אושרו 11 תוכניות השקעה ב-27 מיליון דולר
התוכניות הגדולות: הרחבת מפעל אריזות בקיבוץ נגבה, הרחבת מפעל עוגות בכרמיאל והרחבת אמניר תעשיות מיחזור בעפולה
מינהלת מרכז ההשקעות בתמ"ס אישרה היום (ב') 11 תוכניות השקעה בהיקף השקעה כולל של 27 מיליון דולר. תוכניות אלו אמורות ליצור כ-280 מקומות עבודה חדשים.
בנגבה אושרה הרחבת מפעל לייצור אריזות למוצרי מזון, נוזלים וכימיקלים בהיקף ההשקעה של 8.2 מיליון דולר.
* בכרמיאל אושרה הרחבת מפעל לייצור עוגות בהיקף ההשקעה של 7.5 מיליון דולר. המפעל, "מגדנות הבית", ישווק את תוצרתו בארץ ובחו"ל.
* בעפולה אושרה הרחבת מפעל אמניר לטיפול באשפה ביתית ותעשייתית בהיקף ההשקעה של 5 מיליון דולר. המתקן החדש יעמוד בתקנים הנדרשים כיום בתחום שמירת איכות הסביבה.
* בקלנסואה אושרה הקמת מפעל של חברת מפעלי מיחזור שרונים לטיפול באשפה עירונית לסוגיה בהיקף ההשקעה של 2.9 מיליון דולר. המפעל יעסוק בקומפוסטציה ויצירת אנרגיה וישמש חלופה להובלת הפסולת לאתרי הטמנה בדרום.
* בירושלים אושרה הקמת מרכז פיתוח של חברת קריקס בהיקף ההשקעה של 920 אלף דולר. המרכז יעסוק בפיתוח תרופות מתקדמות המבוססות על עיכוב חלבון קינאזים ומניעת יצירת חלבונים לא רצויים או התחלקות תאים במחלות ממאירות.
* בערד אושרה הקמת מפעל דנאור לייצור רכיבי פלסטיק לתעשיית ההיי-טק בהיקף ההשקעה של 900 אלף דולר.
* בירכא אושרה הרחבת מפעל יורוטק שירותים לתעשייה בהיקף ההשקעה של 550 אלף דולר. המפעל אמור להעסיק 40 עובדים.
* בשובל אושרה הרחבת מפעל לייצור חלקים ומכלולים בעיבוד שבבי מדויק בהיקף ההשקעה של 550 אלף דולר.
* בטירת כרמל אושרה הרחבת מפעל .E.G לייצור מערכות אולטראסאונד ללב בהיקף ההשקעה של 350 אלף דולר.
* בטירת הכרמל אושרה הקמת מפעל "קרדיודקס" לייצור עזרים רפואיים לצנטור בהיקף ההשקעה של 211 אלף דולר. מוצרי החברה מאפשרים להסיר את צינור ההחדרה ולסגור את הנקב בעורק בהליך קרישת דם טבעי.
* בחיפה אושרה הקמת מפעל לייצור מערכת לשימוש בזרימת אוויר לייצור וואקום בהיקף ההשקעה של 201 אלף דולר.
ההוצאה הממשלתית המירבית שנובעת מאישור התוכניות היום היא כ-6.5 מיליון דולר. מרכז ההשקעות משתתף בהוצאות התוכניות המאושרות בהיקף של עד 24%, לאחר ביצוען.