שתף קטע נבחר

נאמני הוניגמן: "חשש לניפוח מלאי והגדלת שורת הרווח"

הנאמנים מציינים כי מניתוח ראשוני של מלאי החברה עולה כי הנתונים המופיעים בספרי הוניגמן בשנים האחרונות, כמו גם אלה שהוצגו על ידי החברה בבקשת הקפאת ההליכים, לא תואמים את המציאות

"בירורים ראשוניים שערכנו מעלים חשש לניפוח, לכאורה, של נכס המלאי במאזנים, שהביא להגדלת שורת הרווח בספרים". כך עולה מדוח חמור שהגישו היום נאמני רשת הוניגמן לבית המשפט המחוזי בתל אביב.

 

הנאמנים מציינים כי מניתוח ראשוני של מלאי החברה עולה כי הנתונים המופיעים בספרי הוניגמן בשנים האחרונות, כמו גם אלה שהוצגו על ידי החברה בבקשת הקפאת ההליכים, לא תואמים את המציאות, בעיקר בהיבט של מלאי העודפים ומלאי הבדים של החברה.

 

ההסדר הצפוי בהוניגמן מבשר על חיסול הרשת

מבקשים 8 מיליון שקל תמורת מכירת מחצית מסניפי הוניגמן

 

   (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

הנאמנים, עו"ד קרן רייכבך סגל, רו"ח בועז גזית ועו"ד פיני יניב, מציינים כי "הבירורים הראשוניים הדליקו כמה וכמה נורות אדומות בהקשרים של רישום המלאי שמשמעותו, לכאורה, ניפוח המאזנים והגדלת שורת הרווח בספרים".

 

רשת הוניגמן, המפעילה 137 סניפים ומעסיקה כ־1,000 עובדים, נכנסה להקפאת הליכים בפברואר האחרון. הנאמנים מציינים כי במסגרת בקשת ההקפאה הגישה החברה דוח מלאי ובו נטען שמלאי החברה עומד על כ־120 מיליון שקל, נכון לסוף שנת 2017, כאשר נתון זה כלל מלאי בדים בשווי של כ־40 מיליון שקל.

 

"הנאמנים ביצעו בדיקות על מצב מלאי החברה, מהן עולים נתונים בעייתיים ביותר על הטיפול במלאי בספריה, והצגת נתונים מנופחים ובלתי נכונים של מלאי החברה. נראה כי סך המלאי ברשת עומד בגבולות של כ־38.5 עד 43 מיליון שקל בלבד. מדובר בנתון בעייתי ביותר לעומת הנתון הרשום בספרים".

 

עוד נטען כי בדוח שהוגש עם בקשת הקפאת ההליכים נכון לסוף דצמבר 2017 הוצג מלאי בגובה של כ־120 מיליון שקל. לטענתם, השורה הראשונה בדוח מציגה ערך מלאי בדים בגובה של כ־37 מיליון שקל, שלפי ממצאים ראשוניים נראה שלא משקף את הנתונים בפועל.

 

בשורה השנייה בדוח מוצג המלאי בחנות עודפים בהיקף של כ־48 מיליון שקל. גם כאן, נטען, לפי הממצאים הראשוניים שהוצגו נראה כי ביחס לעודפים, מדובר בנתון שאינו משקף את היקף המלאי בחנות זו. למעשה, טוענים הנאמנים כי "מלאי בהיקף כולל של כ־85 מיליון שקל מתוך כ־120 מיליון שקל שהוצגו בדוח אינו משקף נכונה את המציאות".

 

בתוך כך, נאמני הוניגמן מציינים בדוח שמתייחס לסוף מארס כי הפעלת החברה במהלך חודש וחצי מתחילת הקפאת ההליכים היתה מצוינת, ואופיינה בצמצום משמעותי בהוצאות ובעלייה משמעותית במכירות, באופן שהעודף מההפעלה עומד כיום על כ־6 מיליון שקל. מהדוח עולה כי המכירות מתחילת תקופת ההקפאה ועד סוף מארס עמדו על 38.5 מיליון שקל. את עובדי הרשת מייצגים עוה"ד אופיר רונן וגלילה הורנשטיין. דיון בתיק נקבע ל-10 באפריל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים