שתף קטע נבחר

השף דניאל זך מגיש: מנות חג מבית אמא

לקראת ראש השנה ביקשנו מהשף דניאל זך שיעלה זכרונות משולחן החג ויספק לנו כמה מתכונים מבית אמא. מטיאס בתפוחי עץ, צלי בקר עשיר, כופתאות תפו"א וקומפוט - ככה עושים את זה הייקים

השף דניאל זך (זיסנבך), בנם של אמא רותי ואבא ארווין. רותי צברית ממוצא הולנדי גרמני, הוריה עלו לישראל בשנות ה-30 המוקדמות והתיישבו במושב שדה ורבורג. היא פגשה את ארווין אחרי שמכר משותף הכיר ביניהם בהיותה דיילת באל על. מאוחר יותר הם התחתנו בגרמניה והמשפחה הצעירה עלתה לישראל כשדניאל היה ילד פעוט. הבישול בבית הפך לשילוב של המטבח האירופאי לפרגמטיות היקית, המושבניקית, החלוצית.

 

"אמא שלי היא צברית, שהושפעה גם מהמטבח ההולנדי של סבתא, אבל גם מכל הלך הרוח הישראלי של אותה התקופה. הדבר האחרון שעניין אותם אז היה אוכל, הנהנתנות הישראלית התפתחה בשלב מאוחר יותר. בימים ההם היה חשוב יותר להילחם למען המדינה. אימי מבשלת מאד מדויק, הייתי קורא לזה בישול חסכוני, לא זרקו אוכל בבית, אף פעם לא נשאר יותר מידי. במהלך השבוע אכלנו בצנעה. אבא עבד מאוד קשה וכולם היו עסוקים, אבל בשבתות וחגים היינו מתפנקים. למדתי מאמא שלי הרבה דברים אבל יש מנות שעד היום אני משאיר לה לעשות ולי להתפנק, להישאר לעוד רגע הילד שלה ולהיזכר בימים הטובים של פעם", מספר זך. ביקשנו מדניאל שינסה לשחזר כמה מנות אהובות משולחן החג, הנה הן לפניכם.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מעלה זכרונות. דניאל זך
מעלה זכרונות. דניאל זך
מומלצים