שתף קטע נבחר

הטיפ היומי: איך לישון טוב בלילה - 10 עצות

שוב התהפכתם כל הלילה? שוב התעוררתם בבוקר עייפים אחרי 10 שעות שינה? משהו בתהליך לא בסדר. הבשורה: אפשר להפוך את הלילה לענוג ומפנק במיוחד. הנה מספר טיפים במדור יומי חדש

שליש מחיינו אנו מבלים בשינה, או לפחות אמורים לעשות כך. אלא שהרגלי השינה שלנו הישראלים כה גרועים. אין פלא עם כן, שנהגים עייפים מעורבים יותר בתאונות דרכים, שהישגיות הילדים בבית הספר ירודה עקב חסר בשעות שינה, ועבודתם של רופאים בתורנויות של 26 שעות רצופות ויותר אינה מקילה גם כן.

 

אז איך אפשר להתעורר לבוקר טוב הרבה יותר? הנה עשרת הדברות של השינה:

 

1. שקט שיהיה פה:

כן, חלק נרדמים בקלות כשהטלוויזיה פתוחה, אבל רובנו זקוקים לחדר שקט כדי להיכנס לשינה עמוקה. אם הסביבה שלכם רועשת, היעזרו באטמי אוזניים.

 

2. חיים כבה את האורות בבקשה

האור מפחית את הפרשת המלטונין, השעון הביולוגי של הגוף, ומקשה על ההירדמות. כבו את האור, סגרו תריסים היטב ובדקו שאין קרן אור שתבצבץ בחמש לפנות בוקר ותעיר אתכם.

 

3. בדקו את המזרן:

אם הוא לא נוח, לא מעניק תמיכה נכונה לגוף ואינו מאפשר לך ולבן או בת הזוג לנוע בנוחות, אינו מתאים.

 

4. טמפרטורה

חדר חם מדי או קר מידי מפריע לשינה, גורם ליקיצה מוקדמת, להזעה או להשתנה מוגברת. הטמפרטורה האידיאלית לחדר שינה היא כ-18 מעלות.

 

5. שעות קבועות

שמרו על שעון ביולוגי מאוזן באמצעות שינה וקימה בשעות קבועות, גם בסופי שבוע. כל שינוי כזה משבש את הפרשת ההורמון מלטונין, ועלול לגרום להפרעות שינה.

 

6. כושר

אל תבצעו פעילות גופנית קרוב מדי לזמן השינה. אף שפעילות גופנית בריאה לגוף ולנפש, מסייעת בהפגת מתחים ולחצים שנצטברו במהלך היום, היא גורמת לעירנות ומקשה על כניסה לשינה עמוקה.

 

7. צמצמו ממרצים

צריכת מזונות המכילים קפאין כמו קפה, קולה ושוקולד מקשה על כניסה לשינה עמוקה. גם שתיית אלכוהול לפני השינה, מפריעה לשינה רצופה.

 

8. סביבת שינה

בנו לכם סביבת שינה נוחה. אל תהפכו את חדר השינה לחדר עבודה. מחשב ושולחן לימוד עלולים להסיח אתכם מהרוגע הנחוץ לשינה.

 

9. נסו מלטונין

תרופות שינה גורמות להתמכרות בצריכה ממושכת. מהר מאוד הגוף מתרגל אליהם ודורש מינונים הולכים וגדלים של התרופה כדי שתשפיע. אם אתם מתקשים בשינה וההקפדה על עשרת הדברות לא הועילה, נסו ליטול את ההורמון הטבעי מלטונין הנמכר תחת מירשם רופא במספר בתי מרקחת בארץ.

 

10. מעבדת שינה

אם בכל זאת אתם מרגישים עייפים בבוקר, כנראה שהשינה שלכם פגומה, ייתכן בשל בעיה רפואית (כמו נחירות, חסימה נשימתית או הפרעות אחרות). בקשו מרופא המשפחה הפניה למעבדת שינה, זה עשוי לשנות את חייכם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
סגרו את הטלויזיה, כבו את האור - ולכו לישון
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים