שתף קטע נבחר

אלון שולח גלויה מדבלין

אלון לבנטל לא תכנן להישאר בדבלין, כשהגיע אליה לפני כשנה בשליחות העבודה. בינתיים הוא התאהב בעיר, הדליק את החברים המקומיים על סחוג ושקשוקה, מתגעגע לימי שישי בתל אביב וממליץ על ה-מקומות ששווה לבלות בהם

מי אני? אלון לבנטל, בן 37. במקור מכפר-סבא. עובד בחברת תוכנה בינלאומית.

 

איפה אני גר? אני מתגורר ב-Milltown, אחת השכונות היפות של דבלין, אירלנד.

 

מה אני עושה בחו"ל? חברת התוכנה בה אני עובד העבירה אותי לדבלין לתפקיד שכולל למעשה עבודה בכל אירופה. הכיף הוא שהתפקיד מאפשר לי לגור כיום בכל מקום (כמעט) ביבשת. אני מודה שהמחשבה על מקום קצת חמים יותר עוברת לי בראש.

התאהב בעיר ונשאר. אלון לבנטל

 

מתי ואיך הגעתי לכאן? הגענו לכאן לפני למעלה משנה, באוגוסט 2006. חשבנו להישאר כאן מספר חודשים ולעבור לאמסטרדם אבל התאהבנו בעיר ונשארנו.

 

מה גורם לי להרגיש ישראלי? אני עובד במשרד בו כמעט כולם זרים (מרחבי אירופה), אך אני הישראלי היחידי. בכלל נראה לי שהישראלים עוד לא ממש גילו את דבלין או שגילו ונבהלו מהקור ומהגשם, כך שאני מוצא את עצמי פעמים רבות מסביר את מדיניות החוץ של ישראל, למה נבחרת הכדורגל לא הגיעה למונדיאל 40 שנה או מה זה חנוכה ומה הקטע עם הנרות.

 

סיטואציה מעניינת שקרתה לי בחו"ל: היות ושנינו בבית בשלנים, התחלנו לארח חברים לארוחות בתדירות גבוהה. אז מעבר לחומוס שכולם אוהבים, החברים שלנו המקומיים נדלקו על האוכל הישראלי שלנו ונאלצים "לשבור את השיניים" כל פעם שהם מבקשים שנעשה שקשוקה, טאבולה, בורקס וסחוג.

 

למה אני הכי מתגעגע? הכי אני מתעגע ליום שישי בתל אביב, אל השילוב של הקניות בשוק ובשינקין, ארוחת בוקר ישראלית באחד מבתי הקפה בעיר ומנוחת הצהריים בים, בפארק הירקון עם לולה (הכלבה) או סתם בבית עם ערימת עיתונים ובריזה מזדמנת. יום שישי בחו"ל הוא פשוט עוד יום.  

"ירוק בכל מקום אליו תביט". השכונה של אלון

 

מה הייתי לוקח איתי מכאן ומביא לישראל? דבלין היא אחת הערים הירוקות ביותר בעולם. למעשה, החלק הדרומי של העיר הוא אוסף כפרים קטנים ש"סופחו" לעיר, כך שתראה ירוק בכל מקום אליו תביט. למשל מרחק 2 דקות הליכה מהבית שלי זורם נהר וסביבו שדות של ירוק הנפרשים לכל עבר. היתי שמח לראות יותר ירוק ומודעות לסביבה בישראל.

 

חמש המלצות על העיר שלי:

1. טבע: בצפון דבלין, לא רחוק משדה התעופה נמצא כפר דייגים קטן בשם Howth. זו אחת הפינות היפות ביותר בדבלין. לאורך הרציף, בין הספינות, שוחים להם בנחת במים הקרים מספר אריות ים. זה גם המקום לקנות "פיש אנד צ'יפס" מסורתי, לשכוח מהדיאטה ולהמשיך לתצפית מהגבעה הסמוכה. ביום ראשון יש במקום גם שוק של ירקות, פירות ומאכלים ביתיים.

אחת הפינות היפות בדבלין. Howth

 

2. בית קפה: אירלנד לא נתברכה בקפה משובח וגם הסנדוויצ'ים הנלווים אינם גאוות האומה. ובכל זאת, בית קפה יחיד ומיוחד, טעים ונעים נמצא בשכונת Ranelagh היאפית והתוססת. Er Bucheto האיטלקי נחשב לאחד מבתי הקפה הטובים בעיר, ומעבר לקפה ומאפה, הוא מציע גם מבחר פאניני משובח. נסו את ה-Fantasia - פאניני טונה הטעים בעולם (או "טוסט הטונה" כפי שחברתי מורן קוראת לו). בימים של שמש (אם נתמזל מזלכם ממש ויש כאלו) אפשר לקנות ולצאת לפיקניק באחד מהגנים באיזור (71 Ranelagh Village).

 

3. בארים: Temple Bar הוא איזור הבילויים המרכזי בדבלין, וכשאומרים באירלנד בילויים מתכוונים בעיקר לאלכוהול. מדובר בשתי וערב של רחובות צרים עמוסי בארים ופאבים - חלקם אירים מסורתיים עם מוסיקה אירית שהולכת טוב עם הגינס, וחלקם מודרניים ומעוצבים, בהם ניתן למצוא קוקטיילים טובים אך לא זולים בכלל. הבר במלון Morgan הוא אחד המועדפים עלי.

איזור הבילויים המרכזי. Temple Bar   

 

4. "החוויה האירית": אי שם בהרי ה-Wicklow, מרחק של כחצי שעה מדבלין מסתתר לו Johnnie Fox's, הפאב המתגאה בתואר הפאב הגבוה ביותר באירלנד. זהו פאב אירי מסורתי עמוס בעתיקות המפוזרות בין החדרים השונים של הפאב. אבל לכאן באים לא רק בשביל הבירה אלא גם כדי לשמוע מוסיקה אירית ופעמיים בשבוע (יש להזמין מקום מראש!) מתקיים כאן ערב ה-Hooley בו ניתן לצפות בריקודים אירים דוגמת ה-RiverDance. לידיעת הנשים - הרקדנים נוטים להעלות "מתנדבות" מהקהל לריקוד אירי סוער ומשעשע - ראו הוזהרתן.

 

5. מועדון:  ה-Dragon הוא גאוות הקהילה הגאה בדבלין, אבל הוא פופולארי וידידותי גם לסטרייטים. המועדון מעוצב כטירה גותית שקירותיה אדומים מבחוץ, ועמוס במיוחד בסופי שבוע - הימים ה"חזקים" הם שישי ושבת. כדאי להגיע מוקדם כי לקראת חצות משתרך תור ארוך בחוץ (South Great Georges St).

 

  • גם אתם גרים בחו"ל ורוצים לשתף אותנו בחוויה? כתבו לנו!

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לפעמים מתחשק מקום יותר חמים. דבלין
לפעמים מתחשק מקום יותר חמים. דבלין
צילום: דוד הכהן
מומלצים