שתף קטע נבחר

נחשפה סמארט בראבוס החדשה

בתערוכת הרכב השוויצרית שתיפתח בחודש מרץ תציג מרצדס את גרסת הבראבוס הרשמית לסמארט הקטנה, עם 98 כ"ס ממנוע 1.0 ליטר

אוהבים אותן קטנות, אבל רוצים להגיע מהר? בסמארט יציעו החל בתערוכת ז'נבה (18-8 במרץ) את הפור-טו בראבוס, מהדורה ספורטיבית חדשה מבית סדנת השיפורים החצי-רשמית של מרצדס. בראבוס היא אמנם חברה עצמאית, אבל עיקר עיסוקה הוא שיפור דגמי מרצדס, לעיתים בגרסאות המשווקות באופן מלא על-ידי היצרנית הוותיקה. גרסאות בראבוס נחשבות בדרך כלל לקיצוניות ויקרות יותר מאלה של AMG, סדנת השיפורים הפנימית של מרצדס.

 

בראבוס, אבל בקטנה

הפור-טו הספורטיבית תצויד במנוע שלושה צילינדרים עם 12 שסתומים ו-98 כ"ס ב-5,500 סל"ד. נתון המומנט עומד על 14.3 קג"מ ב-3,500 סל"ד - ערך גבוה יחסית למנוע קטן נפח שכזה, תודות למגדש הטורבו. מדובר בכל מקרה בשיפור ניכר מהדגם הקודם, שהציע 75 כ"ס ממנוע 0.7 ליטר מוגדש.

סמארט בראבוס (משמאל) עם גרסת האקסקלוסיב

 

כתוצאה מתוספת הכוח, חל שיפור של ממש גם בביצועים. במרצדס מדברים על 9.9 שניות מעמידה ל-100 קמ"ש, לעומת 12.3 בעבר. המהירות המרבית מוגבלת (אלקטרונית) הפעם ל-155 קמ"ש, לעומת 150 בדגם היוצא. בסמארט מבטיחים גם שיפור בתצרוכת הדלק ורמת זיהום האוויר, ואלה אכן נראות נמוכות - כ-19 ק"מ לליטר בממוצע ו-126 גרם פחמן דו-חמצני לק"מ.

 

בנוסף לבראבוס הרגילה, מציגים אנשי סמארט גם את הבראבוס אקסקלוסיב (Xclusive, שיבוש של המילה "בלעדי"). מדובר במהדורה מיוחדת ויוקרתית, שתוצע עם תוספות רבות יותר (כריות צד, יחידות תאורה שקופות, ספויילרים ועוד), ובשני גוונים - אפור או שחור. הבראבוס הרגילה וגרסת האקסקלוסיב יוצעו ללקוחות החל בסתיו 2007, ומחיריהן יפורסמו באמצע השנה. 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים