טרה מעשירה את מעדן החלב ומייקרת אותו ב-16%
המחלבה העשירה את המעדן בסידן וויטמין D והעלתה את מחירו מ-1.66 שקלים ל-1.94 שקלים. בעקבות לחצים משופרסל, ויתרה על העלאת המחירים לרשת
לאחר שטיפלה בקטגוריית הקוטג' והעשירה את גביעי הגבינה עם הגושים בסידן ובחיידקי ביו, מתפנה מחלבת טרה לרענן את קטגוריית מעדני החלב לילדים. במהלך, בו השקיעה טרה 100 אלף דולר, מעשירה החברה את מעדני החלב בסידן ובוויטמין D, משנה את האריזות ומטביעה עליהן את טום וג'רי – דמויות מעולם הילדים.
אלא שבניגוד למוצר הקודם, הלא מועשר, שמחירו עמד על 1.66 שקלים לגביע, עבור גביע מעדן מועשר גובה טרה 1.94 שקלים. כלומר, התייקרות של 16% לגביע. טרה החליטה שלא לתת לצרכנים להחליט אם ברצונם לרכוש את המוצר הזול או היקר והורידה את המעדן הלא מועשר מהמדף.
ל-ynet נודע, כי טרה דרשה משופרסל העלאת מחיר של 13% על המוצר החדש בשל העובדה שהוא מועשר. זו האחרונה התנגדה להעלאה, וטרה נאלצה להכניס את המוצר לרשת במחיר הישן. "נורא יפה שהם החליפו אריזות והוסיפו סידן, אבל זו התייקרות משמעותית של המוצר", אמרו ל-ynet גורמים בכירים ברשת. בטרה טוענים כי "המוצר נמצא על מדפי הרשת, אבל אכן מתנהל מו"מ על המחיר". בשופרסל, אגב, מנסים לשפר את תנאי הסחר עם ספקים רבים באמצעי זה. כך, למשל, היא מסרבת להכניס את מוצרי הגלידה החדשים של שטראוס בגלל דרישה של שטראוס להעלות את המחיר ב-2.5%.
מהלך שלישי בשלוש שנים
זהו המהלך השלישי שמבצעת החברה בקטגוריית מוצרי החלב לילדים, שכוללת גם את המעדנים, בשלוש השנים האחרונות. באוגוסט 2003 השיקה החברה את המותג "טרה צבעים" שאיגד תחתיו את כל מוצרי החלב לילדים. בדיוק שנה לאחר ההשקה היא מחקה את המותג לטובת מותג המטריה "טרה קידס". כעת היא משאירה את המותג אבל מחליפה את עיצוב האריזות.
כמו יתר המחלבות, פועלת טרה להעשרת המוצרים השונים בחיידקים וויטמינים למיניהם, על מנת להשתלב בטרנד הבריאותי שהשתלט על תחום המזון. בהעשרת המוצרים תנסה טרה לתת מענה לדני של שטראוס שאף הוא מועשר בסידן וויטמין D. בהשקה המחודשת של מעדני החלב בטעמים תסמן המחלבה על המעדנים את האייקון סידן + ויטמין D באופן בולט על מנת להדגיש את ההעשרה. "נעזרנו בנתוני משרד הבריאות, לפיהם לילדים בארץ יש מחסור בסידן החיוני לילדים בתקופת הגדילה. ויטמין D חיוני לספיגה יעילה של הסידן בגוף", נמסר מהחברה.
לדברי הראל חייקין, "המטרה השיווקית במהלך היא להגדיל את נתח השוק בקטגוריית הילדים ולהרחיב את קהלי היעד שלנו". עוד נמסר מהחברה: "בחרנו לשלב את דמויותיהם של טום וג'רי מאחר ואלו הן דמויות ללא גיל, שאהודות על הילדים ועל ההורים כאחד".
שוק המעדנים בישראל נאמד בכ-500 מיליון שקל בשנה, מתוכו מהווים מעדני החלב לילדים כ-20%.