שתף קטע נבחר

15 קיבוצים מעוניינים להקים מפעלים חדשים

איגוד התעשייה הקיבוצית הקים מנהלת לפיתוח שתעודד הקמת מפעלים חדשים. כמחצית המפעלים הגדולים ביותר בקיבוצים נמצאים בשותפות עם גורמים חיצוניים או נסחרים בבורסה

איגוד התעשייה הקיבוצית הקים מנהלת לפיתוח שתעודד השקעות בהקמת מפעלים חדשים בקיבוצים.

 

המנהלת תעסוק ביצירת קשרים בין קיבוצים המעוניינים להקים מפעלים חדשים לבין משקיעים המחפשים אתרים ושותפים להקמת מפעלים, תרכז מיידע על פרויקטים חדשים ותסייע בבחינות כלכליות ראשוניות.

 

בעקבות פניות שנשלחו לקיבוצים, ריכזה המנהלת עד כה 15 קיבוצים המעונינים לקלוט משקיעים, להקים מפעלים חדשים או לפתח קווי ייצור של מפעלים קיימים.

 

ראש המנהלת, עמוס שלו, אמר שהקיבוצים מציעים למשקיעים יתרונות גדולים כמו, כוח אדם איכותי, מנוסה ומחויב, תרבות ארגונית, תשתיות מפותחות ומיקום של חלק גדול מהקיבוצים באזורי עדיפות לאומית המאפשר קבלת סיוע ממרכז ההשקעות.

 

לדברי שלו, בניגוד לעבר ברוב הקיבוצים מתנהלת הפעילות הכלכלית על ידי מועצות מנהלים המורכבות מחברי הקיבוץ ומדירקטורים חיצוניים מקצועיים. בשנים האחרונות חלה התקדמות רבה ברמות הניהול בחברות הקיבוציות, ציין.

 

יו"ר איגוד התעשייה הקיבוצית, יונתן מלמד, אמר שבשנים האחרונות פתחו מפעלי הקיבוצים את שעריהם לכניסת משקיעים חיצוניים. ברוב המקרים השותפות הוכתרה בהצלחה והזניקה את המפעל קדימה. כיום כמחצית ממאה המפעלים הגדולים ביותר בתעשייה הקיבוצית נמצאים בשותפות עם גורמים חיצוניים או נסחרים בבורסה.

 

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קיבוץ צרעה (אילוסטרציה)
קיבוץ צרעה (אילוסטרציה)
צילום: מורן בועזסון, באדיבות אתר הקיבוצים
מומלצים