מהיום: ריבית פיגורים מופחתת על הלוואות לדיור
עד היום ניצלו הבנקים את החוק שהתיר לגבות 17% ריבית ועוד הצמדה
שר האוצר, סילבן שלום, חתם בסוף השבוע על עדכון צו ריבית, המקנה הפחתה משמעותית בריבית פיגורים בהלוואות לדיור. בהתאם לכך תחושב ריבית הפיגורים המקסימלית על בסיס השיעור הממוצע של ריבית הפריים ב-3 הבנקים הגדולים, בתוספת 6.5 נקודות האחוז. הריבית תעמוד על שיעור 13.6% (לאחר העלאת הריבית האחרונה של בנק ישראל). הצו ייכנס לתוקף היום, ויחול גם על הלוואות ישנות שייכנסו לפיגור לאחר תאריך זה.
הצורך בעידכון הצו עלה לאחר שהתברר כי חלק מן הבנקים גובים ריבית על פיגורים בהלוואות לדיור לפי הריבית המקסימלית שנקבעה בצו חוק הריבית מ-1985, שיעור גבוה של הצמדה ועוד 17%.
חתימת שר האוצר על עדכון הצו מהווה את הצעד האחרון במסגרת חוק הגנה על נוטלי הלוואות לדיור, הקובע בנוסף גם כי בקשה לביצוע משכנתא לא תוגש להוצאה לפועל אלא אם חלפו 6 חודשים ממועד הפיגור הראשון, וכי הבקשה תוגש בתחילה לביצוע החוב שבפיגור בלבד. כמו כן קובע החוק כי יינתנו 90 יום לפירעון החוב או למכירת הדירה על ידי בעליה, וכי תוקם ועדה מיוחדת, שמטרתה להקל בפירעון תשלומי החזר ההלוואה, ווועדת ערר על הוועדה המיוחדת.