צ'לסי: אלכסי סמרטין הושאל לפורטסמות'
יומיים בלבד לאחר שרכשה מבורדו את הקשר הרוסי בן ה-28 תמורת 5.38 מיליון דולר, השאילה אותו צ'לסי לעונה אחת
יומיים בלבד לאחר שרכשה מבורדו את הקשר הרוסי אלכסי סמרטין, השאילה צ'לסי את השחקן בן ה-28 לפורטסמות' עד סוף העונה. הבעלים החדש של צ'לסי, רומן אברמוביץ', הסכים לשלם לצרפתים 5.38 מיליון דולר תמורת סמרטין, אלא שרכישתו של השחקן מוגדרת בצ'לסי כ"השקעה לעתיד" למרות גילו המתקדם, והוא לא אמור היה להיכלל בסגל בעונה הקרובה.
כעת עשוי סמרטין לשתף פעולה עם חלוץ מכבי חיפה לשעבר, יעקובו איגביני, כאשר הדבר מותנה בקבלת רישיון עבודה באנגליה. סמרטין ישב ביציע ביום שלישי השבוע, במשחק בו הביסה פורטסמות' 0:4 את בולטון והעפילה לראש הטבלה.
יו"ר פורטסמות', מילאן מנדריץ', אמר: "זו הוכחה לכך שאנחנו מנסים כל הזמן לחזק את הקבוצה שלנו. המשחק נגד בולטון היה מצויין, אבל אנחנו ממשיכים להשתפר. אלכסי הוא שחקן מצויין והוא מסוג השחקנים שאנחנו רוצים להביא על מנת לחזק את הקבוצה".
על פי ההסכם בין צ'לסי לפורטסמות' לא ישותף סמרטין במשחקים בהן יתמודדו שתי הקבוצות.