שתף קטע נבחר

אושרה רכישת הפניקס בידי תשובה

רונית קן אישרה היום את המיזוג בין דלק קפיטל, המצויה בשליטת איש העסקים יצחק תשובה, לחברת הביטוח, הפניקס. המיזוג אושר בתנאי שתשובה יקטין את אחזקותיו בחברת מנורה מ-15% לפחות מ-5% ויפסיק להיות בה בעל עניין

רונית קן, הממונה על ההגבלים העסקיים, אישרה היום (ה') את המיזוג בין דלק קפיטל, מקבוצת דלק, המצויה בשליטת איש העסקים יצחק תשובה, לחברת הפניקס אחזקות, חברת האם של חברת הביטוח הפניקס.

 

הפניקס עוסקת בתחום שוק ההון והביטוח ודלק קפיטל היא חברה פרטית מקבוצת דלק, העוסקת בתחומים רבים בתחום האנרגיה, הרכב, התקשורת, הנדל"ן ושוק ההון והביטוח. במסגרת העסקה הגדילה קבוצת דלק את אחזקותיה בחברת הפניקס מ-33% ל-61.5% (ראה מסגרת) תמורת 213.75 מיליון דולר. לקבוצת דלק קיימות גם אחזקות של 14.42% בחברת מנורה אחזקות, בעלת השליטה במנורה-מבטחים חברה לביטוח.

 

חשש מהקטנת התחרות

ברשות להגבלים עסקיים העלו חשש שהמיזוג יעלה את הריכוזיות בתחום שוק ההון והביטוח עקב האחזקה הצולבת של קבוצת דלק בשתיים מתוך חמש חברות הביטוח הגדולות.

 

בענף הביטוח פעילות כיום חברות ביטוח רבות, אך חמשת הגדולות מרכזות את מרבית הפעילות בענף (כ-97% מהנכסים בביטוח חיים וכ-70% מהפרמיות בביטוח האלמנטרי). יכולת ההתרחבות של החברות הקטנות בשוק הביטוח מוגבלת עקב חסמי התרחבות גבוהים. בנוסף, בתחומי ביטוח מסוימים מהוות מנורה והפניקס את המבטחות המרכזיות.

 

תשובה ייאלץ למכור 10% ממנורה

לאור החשש לפגיעה בתחרותיות בענף הביטוח, אושרה רכישת השליטה של תשובה בפניקס בתנאי שקבוצת דלק תקטין את אחזקותיה בחברת הביטוח מנורה מ-14% לפחות מ-5% (ויפסיק להיות בעל עניין במנורה). 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יצחק תשובה, בעל השליטה בקבוצת דלק
יצחק תשובה, בעל השליטה בקבוצת דלק
רונית קן, הממונה על ההגבלים העסקיים
רונית קן, הממונה על ההגבלים העסקיים
מומלצים