שתף קטע נבחר

בריטיש אירווייס תטיס יונת דואר חזרה לביתה

היונה בילי, זכר בן שנתים, אמורה היתה לחצות רק את התעלה, מצרפת לבריטניה. אלא שלאחר שבועיים נמצאה תשושה בניו יורק. בריטיש אירווייס החליטה לסייע לבילי לשוב הביתה

יונת דואר מבריטניה הפכה ל"כוכבת" בארה"ב לאחר שחצה את האוקיינוס האטלנטי, מרחק של כ-5,000 ק"מ. כך דיווחה היום (ב') רשת אי.בי.סי באוסטרליה.

היונה, בילי, ממין זכר, אמורה היתה לחצות רק את התעלה ולהגיע לביתה בבריטניה, לאחר ששוחררה מפוגרה בצרפת ב-6 ביוני. כשהיונה לא שבה לאחר שבועיים, הבעלים, ג'ון ומריה וורן כבר סברו שהיא מתה.

מריה וורן אמרה כי היא נדהמה לשמוע שהיונה נמצאה תשושה בניו-יורק. חברת התעופה "בריטיש אירווייס" מיהרה לסייע לאיחוד המשפחה, והציעה להטיס על חשבונה את היונה הביתה.

וורן אמרה כי "ציפורים פוגעות לעתים קרובות בקווי מתח גבוה, כך שכבר חשבנו שקרה הגרוע מכל. בילי בסך הכל צעיר, והיה זה המסלול הראשון שלו מעל התעלה. התקשרו אלינו ביום חמישי מנשיאות מועדון הטיס בליברפול וחשבנו שהם מתלוצצים כשאמרו לנו שבילי נמצא בניו יורק. הוא נמצא תשוש, מכוסה בבוץ. הוא נלקח למטפל ביונים, וזוהה על-ידי טבעת הזיהוי שנשא על רגלו".

לדבריה, "בילי הפך לכוכב בארה"ב, ושמו שונה ל'טוני בלייר' על האומץ והנחישות שלו. נשמח לקבלו חזרה לביתנו. גם בת זוגו, מילי, תהתה לאן הוא נעלם".

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"חשבנו שבילי כבר מת" (ארכיון)
"חשבנו שבילי כבר מת" (ארכיון)
צילום: מאיר פרטוש
מומלצים