מה נשתנה? פדרר הפסיד למארי באבו דאבי
המדורג שני בעולם פתח לא טוב גם את 2009 והודח מטורניר הראווה באבו דאבי. הסקוטי הצעיר יפגוש בגמר את נאדאל, האלוף יזכה ב-250 אלף דולר
אחרי שנה לא מוצלחת, לפחות יחסית לסטנדרטים המדהימים שלו, קיווה רוג'ר פדרר שהשנה הנוכחית תהיה שונה בתכלית. לפחות על פי המשחק הראשון שלו ב-2009, נראה שלא הרבה השתנה. המדורג שני בעולם הפסיד 4:6, 6:2, 7:6 לסקוטי המצוין אנדי מארי והודח מטורניר הראווה באבי דאבי.
מארי הפסיד את המערכה הראשונה לשוייצרי, אבל הוא חזר בזמן וניצח בשובר שיוויון את המערכה המכרעת כדי לעלות לגמר. הניצחון העלה את הרקורד של מארי מול פדרר ל-2:5 אדיר, אולי המאזן הטוב ביותר של שחקן מול האיש שזכה 13 פעם בטורנירי גראנד סלאם.
בקרב על התואר יפגוש המדורג רביעי בעולם את רפאל נאדאל, שגבר בלי בעיות על הרוסי ניקולאי דוידנקו 2:6, 3:6. נאדאל ופדרר עלו אוטומטית לחצי הגמר, בטורניר בו משתתפים שישה שחקנים בלבד, כולם מהטופ 10 העולמי.
"ברור לי שאני גם אפסיד משחקים", אמר פדרר. "כל עוד שאני נהנה מהמשחק, ההפסדים לא מפריעים לי, אבל בטוח שאני ארצה לנצח במשחקים הגדולים. אני לא מתכוון לרדוף אחרי תארים או שיאים כמו בשנה שעברה".
הטורניר במפרץ הפרסי אינו חלק מה-ATP, אבל הוא מחלק סכום פרסים של 250 אלף דולר לזוכה בו. השאר, לעומת זאת, לא מקבלים דבר, לפחות לא רשמית.