נשים: הערב ישראל נגד ספרד
בלי הרבה ציפיות וללא סיכויים של ממש, תתיצב הערב נבחרת הנשים של ישראל למאבק מול ספרד החזקה. אורנית שוורץ, המצטיינת בניצחון על גרמניה, חזרה לארה"ב ובהעדרה, שוב יוטל מירב העומס על לימור מזרחי הוותיקה והיציבה
ממש כמו נבחרת הגברים של ישראל, גם נבחרת הנשים של ישראל תשחק הערב (ג', 19:00) בבירת ספרד, מדריד, נגד הנבחרת המקומית. כמו הגברים, גם לנשים סיכוי קלוש במיוחד לחזור הביתה עם ניצחון.
נבחרת ספרד מובילה את טבלת בית א' של שלב חצי גמר אליפות אירופה 2003, לאחר שהביסה בשני משחקיה את רומניה בבית (46:93) וגרמניה בחוץ (85:57). ישראל אמנם נמצאת כרגע במקום השני, לאחר הניצחון המרשים על גרמניה 70:92, אך המומנטום שלה צפוי להיפסק בספרד, בין השאר גם בגלל היעדרותה של הכוכבת החדשה של כדורסל הנשים בישראל, אורנית שוורץ. שוורץ בת ה-22, שקלעה 35 נקודות מול גרמניה, תחמיץ את המשחק מכיוון שנאלצה לחזור לארצות הברית, כדי להצטרף למכללה שלה - "וויליאם אנד מארי".
המעמסה חוזרת לוותיקות
בהיעדרה של שוורץ, יהיו אלה הוותיקות, לימור מזרחי ואורלי קסטן, שיצטרכו לשאת שוב את רוב המעמסה. מזרחי (31) היא שחקנית ההתקפה המובילה של הנבחרת ולבטח היציבה מבין שחקניות הסגל. במשחק בספרד היא חייבת לשחזר את יכולת הקליעה המופלאה שלה, כדי להשאיר את ישראל בתמונה. על קסטן (35) הבלתי נלאית, הדמות הבולטת בהגנה, תוטל ככל הנראה המשימה הקשה לשמור על הכוכבת הספרדית, מרתה פרננדז (20, 1.78 מ') שקולעת 21.5 נקודות למשחק.
איום נוסף על ישראל צפוי מכיוונן של השחקניות הגבוהות של המארחות, רוסאורה סאנצ'ז (27, 1.94 מ') שקולעת 16.5 נקודות למשחק, ומאריה פראגוט (29, 1.90 מ') שתורמת 12.5 נקודות למשחק. נראה כי היחידה בישראל שמסוגלת להתמודד איתן היא ליעד סואץ הצעירה (20, 1.88 מ'), שהופכת השנה להיות שחקנית מפתח בנבחרת, בעיקר בזכות משחק הלחימה והמרץ שלה מתחת לסלים.
קשה אולי למאמן הנבחרת הישראלית, משה ויינקרנץ, לצפות לניצחון חוץ ממדריד, אך המשך ההתחדשות של הנבחרת ובניית הדור הבא של סואץ, נילי נאתכו ותמר מעוז כשחקניות מובילות צריכה להימשך גם הערב. עם חזרתה של שוורץ לסגל בעתיד, בהחלט אפשר לקוות להישג ישראלי גדול – מקום שני בבית, שמשמעותו העפלה לאליפות אירופה בשבדיה 2003.