לאחר מותו - זוכה ד"ר כנען ממרבית האישומים
ד"ר גבי כנען, לשעבר מנהל בית החולים בצפת, התאבד לאחר שהורשע בשורת עבירות. לאחר מותו הגישה אחותו ערעור - והיום הוא זוכה ממרבית העבירות
בית המשפט המחוזי בחיפה זיכה היום (ה') את ד"ר גבי כנען ז"ל, לשעבר מנהל בית החולים על שם רבקה זיו בצפת, ששם קץ לחייו לאחר שהורשע בעבר בבית משפט השלום, ממרבית האישומים נגדו - והותיר על כנם שני אישומים בלבד.
ד"ר גבי כנען הורשע בסוף שנת 1998 במספר רב של אישומים על ידי השופט נסים ממן בבית משפט השלום בטבריה. בין היתר הוא הורשע במירמה ובהפרת אמונים, בקבלת דבר במירמה, בסחיטה באיומים, בזיוף ובעבירות נוספות.
בעקבות הרשעתו, התאבד ד"ר כנען לאחר שהותיר מכתב ובו טענות קשות כלפי השופט שדן בעניינו.
אחותו אביטל אביאב הגישה בצעד יוצא דופן ערעור על הרשעתו לבית המשפט המחוזי בחיפה, למרות שד"ר כנען כבר לא היה בין החיים. בצעד חריג נאותה פרקליטות מחוז חיפה לאפשר לה להגיש את הערעור, אף כי המחוקק קבע שאדם שנפטר טרם שהגיש ערעור, אין זכות להגיש ערעור בעניינו לאחר מותו.
שופטי בית המשפט המחוזי בחיפה חיים פיזם, שמואל ברלינר, ובלהה גילאור החליטו הבוקר לזכות את ד"ר כנען ממרבית סעיפי האישום בהם הוא הורשע בבית משפט השלום בטבריה, והותירו על כנם שני אישומים בלבד - קבלת דבר במירמה, ומירמה והפרת אמונים.