שתף קטע נבחר

פעם הייתה כאן רפת: מסעדות בחללים לא שיגרתיים

מסעדה אחת נמצאת בתוך מפעל נעליים לשעבר, אחרת שוכנת בחלל שהיה פעם מוסך ומסעדה אחרת בתוך חמאם תורכי: מסעדות הממוקמות בתוך חללים לא שיגרתיים

 

 

קואנדו פאשה

מסעדת פיוז'ן איטלקית-ערבית שממוקמת בתוך מבנה אבן חיפאי עתיק בעל תקרות מקושטות, שבעבר שימש כחמאם טורקי. בתוך המסעדה ישנה גם גלריה לרהיטים עתיקים ואביזרים לעיצוב הבית.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

התפריט עליו חתום השף תומר אברג'יל מציע מנות מן הים ומנות איטלקיות כמו טורטליני מבצק שקדים במילוי בשר שוק טלה וצנוברים (92 שקלים) ושווארמה פילה בקר וטלה (110 שקלים), המוגשת על פיתה ערבית עם ארטישוק רומנה מוחמץ.

 

חמאם אל פאשה 9 חיפה, 04-6016656‏, שני-חמישי 24:00-18:00, שישי 09:00-24:00, שבת 17:00-10:00, לא כשר

 

רוטנברג

המסעדה הזו ממוקמת במבנה לשימור, ששימש בעבר כמשרדו של הווטרינר הבריטי שבדק את העדרים שעברו את הגבול. במלחמת השחרור נהרס המבנה, ולאחר מכן שוקם על ידי המועצה לשימור אתרים.

 (צילום: גיורא לייטנר )
(צילום: גיורא לייטנר )

 (צילום: גיורא לייטנר )
(צילום: גיורא לייטנר )

תפריט המסעדה נשען על השימוש בחלקה חקלאית פרטית הצמודה למסעדה, ונותן פרשנות חדשה לחומרי הגלם שאפיינו את עמק המעיינות במשך מאות שנים. כמו כן, המסעדה מציעה ארוחות עסקיות (89 שקלים) הכוללות מנה ראשונה, עיקרית וכוס יין הבית ובשישי-שבת מגישים כאן בראנץ' על טהרת הפארם טו טייבל.

 (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)

גשר הישנה, 04-6752237, שני-חמישי 22:00-12:00, שישי 23:00-10:00, שבת 24:00-10:00, לא כשר

 

חוות בת יער

המסעדה הזו פועלת בתוך מה שהיה בעבר חוות סוסים והיא הוקמה במקביל לבניית האורוות שנעשתה במקום ב-1985, מתוך מחשבה כי אולי לא כל אחד רוכב על סוס אבל כל אחד רוצה לאכול. אגב, בהתחלה היה פה בכלל פאב ששכן בתוך שני קרונות רכבת.

 (צילום: חוות בת יער) (צילום: חוות בת יער)
(צילום: חוות בת יער)

לאחר שלוש שנים וחיבור לחשמל, המקום הפך למסעדה שבה מוגש אוכל בוקרים מבוסס בשר ונזידים כמו נזיד בוקרים (33 שקלים). בתפריט יש גם מסבחת בת יער (46 שקלים), מנות ילדים ומנות לצמחונים ולטבעונים.

 (צילום: חוות בת יער) (צילום: חוות בת יער)
(צילום: חוות בת יער)

מרום הגליל מצפה עמוקה, 04-6921788, ראשון-רביעי 19:00-13:00, חמישי 21:00-12:00, שישי 22:00-12:00, שבת 20:00-12:00, לא כשר

   

שותא

את המסעדה הזו הקימו במבנה ששימש בעבר כרפת וכמכון החליבה של קיבוץ שמרת. תוך כדי שיפוץ המבנה והתאמתו לצרכי המסעדה, הוא עוצב על ידי המעצבת מרטה בר שהעניקה לו מראה של בית גיאורגי טיפוסי עם שילובים בין צבעים מנוגדים והמון פריטי וינטאג׳.

 (צילום: דרור רז) (צילום: דרור רז)
(צילום: דרור רז)
 

המסעדה פועלת מזה שבע שנים, ומציעה מטבח גאורגי פיוז'ן המורכב ממנות קלאסיות בהגשה מודרנית. בתפריט תמצאו את מנות הדגל של המטבח הגיאורגי כמו לוביו (36 שקלים), חצ'פורי (42 שקלים) וחינקאלי במגוון מילואים (54 שקלים ל-6 יחידות) וגם מנות שהן אינטרפטציה למטבח הגיאורגי כמו תבשיל טביליסורי עם עגל ביין אדום, שזיפים, דובדבנים וירקות שורש (98 שקלים) .

 (צילום: ליהי אביטבול) (צילום: ליהי אביטבול)
(צילום: ליהי אביטבול)
 

קיבוץ שמרת, 04-8219698 , 04-8219208, שני-שלישי 15:00-12:00, רביעי-חמישי 22:00-12:00, שישי-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

שלו ביער

מסעדת שף הפועלת מזה 15 שנים, ושוכנת בתוך מבנה ששימש בעבר כבית של אגודת השומרים. את הבית הזה בנתה האגודה לצרכי התכנסות ב-1953, ועד היום נמצא באזור גם בית הקברות של חברי האגודה.

 (צילום: אגמדיה) (צילום: אגמדיה)
(צילום: אגמדיה)

לרגל חגיגות העשור במהלכן המסעדה עברה מהפך ענק ושינתה בעלים, השיקו לאחרונה עסקית ערב ב-150 שקלים לסועד שכוללת מנה ראשונה, מנת ביניים, עיקרית וקינוח. בין המנות אפשר למצוא ביסק שרימפס עם טורטליני במילוי מוס מוסר (55 שקלים), בורקס סרטנים (55 שקלים) ניוקי "שלו ביער" עם פטריות פורטבלה, שמפיניון, שימאגי וערמונים (84 שקלים) ופילה ברמונדי ברוטב חמאה (112 שקלים) ועוד.

 (צילום: אגמדיה ) (צילום: אגמדיה )
(צילום: אגמדיה )

שיכון אלה 2 קרית טבעון, 04-9831837, שני-שישי 23:00-18:00, שבת 18:00-12:00, לא כשר

 

טנדוקה

מסעדת בשרים כפרית שהוקמה בתוך מבנה הסילו ההיסטורי של המושבה יקנעם ששימש בעבר כאסם התבואה המרכזי של האזור כולו, אליו הביאו החקלאים את כל תבואתם. במטבח המסעדה עובדים עם מעשנת וגריל פחמים ענק, עליו נצלים נתחי בשר כמו נתח קצבים, למשל (98 שקלים).

 (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
(צילום: יפית בשבקין)

מלבד נתחי הבשר מגישים במקום גם תבשילים כפריים כמו קדרת בקר (74 שקלים), תבשיל עוף בקארי וגם מנות נוספות כמו טורטליני במילוי בשר ברוטב ציר בקר מצומצם ואמפנדס שמיוצרים במקום עבודת יד.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מרכז המושבה יקנעם המושבה, 052-6619299, ראשון 17:00-12:00, שני-חמישי 23:00-12:00, שישי 15:00-12:00, כשר

 

אדלינה

מסעדה השוכנת במבנה אבן עתיק ששימש בעבר כ"בית העם" של חברי קיבוץ כברי. מהמבנה נשקף נופו עוצר הנשימה של הגליל - מראש הנקרה ועד חיפה.

מסעדת אדלינה (צילום: אלעד גרשגורן)
(צילום: אלעד גרשגורן)

השנה המסעדה חוגגת יום הולדת 15, ולכבוד כך הושקה במסעדה ארוחת טעימות זוגית המוגשת לאורך כל השבוע החל מהשעה 17:00 והיא כוללת 12 מנות ובהן סלט סלק עם גבינת סנט מור ותפוחים; מאפה בשר; קרם חציל קלוי עם קצח; דג נא ועוד. בנוסף למנות הללו כל זוג מוזמן לבחור שתי מנות עיקריות מתוך התפריט. מחיר הארוחה 320 שקלים לזוג.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

קיבוץ כברי, 04-9523707, שני-שבת 23:00-10:00, לא כשר

 

 

פק הי

המסעדה הסינית הזו מוסתרת היטב, בעיקר משום שהיא ממוקמת בתוך בניין מגורים בבת ים. למי מכם שבכל זאת יזדמן להגיע אליה, ימצא בה תפאורה סינית ואוכל סיני אמיתי: מלבד הקלאסיקות הרגילות כמו אגרולים, מנות ברווז ומוקפצים, אפשר למצוא כאן גם מנות לא שיגרתיות כמו מרק לימון (15 שקלים).

