הונדה מציגה: סיטי - ג'אז סדאן
יצרנית הרכב היפנית תתחרה ברנו סימבול ויונדאי אקסנט עם הסיטי, המבוססת על הג'אז ומציעה עיצוב שונה ומרכב ארבע דלתות. בינתיים לא תגיע לישראל
הונדה תציג בתערוכת איסטנבול, טורקיה, את גרסת הסדאן של הג'אז - שתכונה סיטי. מדובר במתחרה ליונדאי אקסנט, קיה ריו ורנו סימבול, שמיועדת בעיקר לשווקים מתפתחים - כפי שמעידה הבחירה בתערוכה הטורקית, על-פני תערוכת פריז הנערכת באותם ימים. הסיטי לא נמכרה בישראל בעבר, ונכון לעתה בחברת מאיר, יבואנית הונדה, מסבירים כי למרות שמדובר במכונית מעניינת, אין עדיין אפשרות לשווקה אצלנו. אם זה יתאפשר, הם מסבירים, ישקלו זאת בחיוב.
_wa.jpg)
הסיטי החדשה מבוססת על הדור השני של הג'אז, הסופר-מיני שתושק בגרסתה האירופית בתערוכת פריז ותגיע לישראל עוד השנה. כמוה יהיה לה מנוע 1.4 ליטר עם 100 כ"ס (לעומת 83 כ"ס בדגם הקודם), ותיבת הילוכים ידנית או אוטומטית. הסיטי תאיץ מעמידה ל-100 קמ"ש בתוך 14.7 שניות בגרסה האוטומטית, שבניגוד לג'אז תהיה פלנטרית ולא רובוטית. בגרסה הידנית תאיץ הסיטי ל-100 בתוך 11.8 שניות.
_wa.jpg)
הסיטי תשווק החל בחודש ינואר הקרוב במספר שווקים - בעיקר במזרח אירופה. נכון לעתה אין מפרט טכני מלא שלה, או מחיר.