שתף קטע נבחר

Unreal Tournament 2003

רשמיו של כתבנו מתערוכת המשחקים E3 על משחק הפעולה רב המשתתפים הדור הבא

נסענו ברחובות לוס אנג'לס כמו משוגעים. קמנו קצת באיחור, ואת הפגישה החשובה בחדרי העיתונאים של Infogrames לא היינו מוכנים לפספס בעד שום הון שבעולם. יש לנו רק רבע שעה להגיע למרכז התערוכות, לחנות את הרכב ועוד לרוץ אל מקום הפגישה. לא קל, אבל לא אנשים כמונו ייכנעו בקלות, לא כשבקצה המנהרה מחכה לנו פגישת הדגמה כמעט פרטית לאחד המשחקים המצופים ביותר בזמן הקרוב: Unreal Tournament 2003. לקחנו פניות בחריקות צמיגים והגענו למקום הפגישה ממש בזמן. רק אז נזכרנו להסתכל ביומן הפגישות ולגלות שקצת התבלבלנו, ושיש לנו עוד כשלושת רבעי השעה עד לזמן הפגישה האמיתי. דורון עוד ישלם על זה.

כשכבר הגיע המועד, אחרי שהספקנו לתפוש את נשימתנו מהריצה ואפילו לשתות איזה קפה קטן (כן, נחמד שם בחדרים הפנימיים), הובילה אותנו דיילת חיננית אל הפגישה שלנו. בתוך החדר חיכו לנו כריס הרגרוב וסקוט דלטון, מתכנת ומעצב שלבים בכירים ב- Legend Entertainment וחלק מצוות הפיתוח של UT2003, וכן מסך פלזמה בן 42 אינטש עליו כבר התנוסס הלוגו הנכון. תגידו לי אתם, מה עוד צריך בחיים??

כריס וסקוט לא בזבזו שניה וניגשו ישר לתכל'ס. אחרי טעינה קצרה נפרש לעינינו אחד השלבים הפתוחים של המשחק שהיה, כצפוי, מרהיב. לא אייגע אתכם בתיאורי הגרפיקה המלוטשת, שמבוססת על מנוע Unreal Warfare משופר - פשוט כי זה לא מה שמעניין כרגע. למעט איזכור של הצללים הרכים שנעים בטבעיות על הקרקע (של עץ נע ברוח, למשל), אומר רק שהמשחק אמור היה להיראות מצוין - והוא אכן נראה מצוין. מה שכן הייתי רוצה להתרכז בו הוא המשחקיות והחדשנות שבו. UT2003 הוא עדיין אותו Shooter מהיר ומוצף אדרנלין אליו התרגלנו עד כה, אלא שכמה שינויים מפיחים בו חיים חדשים והוציאו מאתנו קריאות התפעלות. הראשון שבהם (לפי הסדר בו הציגו לנו אותם) הוא מבחר הנשקים. מרביתם נשארו כמות שאנחנו מכירים אותם, למעט שיפורים ויזואליים נדרשים, ואילו אחרים מביאים חידוש לא רק לארסנל אלא גם למשחקיות. הראשון שבהם הוא כלי הנשק ה"נחות" ביותר. זה שמקבלים מיידית ומשתמשים בו רק כשנגמרת כל התחמושת לכל האחרים. למעט ירי שגורם לנזק מועט במיוחד, יודע הכלי (באמצעות כפתור הירי המשני) לירות קרן לייזר שנצמדת לאויבים ושואבת להם לאט לאט חיים. החידוש, לעומת זאת, הוא כשיורים בנשק הזה אל עבר בני הקבוצה שלכם. הקרן תיצמד למטרה מבלי לגרום לה כל נזק. זוג הלוחמים יוכל לרוץ יחד, וכשהמוביל (המטרה) יירה אל עבר אויב, הפגיעה תהיה קשה פי שניים, שכן הוא משתמש גם באנרגיה של חברו. לחימה בצוותים שמקבלת תפנית חדשה. כלי מעניין נוסף הוא רובה אנרגיה ששימוש בכפתור המשני שלו יגרום ליצירת שדה כוח שיגן על המשתמש. כל זה טוב ויפה, אבל תוסיפו על זה את יכולתו של המגן האנרגטי הזה לזרוק בחזרה אל היורה את מה שהוא ירה, ותבינו שיש כאן המון עומק.