 

בתפריט יש גם ארוחות מובנות לשני אנשים, לשלושה ולארבעה (200/300/420 שקלים) שכוללות אגרול, מרק, אורז או אטריות וכמות מנות עיקריות כמספר הסועדים.

 

העצמאות 7 בת ים, 03-5063202, שני-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

פאב החממה

הפאב הזה הוקם בתוך מה שהיה פעם אחת החממות של המושב, ומתוך ההבנה שיש צורך במקום בילוי שימנע מהתושבים המקומיים לנסוע לערים הסמוכות לכפר אז"ר. בימי שישי בערב יש כאן מסורת של "שישי משפחתי" עם תפריט מלא שכולל מנות עיקריות ומנות ילדים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

בשאר הימים המקום משמש כפאב, ומוגש בו תפריט פאבים עם דיל משתנה מדי שבוע. בחצר שבחוץ יש פינות ישיבה עם שולחנות פיקניק, ומדי פעם המקום גם מארח הופעות אקוסטיות.

 

ה' באייר 1, כפר אז"ר, 03-509-5888‏, שני-רביעי 2:00-19:00, חמישי-שבת 3:00-19:00, לא כשר

 

הסלון

מסעדת הדגל של השף אייל שני, שמוכרת בעיקר בזכות ערבי הקונספט המתקיימים בה פעמיים בשבוע. מה שפחות ידוע הוא שהמסעדה ממוקמת בחלל ששימש בעבר כאורווה. המטבח הפתוח (באמת) של המסעדה עם הדלפק העמוס בחומרי גלם, חושף את תהליך ההכנה המרתק.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)

מלבד האוכל והאווירה הבלתי פורמאלית שיוצר המקום, יש אווירה ושמחה ומוזיקה בדציבלים גבוהים מאוד, מה שיוצר חווית בילוי רחוקה מהמקובל ובטח רחוקה ממה שאנו רגילים לפגוש במסעדות שף. כל זה בשבילוב העיצוב הסלוני הופך את המקום לשונה מכל מה שהכרתם. והמחירים? יקר מאוד, אבל שווה כל שקל.

 

מעבר יבוק 8 תל אביב, רביעי-חמישי 1:00-19:00, לא כשר

 

ג'אסיה

ג'אסיה היא מסעדה אסייתית, הממוקמת בתוך מבנה אבן עתיק ששייך לקהילת הכנסייה האורתודוכסית היוונית ביפו העתיקה. העיצוב המסעדה כולל קירות אבן מעוטרים בקשתות בשילוב קורות עץ, חבלים תלויים ואלמנטים אסייתים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

במקום מוגש תפריט אסייתי עם מגוון מנות מרחבי האסיה, מהמטבח התאילנדי והווייטנאמי, דרך המטבח היפני, ההודי והסיני. בנוסף, יש במסעדה גם תפריט סושי עם רולים, ניגירי, סשימי, סושי חפ בציפוי טמפורה, סושי סנדוויץ, קונוסים, קומבינציות וסושי להרכבה עצמית.

 

לואי פסטר 7 יפו, 03-9323222, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

  

לילה

לילה היא חמארה שנפתחה לאחרונה ליד שוק הכרמל בתוך מבנה ששימש בתור מוסך. המקום עוצב על ידי opa studio והאדריכל ירון אלדד שיצרו שילובים בין אלמנטים מודרניים לבין חומרים טבעיים ומחוספסים.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

מאחורי המקום הזה עומדים בעלי ביסטרו הכובשים הותיק - מאיה חורב-ונטורה, מני ונטורה וגיל מלמד. במטבח השף שי טנא. התפריט במקום מורכב ממנות פתיחת שולחן כמו צלחת נקניקים (44 שקלים), צלחת דגים כבושים, עראיס סלוף וסלט צנונית (41 שקלים), מעורב חלקי פנים (41 שקלים) ומנות מהגריל כמו סוכריות פילה טלה בדבש, הל ועלי חרדל (56 שקלים) זוג צלעות ברוזמרין מעושן (74 שקלים) ועוד.

 

הכובשים 55 תל אביב, 03-6561636, ראשון-חמישי, ושבת 1:00-19:00, לא כשר

 

קלארו

מתחם קלארו מבית השף רן שמואלי, שוכן במבנה טמפלרי במושבת שרונה והוא משלב שני חללים שונים שעבור שיפוץ ושחזור. החלק התחתון הוא אזור בן 150 שנה החצוב באבן כורכר, ושוכנת הכספת המקורית של המדפיס הלאומי משנות ה-50 של המאה הקודמת. בעבר הרחוק שימש המבנה כיקב טמפלרי.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

תפריט המסעדה מושתת על עקרונת הפארם טו טייבל ובסופי שבוע מוגש במקום בראנץ' הכולל מגש ארוחת בוקר זוגית עם ביצים, מאפים ומתוקים, פורל ורוד בכבישה עדינה, סלט ירקות, יוגורט עם גרנולה, גבינות, זיתים, לבנה מתובלת בתרד, גבינת עיזים עטופה בעלי גפן ועוד (176 שקלים לזוג). ויש שם גם שקשוקה פירות ים (84 שקלים), טוסט של שינקן וגאודה בציפוי קורנפלקס קראנצ'י (56 שקלים) ועוד.

 

רחוב הארבעה 23 מתחם שרונה תל אביב, 03-6017777, ראשון-חמישי 23:30-12:00, שישי ושבת 23:30-9:00

 

 (  )

א-פיה קסומה

בית קפה-מאפייה שהתמקם בתוך מבנה ששימש כחדר אוכל של מפעל לנעליים שהיה פעם בקיבוץ. המקום פסטורלי, יש בו אווירה קסומה ומגישים בו תפריט חלבי עם מנות כפריות כמו פאייה אורז צבעוני עם ירקות מוקפצים בג'ינג'ר ובזיליקום ברוטב חלב קוקוס וחמאת בוטנים, מרק יומי משתנה כמו מרק לבן עם חצילים, כרובית, תפוח אדמה, קולורבי ובצל.

א-פייה קסומה (צילום: יח"צ)
א-פייה קסומה(צילום: יח"צ)
 

יש גם ארוחות בוקר של פיות (64 שקלים ליחיד או 107 שקלים לזוג), בייגלה תרד ופינוקים (49 שקלים), פאי רועים עם תבשיל עדשים (54 שקלים) וגם טוסטים, סלטים, קינוחים ומגוון מנות טבעוניות.

 

קיבוץ עינת, 073-7020950, ראשון 16:00-8:00 שני-חמישי 19:30-8:00, שישי 15:30-8:00 כשר ללא תעודה

 

אנה

מסעדה איטלקית שממוקמת בתוך מוזיאון אנה טיכו, שקיבל את שמו מכיוון ששימש בתור ביתה של הציירת (שהייתה גם אחות מוסמכת), שבו התגוררה יחד עם בעלה רופא העיניים אברהם טיכו. זה גם היה המבנה הראשון מחוץ לחומות העיר העתיקה ובקומה הראשונה שלו הפעילו בני הזוג במשך שנים רבות מרפאה.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

לקראת מותה תרמה טיכו לתושבי העיר את הבית ואת ציוריה, יחד עם יצירות אומנות נוספות,  ומאז משמש המקום שלוחה של מוזיאון ישראל. המסעדה הזו היא גם מיזם חברתי מכיוון מי שהקים אותה היא עמותת "דואליס" הפועלת להקמת עסקים בעלי תועלת חברתית, וכחלק מצוות המסעדה משולבים נוער המוגדר כ"נוער בסיכון".

 

השף מושיק גמליאלי ממסעדת "מונא" חתום על התפריט האיטלקי הכשר של המסעדה שמציע מנות קלאסיות מארץ המגף כמו פיצות (60-54 שקלים), פסטות (92-58 שקלים) ומנות דגים (106-88 שקלים). בשעות הבוקר מוגשות במקום מנות טאפאס איטלקיות (38-18 שקלים).

 

הרב אג''ן 10 ירושלים, 02-5434144, ראשון-חמישי 23:00-9:00, שישי 02:00-9:00, שבת 23:00-19:30, כשר חלבי

 

דרך הגפן

את המסעדה הזו פתחו דרור מליחי, סימה בן חיים ולהב דורון בתוך מבנה שלפני המסעדה שכן בו גן ילדים. הוא היה נטוש במשך כמה שנים עד ששלושת היזמים הפכו אותו לאחת ממסעדות הגן היותר יפות בארץ.

