שתף קטע נבחר

ארז קומרובסקי: מאפה אפגני במילוי תפוחי אדמה

בלי תנור: כמחווה לעם האפגני, השף ארז קומרובסקי מכין בולאני - מאפה אפגני מטוגן במילוי תפוחי אדמה ובצל ירוק. צפו

 

צילום: יותם קצור
שף ארז קומרובסקי (צילום: יותם קצור)

מאפה אפגני במילוי תפוחי אדמה

המצרכים: 

לבצק -

1/2 ק"ג קמח רב תכליתי

1 כפית מלח

2 כפות שמן חמניות

275-250 מ"ל מים

 

למילוי -

600 גר'-1/2 ק"ג תפוחי אדמה, מבושלים, קלופים ומעוכים לפירה

2 כוסות בצל ירוק קצוץ

2 כוסות כוסברה קצוצה

1/2 כוס פלפל ירוק קצוץ

פלפל שחור - בנדיבות

מלח - לפי הטעם

צילום: יותם קצור
(צילום: יותם קצור)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - לשים את כל חומרי הבצק במשך כמה דקות, עד לקבלת מרקם רך ונעים. מעבירים את הבצק לקערה, ומניחים בצד למשך 1/2 שעה של מנוחה. מחלקים את הבצק ל-7 כדורים, ומניחים אותם שוב בקערה למנוחה קצרה.
  2. מכינים את המילוי - מחממים מחבת עם מעט שמן חמניות, וכשהשמן חם מוסיפים פנימה את מחית תפוחי האדמה, מבשלים במשך 2 דקות ומוסיפים את הבצל הירוק ואת הפלפל החריף. מורידים מהאש, ומוסיפים את הכוסברה, המלח והפלפל.
  3. ממלאים את הבצק - מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים דקים, ומניחים את המלית על חצי מהעיגולים בצורה כזו שנשאר ס"מ ללא מילוי בקצוות.

  4. סוגרים את החלק של הבצק הנקי על המילוי כך שיווצר כיסון גדול מאוד. צובטים היטב את הקצוות או מהדקים בעזרת מזלג.
      
  5. מטגנים - במחבת ברזל חמה או על סאג', מטגנים את הכיסונים הממולאים משני הצדדים עד להזהבה. מגישים חם.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאפה אפגני במילוי תפוחי אדמה
מאפה אפגני במילוי תפוחי אדמה
צילום: יותם קצור
מומלצים