ישראל נגד לבנון בגמר המתמחה
שני מתחרים נשארו בתוכנית הריאליטי של המילארדר דונלד טראמפ: לי בינשטוק, ישראלי שחי בארה"ב, ושון יאבזק, בן למשפחה לבנונית. ביום שני הקרוב ישמע אחד מהם את המשפט: "אתה מפוטר", והמנצח יעבוד לצד טראמפ וירוויח רבע מיליון דולר בשנה
ביום שני הקרוב יכריז איל-הנדל"ן דונלד טראמפ על המנצח של העונה בסדרת הריאליטי שלו "המתמחה". המנצח, שיכהן בתפקיד בכיר באימפריה העסקית של טראמפ עם משכורת שנתית של 250 אלף דולר, יהיה מישהו עם שורשים באזורנו – אזרח ישראלי או אזרח בריטי בעל רקע לבנוני.
לי בינשטוק (22), יהודי-אמריקאי שמחזיק בתעודת זהות ישראלית, יתייצב לרגע ההכרעה של העונה מול שון יאזבק (33), שמשפחתו הגיעה לחופי בריטניה משכנתנו הצפונית, לבנון. בינשטוק, מהמתמודדים הצעירים ביותר בתוכנית, הוא גם הצעיר ביותר שהעפיל לגמר באחת מעונות התוכנית. הוא נחשב לעילוי וסיים את אוניברסיטת קורנל בהצטיינות. בינשטוק הספיק לעבוד בבנק ההשקעות מריל לינץ', וכיום הוא אנליסט בחברת הייעוץ האמריקאית "אקסנטור" ומייעץ לחברות גדולות ואפילו לממשלות. "יש לי כל מה שצריך כדי לנצח", אמר בינשטוק בראיון לאתר האינטרנט של התוכנית, "אנרגיה, נחישות, אינטליגנציה, יצירתיות, יושרה ולב. אני רוצה את זה יותר מכל אחד אחר. אני יכול להביא את כל זה, ויותר, לארגון של טראמפ".
טראמפ עצמו, המיליארדר שכבר התאושש מפשיטת רגל ונודע בשיטות הקפיטליסטיות האכזריות שלו, אמר על המתחרים בתוכנית: "האנשים האלה שואפים להיות מאוד-מאוד עשירים, ובדרך כלל אתה מתעשר כשאתה עובד בעבור עצמך, לא כשאתה עובד בשביל מישהו אחר. בתיאוריה, האדם שינצח ירצה לעזוב אותי בסוף השנה כדי להמשיך בדרכו ולהפוך למיליארדר".
"המתמחה" עלתה לאוויר בינואר 2004 ברשת אן-בי-סי האמריקאית. הרעיון: חבורת יזמים צעירים, מקצתם בוגרי מנהל עסקים, מתחרים על ההזדמנות להפוך לבן חסותו (או לבת חסותו) של טראמפ. ב"המתמחה" משתתפים המתמודדים במה שטראמפ מכנה "הג'ונגל האכזרי ביותר בעולם". הם מתחלקים לשתי קבוצות ומתבקשים למלא סדרה של משימות. הקבוצה המפסידה מזומנת לחדר הישיבות של הטייקון, וחבריה עושים כמיטב יכולתם כדי לתרץ את כישלונם. בסוף הפגישה שולח טראמפ את אחד המתמודדים הביתה במה שהפך למטבע לשון שלו: "אתה מפוטר". "המתמחה" גרפה הצלחה מרשימה מאז עלייתה בפריים טיים של NBC וזכתה להמשיך לעונה החמישית.
בן דודו הישראלי של לי בינשטוק, יוסי לוי מרעננה, סיפר אתמול כי כל המשפחה נרגשת לקראת הגמר הגדול: "לי גדל בארה"ב. אמו ישראלית שגדלה באזור ירושלים והיא בת דודה שלי. האב הוא יהודי אמריקאי שחי בלונג איילנד, ליד ניו-יורק. חצי מהמשפחה שלנו כיום גרה בישראל והחצי השני בארה"ב. הסבא והסבתא של לי גרים ברעננה והוא מגיע לישראל כל שנה. הוא מדבר עברית שוטפת, אבל אסור לו עכשיו להתראיין לפי החוזה שחתם עם התוכנית". לוי הוסיף בגאווה: "פונים אל לי עם הרבה הצעות עבודה בארה"ב מאז שעלתה התוכנית. הוא הולך ברחובות ניו-יורק, ואנשים מבקשים את החתימה שלו. זה לא ייאמן. כולם רואים אותו בטלוויזיה. הוא סירב להופיע בתוכנית בראש השנה וביום כיפור, ומאז כולם יודעים שהוא יהודי. זה עשה המון בעיות להפקה, אבל הם החליטו להמשיך איתו. אנחנו מאוד נשמח אם הישראלים ייכנסו לאתר של אן-בי-סי ויצביעו בשביל לי. זה מאוד יעזור. טראמפ התקשר להורים של לי לא מעט. הוא קורא לו 'הפוליטיקאי'. נקווה שהוא גם יבחר בו כי בסופו של דבר הרי טראמפ הוא זה שקובע".