 (צילום: דרך הגפן) (צילום: דרך הגפן)
(צילום: דרך הגפן)

בין שולחנות המסעדה עוברים שבילי אבן, צמחייה טרופית, מפלים וגן ירק מטופח. תפריט המסעדה חלבי כשר ומציע שילובים שונים, מסלטים דרך פסטות ועד דגים. תפריט הבוקר של דרך הגפן הוא מהעשירים שתפגשו והוא כולל מנות מאזטים של בוקר, כריכים ומיני כריכים, סלטים, ארוחות בוקר מובנות, מנת בוקר מושחתות כמו קרוק מדאם (64 שקלים) ופיצטה טרטופו וביצה עלומה (48 שקלים).

 

מושב בית זית, 02-6502044, ראשון-חמישי 23:00-9:00 שישי 14:00-9:00 כשר

 

מג׳דה

מסעדה השוכנת בכפר ערבי, שהמבנה שבו היא שוכנת היה ביתם הפרטי של בעלי המקום - מיכל ברנס ויעקב ברהום. יש במסעדה רהיטים שיעקוב שיחזר, אוסף פריטי אומנות וגינה יפייפיה עם עצי פרי.

הכניסה למסעדת מג'דה (צילום: יח
הכניסה למסעדת מג'דה(צילום: יח"צ)

יש במקום גם מרפסת נפרדת שמיועדת לאירוח פרטי של קבוצות קטנות המבקשות פרטיות. במטבח מיכל ויעקב מבשלים יחד מטבח ערבי מרוקאי, ובין המנות שבתפריט העונתי סינייה קציצות סרדינים טריים (60 שקלים), תבשיל קציצות טלה עם מנגולד (86 שקלים), קובה סינייה פאי ערבי של בורגול ובשר בטחינה (87 שקלים) ועוד.

 

כפר עין רפא, 02-5797108, רביעי-חמישי 22:00-12:00, שישי-שבת 22:00-9:00, לא כשר

 

 

ג׳ויס

זו מסעדה כפרית משפחתית אותה פתחו בני משפחת דדון בתוך מה שהיה פעם הרפת של המשפחה. תפריט המסעדה מציע מנות כמו סלקים ביוגורט בופאלו וטחינה (45 שקלים), מחבת נקנקיות של אדווארדו על תבשיל צ'ילי קון קרנה, עם עלי תרד וביצים (65 שקלים) ופרגית בגרידת הדרים על ריזוטו אפונה ירוקה (75 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מסעדת ג'ויס (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בסופי שבוע תוכלו למצוא כאן גם מארוחות בוקר מושקעות כמו למשל מאפה "קלזון" גבינות, ביצים, תרד (52 שקלים) פוקאצ'ה סביח (48 שקלים) ובאגט פרעצל עם גבינות, סלמון כבוש, חמאה וריבת עגבניות שרי (65 שקלים)

 

הוותיקים 54 ביצרון, 077-9977005‏, ראשון-חמישי 23:00-18:00 שישי 15:00-8:00, 23:00-19:00, שבת 23:00-10:00 לא כשר

 

קנקון

מסעדת קנקון היא למעשה בר אוכל שממוקם בתוך חנות לדגים ופירות ים. על הבר יש 35 מקומות ישיבה ובו מגישים לובסטרים טריים (150 שקלים ליחידה) שנשלפים הישר מתוך האקווריום הממוקם במרכז החלל, אויסטרים (23 שקלים ליחידה), קוויאר שחור וגם שרימפס וקלמרי.

 (צילום: רונן מלחן) (צילום: רונן מלחן)
(צילום: רונן מלחן)

בבר מציעים גם המבורגרים וסטייקים (החל מ-39 שקלים ל-100 גרם).

 

האורגים 19 אשדוד, 08-6677699, ראשון-חמישי 24:00-11:30, שישי-שבת 24:00-11:00 לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיורא לייטנר
פעם הייתה כאן רפת: על מסעדות בחללים לא שיגרתיים
צילום: גיורא לייטנר
מומלצים