

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גנרל אלקטריק
גנרל אלקטריק
מומלצים