שתף קטע נבחר

אחרי יותר ממאה, שוב שופטים פיראטים בארה"ב

ארה"ב "מאווררת" החוקים הישנים נגד פיראטים: החוטף היחיד ששרד את מבצע שחרורו של הקפטן האמריקני משבי הפיראטים הובא הלילה לארה"ב תחת אבטחה כבדה, ובהמשך היום יוגש נגדו כתב אישום בהתבסס על חוקים ישנים נגד פיראטיות

הפיראט הסומלי היחיד ששרד את המבצע שבו שוחרר הקפטן האמריקני שנחטף בידי שודדי ימים הגיע אמש (יום ג') לניו יורק, והועבר תחת אבטחה כבדה לבניין פדראלי, שם יוגש נגדו מאוחר יותר היום כתב אישום בשל חלקו בחטיפה.

 

הפיראט, עבד אי-וואלי אי-מוסי, היה אזוק בידיו וכבול בשלשלאות - וידו השמאלית היתה חבושה, עדות לפציעה שספג במהלך שחרור הקפטן החטוף לפני כשבועיים. הוא חייך לצלמים הרבים, אך סירב להשיב לשאלות עיתונאים.

 

ואלי אי-מוסי יהיה האדם הראשון העומד לדין בארה"ב באשמת פיראטיות - לראשונה זה יותר ממאה שנה. גורמים משפטיים המקורבים לתיק ציינו כי הנער יועמד לדין בהתבסס על שני חוקים ישנים ובלתי-מוכרים, העוסקים בפיראטיות ובלקיחת בני ערובה.

 

במקביל, פנתה אמו של ואלי אי-מוסי בקריאה לנשיא ארצות הברית ברק אובמה וביקשה את שחרורו של בנה, שלטענתה "פותה" להצטרף לכנופיית הפיראטים על ידי "בריונים בעלי ממון". "אני פונה לנשיא אובמה למחול לבני; אני מבקשת שישחרר את בני או שלפחות ירשה לי לראות אותו ולהיות עמו במהלך המשפט", אמרה האם, אדר עבדירחמן חסן, בראיון עם כתב סוכנות הידיעות AP מביתה בסומליה.

 

שמו האמיתי וגילו של הפיראט הצעיר עדיין אינם ברורים. האם טענה כי הוא רק בן 16, וטענה כי שמו הוא עבדי וואלי עבד

אל-קאדר מוסא. עם זאת, גורמי אכיפת החוק טוענים כי הוא לפחות בן 18.

 

ובתוך כך, הודיעה היום חברת ספנות בפיליפינים כי הפיראטים הסומלים שחררו מכלית של החברה שבה החזיקו במשך חמישה חודשים. כן שוחררו 23 אנשי צוותה, כולם אזרחי הפיליפינים. דקסטר קוסטודיו, דובר חברת הספנות סגנה, מסר כי המכלית נחטפה ב-10 בנובמבר 2008 במפרץ עדן, והכילה מטען של חומצה זרחתית שנועד להגיע ליפן. הוא לא ציין אם שולם כופר תמורת השחרור.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אי-וואלי. לא השיב לשאלות
אי-וואלי. לא השיב לשאלות
צילום: רויטרס
הקפטן ששוחרר עם אחד ממחלציו
הקפטן ששוחרר עם אחד ממחלציו
צילום: רויטרס
הסירה שעליה הוחזק הקפטן
הסירה שעליה הוחזק הקפטן
צילום: AP
מומלצים