אושרה מכירת 38 סניפי הוניגמן לרשת KIWI
בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר למכור 38 חנויות של הוניגמן, ביניהן של המותג הוניגמן קידס, לבעלי מותג אופנת הילדים KIWI בעבור 6.25 מיליון שקל. השופט: "קופצים רבים לא נמצאו"
בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר לפני זמן קצר (ג') את בקשת נאמני רשת הוניגמן למכירת מותג הוניגמן קידס וחנויות ברשת לחברת אבני שוהם אופנה, הבעלים של מותג אופנת הילדים KIWI.
המשבר בענף האופנה: צו כינוס נכסים לבעלי רשת הוניגמן
נאמני הוניגמן: "חשש לניפוח מלאי והגדלת שורת הרווח"
מה קורה לעובדים אחרי הקפאת הליכים
אישור המכירה נעשה במסגרת מתווה מתוקן לפיו יימכרו לרוכש בשלב זה 38 חנויות בלבד ולא 56 כמו במתווה המקורי. בהתאם להפחתת מספר הסניפים הנמכרים הופחתה גם התמורה המוצעת לסכום כולל של 6.25 מיליון שקל בשלב זה לעומת 8 מיליון שקל במתווה המקורי. "הנאמנים פרסמו הזמנה לקבלת הצעות, אך קופצים רבים לא נמצאו", קבע השופט חגי ברנר.
כמו כן, בית המשפט נעתר לבקשת הנאמנים, עוה"ד קרן רייכבך סגל, פיני יניב ורו"ח בועז גזית, להאריך את צו הקפאת ההליכים לרשת עד סוף אפריל. יחד עם זאת ציין בית המשפט כי "לא ניתן לעבור לסדר היום על מה שנחזה להיות ניפוח של מלאי החברה ומצופה מהנאמנים כי יקיימו חקירות מעמיקות בעניין זה על מנת לברר מיהם האחראים למצב הדברים העגום שהתגלה".
בכך למעשה התייחס השופט לדו"ח שהגישו הנאמנים ממנו עלה כי הנכס של הרשת שהוצג כעיקרי היה מלאי בשווי של כ-120 מיליון שקל התגלה עד מהרה כמשענת קנה רצוץ וכיום מוערך המלאי בסכומים הנעים בין 38.5 מיליון שקל ל-43 מיליון שקל.
כמו כן, אישר השופט את בקשת הנאמנים ובנק מרכנתיל דיסקונט, המיוצג על ידי עו"ד עמית לדרמן, למכור בניין שבבעלות פרטית של האחים הוניגמן בתל אביב תמורת כ-20.3 מיליון שקל לחברת נדר פז ח.מ.
את העובדים מייצגים עוה"ד אופיר רונן וגלילה הורנשטיין, את בנק הפועלים מייצג עו"ד מור נרדיה, את בעלי הוניגמן מייצגים עוה"ד שאול קוטלר ושי פיאדה.