שתף קטע נבחר

שאול בן אדרת מגיש: פרגית עם פירות יבשים

פרגית עם פירות יבשים

השידוך של עוף ופירות יבשים תמיד יוצא מוצלח. הפרגיות מתבשלות בנוזלי המרינדה ומה שמתקבל זה רוטב מדהים ועשיר ופרגיות רכות ונימוחות.

 

המצרכים (ל-10 מנות):

10 מדליוני פרגית

10 שזיפים מיובשים

10 תמרים מיובשים

10 תאנים מיובשות

10 משמשים מיובשים

10 שיני שום, קלופות

למרינדה -

1/2 כוס יין אדום

4 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1 ענף רוזמרין

2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים

2 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את מרכיבי המרינדה ומשרים את הפרגיות במרינדה כשעתיים במקרר.
  2. מניחים בתבנית את הפרגיות והפירות היבשים. שופכים מעל את נוזלי המרינדה, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 30 דקות. מסירים את נייר הכסף ומבשלים כ-10 דקות נוספות עד שהפרגיות מקבלות צבע חום זהוב צלוי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עם פירות יבשים. פרגית חגיגית
צילום: ירון ברנר
מומלצים