שתף קטע נבחר

קצת באיחור: מוניקה סלש פרשה מטניס

הטניסאית שזכתה בתשעה תארי גראנד סלאם והגיעה למקום הראשון בעולם בגיל 17, פרשה מספורט מקצועני בגיל 34, יותר מחמש שנים אחרי שהניפה גביע אחרון

ב-1990, מעט לפני פתיחת מלחמת האזרחים ביוגוסלביה, העולם התוודע לטניסאית מזן חדש - מוניקה סלש. 14 שנה לפני שמריה שראפובה התגלתה בווימבלדון, הגניחות של סלש בת ה-16 נשמעו ברמה באליפות צרפת הפתוחה, שם היא ניצחה בגמר את שטפי גראף, מספר 1 באותה תקופה, כדי לקחת את הגראנד סלאם הראשון בקריירה שלה.

 

 

יותר מ-17 שנה מאוחר יותר, וחמש שנים לאחר שהניפה את הגביע ה-53 והאחרון שלה, הודיעה סלש על פרישה מטניס. 14,891,762 דולר הרוויחה סלש במהלך קריירה מופלאה, בה זכתה בתשעה תארי גראנד סלאם (ארבע אליפויות אוסטרליה, שלוש זכיות ברולאן גארוס ושתי אליפויות ארצות הברית), אך האחרון שבהם אירע לפני יותר מעשור, במלבורן 1996.

גראף עם בנה. אוהד שלה דקר את סלש (צילום: AP)

 

סלש, שנדקרה בגבה על ידי אוהד מטורף של גראף ב-1993, חזרה אמנם למגרשים שנתיים אחר כך, אבל למרות שהיתה רק בת 21 כבר לא הצליחה לשחזר את ההצלחה המדהימה מלפני הפציעה. עד אותה דקירה, זכתה סלש בשמונה תארי גראנד סלאם והיתה לצעירה ביותר שכבשה את המקום הראשון בעולם, בגיל 17 וארבעה חודשים.

 

"אמשיך להשתתף במשחקי ראווה ובאירועי צדקה, אבל אני כבר לא אתכנן את לוח הזמנים שלי על פי הסבב העולמי", אמרה סלש בהודעה הרשמית על פרישתה מספורט מקצועני.

 

הטניסאית הסרבית, שנולדה בנובי-סאד להורים ממוצא הונגרי, היגרה לארצות הברית, הפכה לאזרחית אמריקנית והביאה למדינתה החדשה מדליית ארד אולימפית, בסידני 2000. בנוסף, היא זכתה עם נבחרת הפדרציה האמריקנית בתואר העולמי ב-1996 וב-2000. המילניום החדש, לעומת זאת, כבר לא היה שייך לה. במדריד 2002 היא ניצחה בגמר את צ'נדה רובין והניפה את הגביע האחרון שלה ומאז 2003 פציעה ברגל השאירה אותה מחוץ למגרשים.

דבנפורט, התינוק והגביע. סלש חלמה על קאמבק דומה (צילום: AFP)

 

סלש קיוותה כל הזמן לשוב ולשחק טניס מקצועני וטענה כי הקאמבק של  לינדזי דבנפורט גורם לה לרצות לעשות דבר דומה, אך בסופו של דבר היא החליטה לתלות את המחבט. "מוניקה סלש היא אחת האלופות הגדולות בהיסטוריה של טניס הנשים", אמר לארי סקוט, יו"ר ה-WTA. "אף אחד מעולם לא ישכח את כח הרצון שהיא הביאה למגרש ולא את האישיות שלה מחוצה לו".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוניקה סלש. מקום ראשון בגיל 17
מוניקה סלש. מקום ראשון בגיל 17
צילום: איי פי
נפרדנו כך. סלש תלתה את המחבט
נפרדנו כך. סלש תלתה את המחבט
צילום: רויטרס
מומלצים