שתף קטע נבחר

ארז קומרובסקי: סופגניות תרד מלוחות לחנוכה

מתלבטים בין סופגניות עם שוקולד או עם ריבת תות? הצחקתם אותו: השף ארז קומרובסקי מעדיף למלא את הסופגניות שלו בתרד ופרמזן. צפו

 

סופגניות תרד ופרמזן

המצרכים:

1/2 ק"ג קמח לחם

20 גר' שמרים טריים

250-230 מ"ל מים

150 גר' ריקוטה

1 כפית פלפל לבן גרוס

150 גר' תרד טורקי, שטוף וקצוץ דק

200-150 גר' גבינת פרמזן, מגוררת דק

1 כפית מלח נדיבה

 

אופן ההכנה:

  1. לשים את הקמח, השמרים, המים והריקוטה במשך מספר דקות עד שהבצק מתאחד היטב. מוסיפים את התרד ואת הפרמזן, וממשיכים ללוש. מוסיפים מלח ופלפל, וממשיכים ללוש במשך מספר דקות.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכוסה בניילון לתפיחה ראשונה, במשך שעה-שעה וחצי.
  3. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים קטנים, מגלגלים אותם לכדורים מהודקים ומעבירים לקערה מכוסה בניילון לתפיחה שנייה בין חצי שעה ל-40 דקות.
  4. במחבת עם שמן לא חם מדי (170 מעלות) מטגנים את הכדורים עד להזהבה. לפני ההגשה אפשר לגרד מעל מעט פרמזן, ולאכול מיד.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי אמר שבסופגניות צריכה להיות ריבה?
מי אמר שבסופגניות צריכה להיות ריבה?
צילום: אביהו שפירא
מומלצים