 

לצלוף ברקים

 

כלי נשק חדשני נוסף הוא רובה ברקים על תקן של רובה צלפים. באמצעות הרובה הזה, פגיעה מדויקת בראש לא רק תשאיר גופה חסרת חיים עם חור במצח, אלא תתיז את ראשו של הנפגע לגמרי. למען האמת, הגופה תעשה עוד צעדים מספר בזמן שצווארה מעלה עשן במקום שפעם היה בו ראש. מכיוון שקצרה היריעה אוותר כרגע על פירוט כל כלי הנשק החדשים ורק אזכיר את סמן הלייזר שמנחה לווין בשחקים לבצע ירי קרן אור מרוכזת אל נקודת הסימון ולהשמיד כל דבר ברדיוס נכבד ממנה, ואת רובה מצלמות הטלפורט. עם הרובה הזה ניתן לירות מצלמות למרחקים שונים, לראות מה קורה שם, ואז לשגר את עצמכם למקום. טריק מדליק ביותר.

המשחק ברשת יכלול את הנוסחאות המנצחות של DeathMatch ו- CTF וחוץ מהן עוד כמה משחקים חדשים לגמרי, ביניהם Double Dominator, שיפור של Dominator מהמשחק הקודם בו על הקבוצה לתפוש שליטה על שני מקומות לזמן קצוב במקום על אחד בלבד. עוד סוג משחק חדש לוקח את CTF והופך אותו על פיו. במשחק הזה תצטרכו לקחת חפץ (שהוא במקרה פצצה) אל הבסיס של הקבוצה השניה ולהניח אותו שם. עיוות נוסף בכללים אומר שמי שבידיו הפצצה לא יכול לתפעל כלי נשק אחר, ובעצם פגיע מאוד. ליווי והגנה של בן קבוצה אחר נחוץ ביותר על מנת להשלים את המסע לבסיס האויב.

בכל רגע נתון במשחק הרשת יוכל השחקן לבדוק נתונים סטטיסטיים על שחקני קבוצתו, כמו גם השחקנים היריבים. בין הנתונים יוכל ללמוד על מספר הפראגים שלהם, מספר הפעמים שנהרגו ויעילותם עם כלי הנשק השונים. הנתונים ייאספו במהלך כל משחקי הרשת של השחקן.

 

ליגת UT2003

 

למרות ש- UT2003 הוא משחק מרובה משתתפים בעיקרו, לא הזניחו המפתחים את משחק היחיד. ללא עלילה, מעוצב המשחק יותר כמו ליגת ספורט מאשר shooter ממוצע. כמו במשחק הרשת, גם במהלך משחק היחיד ייאספו סטטיסטיקות מפורטות המתעדות את הביצועים של השחקן. בנתונים אלו יוכל כל אחד להשתמש על מנת לגלות את השטחים וכלי הנשק בהם נדרש שיפור ביכולותיו ולצאת לעבוד עליהם.

הייתי יכול לשבת פה ולברבר על המשחק הזה עוד כל כך הרבה - הוא פשוט נראה נהדר - אבל דורון ממשיך לדחוק בי לעבור לבא בתור, שהרי התערוכה גדולה והזמן קצר. הייתי כן רוצה לסיים בתחושה שקיבלתי בפגישה, ולא מהמשחק אלא דווקא מהאנשים שהציגו אותו. כריס, המתכנת הבכיר, היה - ואין לי דרך אחרת לומר את זה - פשוט מאוהב במוצר שלו. זו לא הייתה התלהבות קטנה של התחלה, שכן כריס ליווה את המוצר מאפס ומכיר אותו לעומק כבר שנתיים. הוא פשוט מאוהב בו, וכשגיימר מאוהב במשחק בצורה כזו - אפילו אם הוא שלו - זה אומר הרבה. פשוט היה מענג לראות אותו צוחק מעומק הבטן בכל פעם שהותז ראשו של מישהו והגוויה עשתה את צעדיה האחרונים עם צוואר גלמוד ומעשן - וזו סצינה שהוא כבר ראה איזה 34,000 פעם...

אה, רגע, לפני שמסיימים, כמעט שכחתי להגיד לכם שהדמו למשחק יהיה זמין כבר בעוד שבוע. התחילו את הספירה לאחור.

 

(כתבה זו פורסמה במגזין המשחקים של אתר Vgames.co.il)

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מסך
צילום מסך
צילום מסך
צילום מסך
צילום מסך
צילום מסך
צילום מסך
צילום מסך
צילום מסך
צילום מסך
צילום מסך
צילום מסך
מומלצים