שתף קטע נבחר

3 מתכונים טבעוניים חגיגיים

מארחים טבעונים ומחפשים מה להכין להם שיתאים גם לפסח? שלושה מתכונים טבעוניים חגיגיים שכדאי לכם להכיר

כדורי טופו ברוטב סאטה בוטנים

המצרכים: (ל-4 מנות)

לכדורים -

300 גר' טופו, חתוך גס

70 גר' בצל

1 שן שום קלופה וכתושה

36 מ"ל שמן זית

60 גר' קמח עדשים כתומות

מלח - לפי הטעם

 

לרוטב -

1 כפית כורכום

24 מ"ל שמן קנולה

400 מ"ל קרם קוקוס

60 מ"ל רוטב סויה

40 גר' סוכר

150 גר' חמאת בוטנים טבעית

300-200 מ"ל מים

אוכל טבעוני חגיגי (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את כדורי הטופו - במעבד מזון מעבדים את הטופו, הבצל, השום ושמן הזית לתערובת במרקם משחתי. מעבירים לקערה, מוסיפים מלח וקמח עדשים ומערבבים היטב.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשמנים אותו. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג ממחית הטופו, מסדרים על נייר אפייה ומשמנים בשמן זית. אופים במשך כ-15 דקות, עד שהכדורים מוצקים ושחומים.
  3. מכינים את הרוטב - בסיר מחומם עם שמן מערבבים היטב את הכורכום, חמאת הבוטנים, הסויה והסוכר. מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. כשהרוטב מסמיך, מדללים עם מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
  4. כשהכדורים אפויים, מכניסים אותם לרוטב, מערבבים ומגישים לצד אורז לבן.

 

קארי מסמאן  

המצרכים (ל-4 מנות):

24 מ"ל שמן קנולה

50 גר' מחית קארי מסמאן (למצוא בחנויות הטבע המתמחות)

800 מ"ל קרם קוקוס

50 גר' סוכר

60 מ"ל סויה

36 מ"ל מחית תמרהינדי

500 גר' תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

300 גר' בצל סגול, פרוס לפרוסות דקות

500 גר' טופו

200 גר' בוטנים חצויים, קלויים

אוכל טבעוני חגיגי (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
  

אופן ההכנה:

  1. בסיר או במחבת רחבה מחממים את השמן, מוסיפים את מחית המסמאן ומטגנים כדקה או שתיים, עד שהממרח מתחיל להפיץ ריח.
  2. מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים היטב ומבשלים עד לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את הסוכר, הסויה והתמרהינדי ומרתיחים שוב.
  3. 3) מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד לרמת אל דנטה, בערך כ-10 דקות (חשוב לא לבשל יותר מדי על מנת שלא יתפרקו).
  4. 4) אחרי 10 דקות, מוסיפים את הבצל הסגול, הטופו והבוטנים ומבשלים בין 10-7 דקות נוספות.
  5. מגישים לצד אורז לבן.

 

סלט קינואה עם שעועית לימה, תרד, רימונים בווינגרט בזיליקום

המצרכים:

200 גר' קינואה לבנה או 500 גר' בורגול

120 גר' שעועית לימה מבושלת

100 גר' תרד, חתוך לרצועות דקות

20 גר' נענע, חתוכה לרצועות דקות

20 גר' בזיליקום, חתוך לרצועות דקות

50 גר' גרעיני רימון

מעט מלח - לפי הטעם

20 גר' גרעיני חמנייה

 

רוטב אפרסק בזיליקום -

100 גר' בזיליקום

50 מ"ל לימון סחוט

200 גר' אפרסקים (אם זו לא העונה עדיים, אפשר להשתמש בשימורים)

25 מ"ל חומץ תפוחים

500 מ"ל שמן זית

מלח ופלפל - לפי הטעם

אוכל טבעוני חגיגי (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הקינואה/בורגול בסיר עם מים עד לריכוך. מעבירים לקערה ומערבבים עם יתר המרכיבים.
  2. מכינים את הרוטב - במעבד מזון מעבדים כל המרכיבים מלבד השמן. לאחר שכל המרכיבים נטחנו, יוצקים את השמן פנימה בהדרגה.
  3. מערבבים את כמות הרוטב הרצויה עם הסלט, ואוכלים מיד.

 

המתכונים באדיבות מסעדת Noon

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
כדורי טופו ברוטב סאטה בוטנים
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים