שתף קטע נבחר

לדבר אל כף-היד

זיהוי קול במכשירי כף היד הוא הדבר הבא, בינתיים בחלונות CE ובקרוב בפאלם

2 שאלות, 2 תשובות 

המאבק בין החברות השונות על פיתוח מנגנוני זיהוי קול, שיאפשרו למשתמשים להקריא למחשב פקודות או טקסטים במקום להקליד או לרשום אותם, צובר תאוצה. חברת פיליפס המירה לאחרונה את VOCON, טכנולוגיית זיהוי הקול שלה, לסביבת מעבדי הסטרונגארם של אינטל. המשמעות: בקרוב מאוד יוכלו משתמשי מחשבי כף-יד מסידרת חלונות CE3 ומרלין של מייקרוסופט להכתיב למחשב הוראות בעל-פה. בעתיד הלא-רחוק גם מחשבי פאלם צפויים ליהנות מכך.
חלונות CE נהנית כבר עכשיו מהרבה מאוד יישומים זמינים, המאפשרים ביצוע פעולות פשוטות על-ידי פקודות קוליות. הטכנולוגייה החדשה של פיליפס מאפשרת זיהוי קולי נרחב ביותר. VOCON מאפשרת למשתמשים, בין השאר, לשלוף שמות מתוך ספר הטלפונים, לנהל את ספר הכתובות, לכתוב לוח משימות, להזניק אתרים בדפדפן האינטרנט - ואפילו לחייג מספרי טלפון היישר ממחשב כף-היד. הטכנולוגיה החדשה כבר הודגמה בהצלחה על-גבי מחשב IPAQ של קומפאק. בשלב הראשון, תתמוך VOCON בשפות הבאות: אנגלית, גרמנית, צרפתית, ספרדית, הולנדית ואיטלקית. פיליפס הודיעה כי לא תסתפק במחשבי חלונות CE וכי בכוונתה ליישם את הטכנולוגיה גם במעבדים מסוג XSCALE של אינטל, שבהם בחרה פאלם בחודש שעבר כסביבת העיבוד העתידית של מחשבי כף-היד, לצד מעבדי מוטורולה המסורתיים.

עריסה לשידור אלחוטי

חברת REDM הציגה עריסה מיוחדת בשם BLADE, המתחברת למחשבי פאלם 5 הוותיקים ומאפשרת למיליוני המשתמשים בהם ליהנות מבלו-טות', הטכנולוגיה המאפשרת להתקנים שונים לתקשר באמצעות אלחוט לטווחים קצרים.
בלוטות' טומנת בקרבה פוטנציאל אדיר אשר עדיין לא בא לידי ביטוי בשל עלות המשדרים, זמינותם ובעיות באבטחת המידע שלהם. BLADE מאפשרת למשתמשים למשוך דואר אלקטרוני, לגלוש באינטרנט, להסתנכרן אלחוטית עם מחשב מארח, להתקשר לאמצעים אחרים שבהם מותקן שבב בלוטות' - ואפילו לשלוח את המסמכים שבמחשב כף-היד להדפסה.
הטווח הרגיל שבו עובדת רשת בלוטות' מוגבל לעשרה מטרים, אך באמצעות מגבר ייעודי אפשר להאריכו עד ל-100 מטר.
העריסה תוכננה כך, שאין צורך להסיר אותה ממחשב הפאלם, כאשר מבצעים פעולת סינכרון או מטעינים את הסוללות. היא שוקלת 150 גרם, ויחד עם מחשב פאלם 5 מסתכם המשקל ב-263 גרם - מעט יותר ממחשב חלונות CE מסוג קסיופאה E125. מחיר העריסה, שכבר נמכרת בארה"ב: 199 דולר.

מיתקפה יפאנית

מי שעוקבים אחר מחשבי כף-היד החדשים, לא יכלו להחמיץ את המתקפה שעשו לאחרונה החברות היפאניות על ליבם וכיסם של המשתמשים.
אחרי סוני (שהציגה תואם פאלם), טושיבה (מחשב חלונות CE חדש) ושארפ (מחשב זארוס
המצוייד במערכת לינוקס) - הגיעה תורה של חברת נק. בקרוב תציג החברה מחשב פוקט פי-סי חדש, שאף הוא יצוייד במעבד סטרונגארם של אינטל במהירות 206 מגה-הרץ. המחשב החדש יכלול שני חריצי הרחבה - האחד לכרטיסי SECURE DIGITAL והשני לכרטיסי קומפקט פלאש. הוא יהיה קטן ודק יותר ממרבית מחשבי חלונות CE וצפוי להתחרות בכבוד ב-IPAQ של קומפאק, הנחשב למלך מחשבי כף-היד. המכשיר החדש צפוי לצאת לשוק לקראת סוף השנה - תחילה ביפאן ולאחר מכן במערב.






2 שאלות, 2 תשובות

- התחלתי ללמוד תיכנות השנה, ואשמח אם תוכל להפנות אותי לאתר אינטרנט המסייע למפתחים מתחילים ללמוד על מערכת ההפעלה חלונות CE.

נסה באתר "פוקט פיסי פנאטיק" שהקישור אליו נמצא מצד ימין.

- האם אפשר לייצר אנימציות מבוססות טכנולוגיית פלאש על-גבי מחשב כף-יד?

בהחלט. יישום בשם POCKET ANIMATOR מאפשר ליצור אנימציות ומצגות פלאש על-גבי מחשבי חלונות CE3. אם תרצה, תוכל להוריד גם את נגן הפלאש של חברת מקרומדיה, המיועד למחשבי פוקט פי סי - ובאמצעותו תוכל להציג את יצירותיך ישירות על המכשיר.

תוכנה ליצירת קטעי אנימציה ואת נגן הפלאש של מקרומדיה תוכל למצוא באתרים שהקישור אליהם נמצא מצד ימין.

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים