שתף קטע נבחר

אושר הסדר הטיעון: "המוח" חוזר לכלא

כשנה לאחר שנעצר במהלך ניסיון לפרוץ לחנות תכשיטים בירושלים, אישר בית המשפט את עסקת הטיעון עם יצחק דרורי - אחד הפושעים המתוחכמים שפעלו בישראל. הוא ירצה שמונה חודשי מאסר בפועל

למוח יהיו שמונה חודשים לחשוב על מעשיו. בית משפט השלום בראשון לציון גזר היום (ג') שמונה חודשי מאסר בפועל על יצחק דרורי, המכונה "המוח", על חלקו בניסיון הפריצה לחנות התכשיטים בירושלים בדצמבר 2007. הפרקליטות הגיעה להסדרים גם עם שאר שותפיו של דרורי, שירצו עונשי מאסר שינועו בין 12 ל-20 חודשים.

 

דרורי, שנחשב למי שעמד מאחורי מעשי הפשע המתוחכמים ביותר בישראל ואף הוציא ספר עם זכרונותיו שנקרא "המוח", נעצר לאחר שהוא ושותפיו היו תחת מעקב של אנשי היחידה המרכזית של מחוז תל-אביב, שגילו את תוכניתם לגנוב אביזרי קדושה יקרי ערך מחנות בירושלים. הוא נלכד בשעת מעשה, יחד עם חבריו, כשניסו לקדוח חור בקיר על מנת להיכנס לחנות.

 

"המוח" נתפס יחד עם עוד ארבעה אחרים, כשתכננו שתכננו לפרוץ לחנות "חי תכשיטים שבבירה". במשטרה נרעשו ממעצרו של דרורי, שנראה היה ש"יצא לגמלאות". לפני מספר שבועות נחשף ב-ynet כי בא כוחו של דרורי, עו"ד דוד הלוי, נמצא במגעים עם הפרקליטות להסדר טיעון.

 

היום בבית משפט השלום בראשל"צ הודו דרורי וחבריו בכתב האישום המתוקן בקשירת קשר לביצוע פשע, פריצה לבניין שאינו דירה והחזקת מכשירי פריצה. מכתב האישום עלה כי תוכניתם הייתה מפורטת במיוחד, והם קיוו לקחת שלל של תכשיטים בשווי חצי מיליון שקל.

 

החמישייה הצטיידה באביזרי פריצה, שכללו: כובעי גרב, מוטות ברזל, אמצעים לניטרול אזעקות ברחוב, ערכה הידראולית
ומוטות תלייה. בהמשך כתב האישום נאמר כי החבורה ערכה סיור במקום, וביום הפריצה הגיעה למקום ב-22:30, בשלושה כלי רכב. שניים מהנאשמים היו בחוץ בתצפית ואילו דרורי ושניים אחרים נכנסו למשרדי הפניקס הצמודים, שברו את קיר הגבס והחלו לחצוב דרך הקיר לחנות התכשיטים.

 

"מדובר בפרשייה חמורה למדי, עת קשרו חמשת הנאשמים קשר לביצוע פשע שהם מזוינים בכלי פריצה" כתבה השופטת איטה נחמן, שהוסיפה כי היא אינה מסכימה עם טענות על כך שעצם פריצה לבית עסק לא נשקפת סכנה לביטחונו של אדם, אך במקרה זה עסקת הטיעון סבירה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בדרך לכלא. דרורי
בדרך לכלא. דרורי
צילום: עטא עוויסאת
עו"ד דוד הלוי
עו"ד דוד הלוי
מומלצים