שתף קטע נבחר

מענק בינ"ל ל"בניין הירוק" בסכנין

ארגון ארצות הים התיכון העניק 550 אלף שקל לאיגוד ערים לאיכות הסביבה בסכנין על בניין האיגוד שתוכנן לפי עקרונות הבנייה הירוקה

ארגון ארצות הים התיכון העניק 550 אלף שקל לפרויקט בנייה ירוקה בבקעת סכנין.

 

מדובר בבניין החדש של איגוד ערים אגן בית נטופה שבסכנין שהוקם לאחרונה על שטח של כ-1,200 מ"ר, כולל משרדים, כתות לימוד ואולמות. הבניין תוכנן לפי עקרונות הבנייה הירוקה תוך התאמה אדריכלית לתרבות האזור על ידי אדריכל האיגוד, עבד אל רחמן יאסין מהכפר עראבה.

 

האיגוד זכה בתחרות MED-ENEC בנושא שימור אנרגיה ושימוש במקורות אנרגיה חלופיים בבניינים. התחרות הוכרזה לפני כחצי שנה מטעם המכשיר הפיננסי העיקרי של השותפות האירופית-ים-תיכונית "תוכנית MEDA". הכספים במסגרת MEDA ניתנים בצורת מענקים, בשונה מתמיכה פיננסית משלימה המוצעת על ידי הבנק האירופי להשקעות (EIB) בצורת הלוואות. 

 

לתחרות הוגשו יותר מ-150 הצעות מ-10 מדינות. לשלב השיפוט הסופי עלו 31 הצעות ומתוכן נבחרה הטובה ביותר. ההצעה של איגוד ערים אגן בית נטופה שבסכנין זכתה גם לניקוד הגבוה ביותר בתחרות כולה.

 

ההצעה הישראלית התבססה על מחקר שבחן שילוב מקורות אנרגיה חלופיים: תאורה, קירור וחימום בבניינים. את הצעת המחקר ערך ד"ר שלמה קמחי, מנהל המחקר ופיתוח באיגוד המשמש גם כמרצה בנושאי הנדסה סביבתית במחלקה לביוטכנולוגיה במכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה בכרמיאל.

 

לטקס חלוקת הפרסים שנערך בתוניס הוזמנו מנהל איגוד ערים לאיכות הסביבה בסכנין, חוסיין טרביה, האדריכל יאסין וד"ר קמחי. השלושה הציגו את פרויקט ה"הבית הירוק" בסכנין במסגרת סדנא מקצועית בנושא שימור אנרגיה בבניינים.

 

המענק מהאיחוד האירופי מיועד להקמת תשתיות של אמצעי חיסכון באנרגיה ומתקני ייצור אנרגיה חשמלית ואנרגיית חום על בסיס מקורות מתחדשים: שמש ורוח. אמצעים אלה ישתלבו באמצעי החיסכון הפסיביים הקיימים "בבניין הירוק" והם ישמשו למטרות חינוך, מחקר והוראה של נושאי האנרגיה החלופית.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבניין הירוק בסכנין
הבניין הירוק בסכנין
צילום: ריאד דווירי
מומלצים