שתף קטע נבחר

הבובה זוהר תטוס לירח לבושה בפיתוח ישראלי

צוות מחברת סטמראד וסוכנות החלל הישראלית במשרד המדע בחר את השם זוהר על פני גולדה, אילנה וציונה לבובה שתשוגר למסלול סביב הירח כשהיא לבושה בחליפת הגנה מפני קרינה. חברתה, הבובה הלגה מגרמניה, תטוס ללא מגן

זוהר - זה השם שנבחר מבין מאות הצעות של גולשי דף הפייסבוק של סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, לבובה שתלבש חליפת הגנה מפני קרינה שפותחה בישראל - כך הודיע סוכנות החלל הישראלית. זוהר תשוגר על גבי החללית של "אוריון", שתקיף את הירח כחלק מהניסויים וההכנות למסע למאדים, כשהיא לבושה בחליפה נושאת דגל ישראל של חברת "סטמראד" הישראלית. זוהר תשוגר לחלל לצד בובה מגרמניה ששמה "הלגה".

 

 

גולדה, שושנה הזוהרת, ארד, הוקינג, רמונה, קארינה, אילנה ואפילו ציונה היו רק חלק מבין מאות הצעות שהציעו הגולשים. בסופו של דבר בחר צוות מחברת סטמראד וסוכנות החלל הישראלית את השם זוהר. "השם זוהר משמעותו משהו מרשים ביופיו ובולט במרחב הראייה ומקורו בתנ"ך בספר יחזקאל" , מסביר ד"ר אורן מילשטיין מייסד חברת "סטמראד" את הבחירה. "זהו גם שם הספר העיקרי והידוע של חכמת הקבלה ובנוסף, פירוש המילה זוהר באנגלית הוא 'Radiance' וזה מתחבר יפה לנושא ההגנה מפני קרינה". השם "הלגה" שבחרו בסוכנות החלל הגרמנית לבובה ללא הווסט, משמעותו - קדוש ומבורך.

 

מנהל סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, אבי בלסברגר, אמר: "היזמים הישראלים ידועים בכל העולם בחדשנות שלהם ובחשיבה מחוץ לקופסה. מדובר בטכנולוגיה ישראלית ראשונה מסוגה באחד הניסויים המרתקים ביותר בשנים האחרונות שנעשה כחלק מההכנות למסע מאדים".

 

חליפת ההגנה של חברת StemRad (צילום: יח
חליפת ההגנה של חברת StemRad, תולבש על בובה ותשוגר למסלול סביב הירח(צילום: יח"צ)

 

במשרד המדע הסבירו כי חליפת ההגנה מפני קרינה שפותחה על ידי החברה הישראלית StemRad מבוססת על עקרון ההגנה הסלקטיבית של מח העצם ושל הריאות, החזה, הקיבה, המעי הגס והשחלות - איברים הרגישים במיוחד להיווצרות סרטן עקב חשיפה לקרינה. החליפה, אשר הותאמה בשלב הראשון לנשים עקב רגישותן לקרינה, עשויה מחומרים עתירי מימן והיא מולבשת על פלג הגוף העליון בדומה לווסט.

 

במסגרת שיתוף פעולה בין סוכנות החלל הישראלית לסוכנות החלל הגרמנית תיבחן מידת היעילות של החליפה שפיתחה סטמראד בהגנה מפני קרינה על גבי שתי הבובות המכילות אלפי גלאי קרינה, שישוגרו בטיסת הניסוי של נאס"א. כחודש לאחר מכן, כשהחללית תחזור לכדור הארץ, יוכל הצוות לבחון את רמת הקרינה שנספגה ב"זוהר" בהשוואה לבובה "הלגה", ולבצע התאמות בחליפה כנדרש.

 

בכך, מקווים בחברה, לא יסתיים מסעה של החליפה ברחבי היקום. הטיסה מסביב לירח נחשבת הכנה קריטית לקראת הטיסות הבאות של אוריון שיהיו מאוישות. השאיפה היא כי החליפה תיכלל במסע המאויש Exploration Mission 2 המתוכנן לשנת 2021 וכן במסע העתידי למאדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סטמראד
חליפת החלל המגינה מפני קרינה
צילום: סטמראד
מומלצים