שתף קטע נבחר

האמריקנים מוכרים מניות פועלים ב-700 מיליון ש'

בעקבות הפרסומים על כוונת המשקיעים האמריקנים, שותפיה של שרי אריסון, למכור אחזקות בבנק הפועלים, רשמו מניות הבנק ירידה חדה של יותר מ-3.2% במחזור גדול

חודשיים בלבד לאחר שבעלי השליטה בבנק הפועלים, קבוצת אריסון וחברת מלח, מכרו יחד 4.2% ממניות בנק הפועלים עושים זאת גם שותפיהם האמריקנים.

 

המשקיעים האמריקנים בבנק הפועלים - בראשות סקוט שאי, לו רניירי ומייקל שטיינהרדט והשותפים בגרעין השליטה בבנק - ינסו למכור הבוקר מניות של הבנק בהיקף כספי של 700-600 מיליון שקל (כ-4% ממניות הבנק).

 

את ההפצה של מניות המשקיעים האמריקנים יבצע בית ההשקעות מריל לינץ'.

 

כבר אתמול פורסם בידיעות אחרונות, כי המשקיעים האמריקנים בבנק הפועלים ינסו למכור בתקופה הקרובה מניות של הבנק וכי המהלך צפוי להתבצע היום או בימים הקרובים.

 

בעקבות הפרסומים אתמול רשמו מניות הבנק ירידה חדה של יותר מ-3.2%, תוך ריכוז מחזור מסחר גדול במיוחד של 80.5 מיליון שקל. בסיום המסחר נקבע מחיר המניה על 12.72 שקל.

 

בין האמריקנים שימכרו מניות של בנק הפועלים: מייקל שטינהרדט, יורשיו של צ'רלס שוסטמן, לן אברהמסון. ככל הנראה גם לו רניירי וסקוט שאי, המכהן כיור בנק סיגניצ'ר, יצטרפו להליך המכירה.

 

מכירת המניות על-ידי האמריקנים מגיעה חודשיין לאחר שאריסון ודנקנר מכרו מניות הבנק בהיקף של 660 מיליון שקל לפי מחיר של 12.6 שקל למניה. על-פי הערכות שונות בשוק ההון, המכירה של אריסון ודנקנר נעשתה ללא תיאום עם המשקיעים הזרים. אלה צורפו להליך המכירה רק לאחר מכן כאשר מכרו מניות לקבוצת אריסון.

 

המשקיעים האמריקנים בבנק הפועלים מחזיקים יחדיו בכ-12.5% מהמניות, ולאחר המכירה ייוותרו בידיהם כ-8.5% מהמניות. האמריקנים היו שותפים לרכישת גרעין השליטה בבנק על-ידי תד אריסון ב-1997 במחיר שהיווה 127% מההון העצמי של הבנק. כיום נסחר הבנק לפי שווי שוק של 110% מההון העצמי שלו.

 

במהלך השנים חילק הבנק דיבידנדים רבים בהיקפים של כמה מיליארדי שקלים. אם הליך המכירה אכן יתבצע ירשמו המשקיעים האמריקנים רווח נאה על ההשקעה שלהם עד כה.

 

אם המכירה תצא לפועל ייהנו הרוכשים של מניות הבנק כבר בשבועות הקרובים מדיבידנד של 30 אגורות למניה, שהבנק הצהיר על חלוקתו ביום חמישי האחרון עם פרסום הדו"חות הרבעוניים. בהנחה כי המכירה תתבצע על בסיס שער הסגירה של מניית פועלים אתמול מדובר בהחזר השקעה של כ-2.5%.

 

ביום חמישי האחרון פירסם הבנק את דו"חותיו לרבעון השלישי של השנה ובהם דיווח על רווח נקי של 590 מיליון שקל. כ-30% מהרווח מקורו בהנפקה השנייה המוצלחת של בנק סיגניצ'ר שבעקבותיה רשם הבנק רווח הון של 180 מיליון שקל.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שרי אריסון: שרי חזרה, השותפים עוזבים
שרי אריסון: שרי חזרה, השותפים עוזבים
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים