שתף קטע נבחר

טויוטה רוצה מכונית קטנה ומאד זולה

לא ראשונה, אבל הכי גדולה. גם טויוטה, יצרנית הרכב הגדולה בעולם, מתכננת להגדיל את נתח השוק שלה - במיוחד במדינות מתפתחות - באמצעות מכונית קטנה וזולה במיוחד. והיעד הכולל: יותר מ-10 מיליון מכוניות בשנה מ-2009

טויוטה צפויה להציע בעוד כשנתיים מכונית קטנה וזולה במיוחד - שתיוצר בהודו. כך אישר היום (ד') פוג'יו צ'ו, יו"ר יצרנית הרכב הגדולה בעולם. המכונית החדשה, שתתחרה למשל בדצ'יה לוגאן המצליחה של רנו, מתוכננת ותיוצר עבור שווקים מתפתחים דוגמת הודו וסין, אבל בעתיד תוצע בגרסאות מעט מהודרות יותר גם במערב.

 

התוכנית אותה חשף היו"ר צ'ו היום, במסיבת עיתונאים שנערכה בהודו בהשתתפות ראש ממשלת יפן, שינזו אב, היא רק חלק מתוכנית גדולה של טויוטה לשנים הקרובות. במסגרתה, כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס, צפויה טויוטה להפוך ליצרנית ראשונה שתחצה את רף 10 מיליון המכוניות שמיוצרות מדי שנה. לפי הערכות, זה יקרה כבר בשנת 2009, ויהווה צמיחה אדירה לעומת 8.8 מיליון מכוניות אותן יצרה טויוטה ב-2006.

טויוטה אייגו. היפנים מתכננים מכונית זולה - וגדולה - יותר

 

בשורת המכונית הזולה

אישור השמועות על מכונית זולה הנמצאת בתכנון מצד טויוטה, הן חדשות מצוינות לקהלים רחבים, שנאלצים לוותר על רכישת מכונית חדשה בגלל מחירן הגבוה. בשווקים רבים, בהם ישראל, מכוניות חדשות יקרות מאד ונמצאות מחוץ להישג ידן של שכבות שלמות באוכלוסיה.

 

מכוניות דוגמת דצ'יה לוגאן, הקטנה העתידית של טויוטה ואחרות, נועדו כדי להתאים לאותם קהלים, ולפחות במקרה של המכונית הרומנית, מציעות תחבורה בסיסית אך מודרנית ובאיכות טובה. בנוסף, הלוגאן הוכיחה כי מחיר נמוך לא בהכרח מחייב מידות צנועות, ואחת מגרסאותיה מציעה שבעה מושבים וממדים נדיבים, במחיר נמוך מסופר-מיני אירופית.

 

מלבד טויוטה ורנו (דצ'יה), גם טאטא ההודית שוקדת בימים אלה על פיתוח מכונית זולה במיוחד, שלפי הדיווחים תעלה כ-2,400 דולר בלבד - 10,000 שקל.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דצ'יה לוגאן. ההשראה לקטנה העתידית
דצ'יה לוגאן. ההשראה לקטנה העתידית
מומלצים