אלופי ווימבלדון יזכו ב-1.8 מיליון דולר כ"א
ראשי הגראנד סלאם הלונדוני החליטו להגדיל את סך פרסים שיקבלו אלופי טורנירי הגברים והנשים בדשא הבריטי
גידול בפרסים. הזוכים בטורניר ווימבלדון 2011, גם בגברים וגם בנשים, יזכו לצ'ק שמן יותר מאשר מקביליהם בעונה החולפת ובשנים הקודמות.
איאן ריצ'י, מנכ"ל 'אול אינגלנד קלאב', מועדון הטניס אשר מארח את הגראנד סלאם הבריטי על הדשא הלונדוני, הודיע היום (ג') כי האלופים בטורניר יזכו כל אחד ב-1.8 מיליון דולר, לעומת 1.54 בעונה שעברה.

סרינה וויליאמס חוגגת תואר בווימבלדון 2010 (צילום: AP)
"אירוע בסדר גודל כמו זה הוא הצגה אחת גדולה לקהל וכמובן שהאיכות שלנו תלויה באיכות השחקנים שיהיו על המגרש. לכן מצאנו לנכון להגדיל את סך הפרסים המחולקים ל-23.8 מיליון דולר,
מהם 1.8 מיליון לכל אחד מהזוכים בטורנירי הגברים והנשים", אמר ריצ'י.
המנכ"ל הסביר את הסיבה להעלאת סכום הפרסים: "אם ליונל מסי מגיע לכאן וזוכה בליגת האלופות, הוא לא משלם מס על רווחיו, כי הוא רק שיחק כאן והלך. אבל רוג'ר פדרר, כשהוא מניף כאן גביע, משלם הרבה מיסים ולכן האינטרס שלנו הוא להגביר את רווחי השחקנים".