בכירים במס הכנסה וביטוח לאומי הואשמו בסחר במידע
על פי כתב האישום, העבירו חיים ליבוביץ' ושירי להב מידע חסוי לחוקר פרטי, ששיחד אותם. יחד עמם נאשמים גם ליאור גנון ויוסף פליישמן, שניצלו את מעמדם כעובדי בזק כדי לסחור במידע
כתב אישום ראשון בפרשת החוקרים הפרטיים הוגש הבוקר (יום ד') לבית משפט השלום בתל אביב. הנאשמים העיקריים בפרשה, שנחשפה לפני כחודש, הם חיים ליבוביץ' בן 42 מרמת גן, ושירי להב בת 33 מגבעת שמואל. יחד איתם נאשמים גם יוסף פליישמן בן 27, עובד בזק מבת ים, וליאור גנון בן 28 מהרצליה, עובד בזק לשעבר. מלבדם נעצרו עוד 12 חשודים במעשה.
ליבוביץ' שימש כאיש רכש בכיר במס הכנסה ונחשב לעובד ציבור. על פי כתב האישום היתה לו גישה למחשבי רשות המיסים, ובין היתר היה חשוף למאגר המידע הכולל של תושבי מדינת ישראל. במאגר זה ניתן למצוא פרטים כמו שמות, מספרי תעודות זהות, מקומות עבודה, בעלויות על כלי רכב, נדל"ן, חשבונות בנק והכנסות שנתיות. הוא נאשם כי הוציא מהמאגר מידע עבור אמיר בן נאים, חוקר פרטי שפעל ללא רישיון.
בשנים 2005-2006 הוציא ליבוביץ' מהמאגר אלפי פרטי מידע חסויים לגבי אזרחים, הכוללים מידע עסקי, פרטים הקשורים לחברות, מחזורים של חברות ובתי עסק, הכנסות שנתיות של נישומים ומידע בדבר נישומים שנחקרו על ידי רשויות המס. את המידע העביר לבן-נאים, כשלצורך העברת המידע הוא השתמש בקוד סודי שניתן לו מתוקף תפקידו. תמורת המידע קיבל ליבוביץ' טובות הנאה, שכללו בין היתר ארוחות במסעדות ובבתי קפה.
בן-נאים העביר את החומר שקיבל לחוקרים פרטיים שהזמינו ממנו את המידע, ושילמו לו עבורו בין עשרות למאות אלפי שקלים.
ליבוביץ' נאשם בעבירות של קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים, קשירת קשר לביצוע פשע, פגיעה בפרטיות, שימוש שלא כדין במאגר מידע, חדירה לחומר מחשב כדי לעבור עבירה ובעבירות נוספות.
שיר להב נאשמת כי בזמן שעבדה במוסד לביטוח לאומי בתל אביב כפקידת גבייה, העבירה לבן-נאים, שהוא קרוב משפחתה, מידע על פי בקשתו. היא נאשמת כי פגעה במזיד בפרטיותם של אזרחים, קיבלה שוחד ובתוקף תפקידה ביצעה עבירות של מרמה והפרת אמונים ומסרה מידע שהגיע אליה מתוקף היותה עובדת הביטוח הלאומי. הפרקליטות מבקשת לעצור אותה עד תום ההליכים המשפטיים נגדה, כיוון שהוריה חיים בארה"ב ובבעלותה חשבונות בנק שם.
על פי כתב האישום, פליישמן, ששימש כנציג שירות במוקד לקוחות של בזק, השתמש במאגר המידע כדי להוציא לבן-נאים מידע ופלטי שיחות מתוך מאגר הנתונים שהיה ברשותו, וזאת בתמורה לסכומי כסף שונים. גם הוא נאשם בעבירות רבות של מרמה והפרת אמונים, קשירת קשר לביצוע פשע, פגיעה בפרטיות ובעבירות רבות נוספות.
פליישמן פעל יחד עם גנון, הנאשם הרביעי בפרשה, שעבד בעבר בבזק. גנון הוא זה שהעביר את המידע לבן-נאים, ובתמורה קיבל 200 שקל עבור כל מספר טלפון שלגביו נמסר מידע.