שתף קטע נבחר

מנכ"ל לור"ם התפטר בעקבות עתירה לבג"ץ

התנועה לאיכות השלטון עתרה לבג"ץ כדי שיורה על פיטורי מנכ"ל החברה הממשלתית לפיתוח לוד ורמלה, יעקב אטרקצ'י, בטענה כי התנכל לחשב החברה לאחר שהתלונן בפני מבקר המדינה על חשדות למעשי שחיתויות בחברה

מנכ"ל החברה הממשלתית לפיתוח לוד ורמלה (לור"ם), יעקב אטרקצ'י, הגיש לפני כמה ימים את התפטרותו בעקבות החלטת בג"ץ בעתירת התנועה לאיכות השלטון. בהחלטתו הורה בג"ץ לשר האוצר לנמק מדוע לא ידיח לאלתר את מנכ"ל  לור"ם.

 

בג"ץ בהרכב השופטים אליהו מצא, דורית בייניש וסלים ג'ובראן ידון מחרתיים (ג') בעתירת התנועה לאיכות השלטון הדנה בסוגיה התקדימית של אחריות מנכ"ל להתנכלות לחושף שחיתויות בגופים ציבורים והמשמעויות הנובעות מכך.

 

התנועה לאיכות השלטון עתרה בנובמבר 2000 לבג"ץ, נגד ראש הממשלה, שר השיכון ומנכ"ל החברות הממשלתיות, בדרישה להדחתו של אטרקצ'י, והדחת יו"ר דירקטוריון החברה, אבי טובול, וסמנכ"ל הכספים, צביקה שרון, בשל התנכלויות לחשב החברה, גדעון פרוז'נסקי, לאחר שהתלונן בפני מבקר המדינה בדבר חשדות למעשי שחיתויות בחברה. החשב פוטר בסופו של דבר.

 

כמו כן דרשה התנועה כי אישים אלו ישלמו מכיסם לחברה עבור הכספים שהחברה הוציאה תוך כדי מהלכי התנכלות בלתי חוקיים שהוביל לכאורה אטרקצ'י נגד חשב החברה.

 

מבקר המדינה קבע, כי פיטורי החשב פרוז'נסקי נבעו מכך שפעל לגלוי מעשה שחיתות. בעקבות עתירת התנועה ובמסגרת ההליכים נקבע כי תמונה בודקת מטעם המדינה אשר תבחן את אחריות מנכ"ל החברה וסגנו למסכת ההתנכלויות.

 

דו"ח הבדיקה הושלם בנובמבר 2003. ממצאי הדו"ח עולה כי נגרם נזק כספי כבד לחברה עקב התנהלות אטרקצ'י וצבי שרון סמנכ"ל הכספים.

 

בשבוע שעבר פורסם דו"ח מבקר המדינה על איגודים בו הוקדש פרק שלם ללור"ם. הדו"ח סוקר שורה ארוכה של לקויים קשים וחמורים ביותר בעבודת מנכ"ל לור"ם, שמשמעותם נזק מתמשך והולך לקופת החברה בהיקף של עשרות מליוני שקלים.

  

ממשרד האוצר נמסר כי אטרקצ'י אכן הגיש התפטרותו ב-28 ליולי וכי התפטרותו נכנסה לתוקף באופן מידי.

 

את תגובת אטרקצ'י לא ניתן היה לקבל עד פרסום הידיעה.

 

תושבי לוד נגד מינויה של לור"ם לניהול פרוייקט "אחיסמך הגדולה"

 

במכתב שהעבירו היום (א') נציגי "תושבים למען מנהל תקין בלוד" לשר הפנים, אברהם פורז, הם מבקשים מהשר כי יפעיל את סמכותו הקבועה בחוק ולא יאשר את החלטת מועצת עיריית לוד למנות ללא מכרז את חברת לור"ם כחברה המנהלת של פרויקט "אחיסמך הגדולה".

 

מדובר הפרוייקט שכונת מגורים בת 3,000 יחדות דיור, העתידה להיבנות בחלקה המזרחי של לוד. יעוד השכונה הינו משיכת זוגות צעירים והוא בעל השלכה ישירה על עתידה של העיר.

 

לטענתם, בישיבת מועצה שהתקיימה במהלך מהלך חודש יולי 2004, הוחלט למנות את לור"ם כחברה המנהלת ללא מכרז. כמו כן מצביעים הנציגים במכתב על ניגוד עניינים, מנהל בלתי תקין, עמידה בפני פשיטת רגל, הטעיית המועצה וחוסר סבירות בהקשר לור"ם, שהינם בגדר "העדר טוהר מידות ופגיעה באינטרס הציבורי".

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בג"צ: ידון בעתירה ביום ג' הקרוב
בג"צ: ידון בעתירה ביום ג' הקרוב
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים