שתף קטע נבחר
 

האוכל של בת ים

בת ים? כן, בת ים: לא מעט מסעדות עם מטבח גרוזיני וקווקזי, מסעדה סינית אסלית שכדאי למהר ולהכיר אותה לפני שתיסגר וגם מסעדת חוף שתגרום לכם להרגיש כאילו יצאתם לחופשה - יצאנו לבדוק מה אוכלים בבת ים

צילום: לין לוי

צילום: לין לוי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בת ים היא עיר מרתקת: במרכז העיר וברחובות הראשיים יש לא מעט מעדניות רוסיות, אבל באופן מעניין למדי אין כמעט מסעדות או בתי קפה, מקסימום פלאפל. הטיילת, לעומת זאת, רוחשת וגועשת במקומות בילוי - עד שעות הצהריים מארחים פרלמנטים שמורכבים מוותיקי העיר, ולאחר מכן את הבליינים.

הרבה מעדניות רוסיות, ויש גם את "אברמנטו" (צילום: רינת טרמין) (צילום: רינת טרמין)
הרבה מעדניות רוסיות, ויש גם את "אברמנטו"(צילום: רינת טרמין)
 

מצאנו שם גם מסעדות חוף עתיקות שמציעות אווירת שאנטי בחסות ספסלי עץ מרווחים, דשא סינטתי ותפריטים משנות ה-80. אבל אם מחפשים היטב ובסבלנות, אפשר למצוא שם גם כמה פנינים קולינריות אמיתיות, כאלה שפועלות במיקומים בלתי צפויים, חבויות מן העין ובלתי ניתנות לחיקוי.

פנינה גיאורגית בבת ים: "פנינת באקו" (צילום: יח"צ)
פנינה גיאורגית בבת ים: "פנינת באקו"(צילום: יח"צ)

 (  )
 

הבן של הסורי

ברחוב חד סיטרי, המרוחק מכל מרכז מסחרי או מאזור בילוי כלשהו, בצניעות ובנועם ששייכים רק לחומוסיות שכונתיות, מוגשות מנות החומוס האגדיות של "הבן של הסורי". משה משעניה, הלוא הוא הבן של הסורי (כן כן, ההוא מכרם התימנים) מעמיס כאן את החומוס על פני כל שטח הצלחת העצומה בגודלה, תוך כדי פיזור והשטחת הבלילה החמימה. במרכז התערובת הוא מסדר את המסבחה, שנחשבת לאחת הטעימות שיש. ללא ספק, מדובר בחוויה אנתרופולוגית שלא רואים בדרך כלל בחומוסיות. 

בתי אוכל בבת ים (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

המקום פשוט, מרווח ומואר, מפות ניילון מעטרות את שולחנות הפלסטיק ועל הדלפק ניצב סיר חומוס בודד. ברגע שתזמינו את המנה, יערמו על שולחנכם מגוון סלטים טריים ופיתות חמימות וטריות שמשתלבות נפלא עם הכוכב הראשי כאן, הלוא הוא החומוס.

 

אחת המנות המוכרות כאן - שהביאו במהלך השנים וממשיכות להביא גם עכשיו לא מעט סקרנים מחוץ לעיר, שמגיעים למקום במיוחד על מנת לטעום ממנה - היא מנת ה"קומפלט" המפורסמת של "הסורי", שמביני דבר מוכנים להישבע כי היא הנאמנה ביותר למנה המקורית שהוגשה אצל האב. מדובר במנת חומוס ללא תיבול או תוספות כאלו ואחרות, אפילו ללא פיתות, שנחשבת למעדן קליל וטעים במיוחד.

בתי אוכל בבת ים (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

ומה המחירים? מנת חומוס פול תעלה לכם 23 שקלים, וכך גם חומוס גרגירים, משולש ומסבחה. יש כאן גם אפשרות לקבל את כל מנות החומוס בחצי מגודלה של מנה שלמה ב-18 שקלים, או להזמין מנת חומוס פול בפיתה (15 שקלים) בתוספת סלט וצ'יפס (10 שקלים למנה קטנה ו-15 שקלים למנה גדולה).

 

מצודת ביתר 8 בת-ים, 052-2431477, ראשון-חמישי 17:00-7:30, שישי 14:00-7:30, כשר למהדרין

 

באבא ג'ים

מזללת אוכל טורקי או לחילופין, מסעדת פועלים - תלוי בשביל מה תבחרו להגיע לכאן - שהקים ניסים ברק, יליד טורקיה שעלה ארצה ב-1995. מנת הדגל במקום היא דונר קבב בלחמג'ון - מנה שכוללת פיסות בשר נוטפות שומן שמונחות על לחמאג'ון דק ואפוי בתנור, משוח בעגבניות, פלפלים אדומים ובשר טחון ומעליו פטרוזיליה, בצל בסומאק, עגבנייה ופלפל חריף צלויים על הגריל. להשלמת המנה סוחטים מעל הכל מיץ לימון, מגלגלים לגליל ומקבלים אוכל רחוב מושלם.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מלבד המנה הזו יש במקום גם שווארמה כבש (55 שקלים), שיפודים ומנות נוספות מהמטבח הטורקי כמו מרק "אישקמבה" (30 שקלים), לחם טורקי ופידה - מאפה במילוי בשר בקר או כבש, פסטרמה טורקית או בגבינה. לקינוח, תוכלו להזמין כאן תה טורקי ואיירן (10 שקלים) ופודינג קרמל הנקרא "קזנדיבי". או ללכת על המוכר יותר כמו בקלוואה או קדאיף (20 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

רוטשילד 1 בת ים, 054-9488193, שני-שבת 22:30-11:30, לא כשר

 

פנינת באקו

מסעדה קווקזית-רוסית עם אלמנטיים ישראלים, שבה הגריל הוא מרכז המסעדה והבשר הוא גולת הכותרת.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

מלבדו, יש בתפריט גם מנות אותנטיות מהמטבח הקווקזי כמו שזיפים חמוצים (30 שקלים), חצילים עם שומן כבש על האש (30 שקלים), מעורב אזרביידז'אני (80 שקלים), קבב צלעות כבש (110 שקלים), דולמה ירוקה (50 שקלים) וגורז'ה - כיסונים קווקזיים במילוי בשר.

 

בן גוריון 61 בת ים, 052-8070370, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

 (  )
 

פק היי

המסעדה הסינית הזו - שהייתה פעם סודם של הפודיז המקומיים - היא כבר מזמן לא סוד, על אף שהמיקום שלה רחוק מלהיות סטנדרטי למסעדה; היא ממוקמת בבניין מגורים, לא רחוק מהים, וכבר בכניסה אליה קשה להתעלם מאווירת שנות השמונים שעוטפת את החלל, אותן שנים בהן החלו המסעדות הסיניות לפעול בארץ. למה הכוונה? חלל המסעדה קטן מאוד ומקושט במיני קישוטים סיניים בגוונים של אדום, את השולחנות מכסות מפות בצבע בורדו וברקע מתנגנת מוזיקה סינית. 

בתי אוכל בבת ים (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

"פק היי" פועלת במיקום הלא שגרתי הזה כבר 36 שנה, ובמהלך השנים אפילו החליפה פעם אחת בעלים. כיום מבשלים בה דון ואחיה, שעבד בעברו כל המסעדות הסיניות בארץ. טאטי, בנה של דון, עוזר במתן השירות ללקוחות, עם עברית רהוטה וכמעט נטולת מבטא. אגב, החדשות הפחות טובות בנוגע למקום הזה, הן שבשל פרויקט "פינוי בינוי" שצפוי להתקיים במבנה, הוא צפוי להיסגר בקרוב, ולדברי בעלי המקום אין להם כל כוונה להעביר את המסעדה לכתובת אחרת.

בתי אוכל בבת ים (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אז אם אתם אוהבים אוכל סיני אמיתי כמו שהכינו במסעדות הסיניות בתחילת דרכן בארץ, מהרו להגיע לכאן וליהנות ממנות כמו אגרול (15 שקלים), מרק וון טון (16 שקלים) וגם מנות הרבה יותר סיניות כמו מרק לימון (16 שקלים), עשר מנות ברווז שונות (90 שקלים) וגם מנות עם בשר לבן כמו פורק ברוטב סצ'ואן חריף (58 שקלים). התפריט כאן כולל גם שלל סוגים של אטריות מוקפצות במילוי בשר וירקות (90-45 שקלים). לאלו שחוששים מהבחירה, מציעים כאן אפשרות לתפריט מיוחד המיועד לשלושה (330 שקלים) או לארבעה (450 שקלים) סועדים.

בתי אוכל בבת ים (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

העצמאות 7 בת ים, 03-5063202, שני-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

יורש

מסעדה רוסית שהצליחה לכבוש את ליבם של תושבי בת ים, ולא רק אותם. אולגה לרנר מכינה כאן אוכל רוסי ביתי, אותו היא מבשלת על המקום, שניות מספר לאחר לקיחת ההזמנה. מסיבה זו, יש סיכוי שתיאלצו לחכות כאן זמן לא קצר עד שהמנות יזרמו לשולחנכם, ומומלץ שלא להגיע לכאן אם אתם ממהרים או רעבים מאוד. 

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מה בתפריט? סלט אוליבייה (35 שקלים), כריך עם קוויאר אדום וחמאה (25 שקלים), פילמני - כיסוני בצק ממולאים בבשר (59 שקלים), בלינצ'ס עם קוויאר אדום (120 שקלים) הנחשבים למאכל המועדף על הצארים הרוסיים, ומרק רוסי מפורסם ואהוב לא פחות מהבורשט (שהוא בכלל אוקראיני) הנקרא "סולאנקה" (50 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בגזרת העיקריות יש כאן ביף סטרוגונוף (79 שקלים), לביבת תפוחי אדמה עם לשון עגל ורוטב פטריות (85 שקלים) וגם ורניקס - כיסונים ממולאים בתפוחי אדמה (50 שקלים). עבור מי שפחות בעניין של המטבח הסובייטי, יש בתפריט גם מבחר בשרים על האש, ביניהם צלעות בשר לבן (99 שקלים למנה במשקל חצי קילו) וסרטנים מבושלים (140 שקלים למנה במשקל של קילוגרם, כ-14 סרטנים).

 

בלפור 9 בת ים, 03-5064810‏, ראשון-רביעי 24:00-12:00, חמישי-שבת 2:00-12:00, לא כשר

 

DEDA

סניף הדגל של רשת המסעדות הגיאורגיות "דאדא" נמצא בטיילת בת ים וממנו, למעשה, נולדה האימפריה המשפחתית שחולשת היום על שלוש מסעדות בארץ ועל "בית חצ'פורי" (ראו בהמשך) ששוכן בקצה השני של טיילת בת ים.

 

מגישים שם ארוחות בוקר (12:00-8:00) שכוללות ארוחת "פיצהביצה" - פיצה עם שתי ביצי עין (54 שקלים) ו"אג'קשוקה" - מאפה סירה במילוי שקשוקה וגבינת סולגוני (54 שקלים). בנוסף, התפריט כולל את כל מנות הדגל של המטבח הגיאורגי (ולא רק מאפים או כיסונים) ומבחר גדול של מנות צמחוניות.

 (צילום: דדה) (צילום: דדה)
(צילום: דדה)

בין השאר, תוכלו לטעום כאן את מנת ה"סוקוחורי" שמורכבת מקוביות של תפוח אדמה אפוי, מוקפצות עם פטריות יער ובצל סגול (42 שקלים); "רג'פסנדל" - חציל קלוי וירקות מבושלים בשיטת רטטוי (38 שקלים); תבשיל לוביו (36 שקלים), וגם מרקים כמו חרצ'ו, בורשט וסליאנקה (35 שקלים). בנוסף, מגישים כאן גם פלוב בוכרי, מנות גריל ותבשילי בשר גיאורגיים.

 

בן גוריון 61 בת ים, 1-700-700-165, ראשון-שבת 24:00-8:00, לא כשר

 

בית חצ'פורי

בית עסק נוסף ששייך למשפחה החולשת על אימפריית המסעדות הגיאורגיות "דאדא", שהוזכרה בפסקה הקודמת, הממוקם בספוט מרכזי - על הטיילת, מול הים. אבל שלא תטעו, המקום הזה אינו מזכיר או דומה במאומה למסעדה הגיאורגית וגם לא למאפייה, אלא מתאים יותר להגדרה של בית אוכל. יש כאן כמה שולחנות בחוץ ומספר שולחנות בתוך החלל עצמו, הקירות צבועים בכתום ומתנוססות עליהם תמונות של נופי גיאורגיה.

בתי אוכל בבת ים (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

בימים ראשון עד חמישי (18:00-16:00) מקיימים פה "האפי האוור", במהלכה מציעים כנפיים ושליש בירה ב-50 שקלים או חצ'פורי אימרולי ושליש בירה ב-49 שקלים. במהלך השבוע, בין הימים ראשון עד חמישי, מוגשות במקום ארוחות בוקר (12:00-8:30) בעלות של 39 שקלים. במחיר הזה תקבלו לשולחן פלטת מטבלים, סלט, מנת ביצים ושתייה. בנוסף, יש שם מבצע על ה"בורשט", שמחירו כאן אינו עולה על 29 שקלים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

בן גוריון 105 בת ים, 1-700-700-165‏, ראשון-שבת 24:00-8:00, לא כשר

 

 (  )

שוקי הדייג

מסעדת דגים עם אווירת טברנה יוונית וזמרים יווניים שמתארחים בה, כשעל הנוף מופקד הים והאקוואריום הענק שניצב בכניסה למסעדה.

 

כבר בתחילת הארוחה מוגשים לשולחן "סלטי הבית" בעלות של 45 שקלים לסועד. לאחריהן, אפשר ליהנות שם ממנות ראשונות כמו קרפצ'ו לוקוס (38 שקלים) וממנות עיקריות כמו דגים שלמים (110-82 ששקלים), דגים במשקל כמו לוקוס (27 שקלים ל-100 גרם) ו"הדג של שוקי" (28 שקלים ל-100 גרם). יש שם גם מבחר בשרים, ביניהם  גם צלעות כבש מצוינות (130 שקלים).

 

בן גוריון 71 בת ים, 077-5016252‏, ראשון-שבת 24:00-12:00

 

Villa mare

מסעדה חדשה יחסית בחוף ימה של בת ים, שבה התפריט מבוסס בעיקר על פירות ים ודגים, אך יש בו גם מבחר מנות בשר ואפילו כמה מנות מהמטבח הרוסי כמו מרק סליאנקה, למשל.

בתי אוכל בבת ים (צילום: זאפ גרופ)
(צילום: זאפ גרופ)

המסעדה ממוקמת ממש על החוף (אך לא על החול) ובקו ראשון למים, יש בה חלק מקורה וגם דק עם דשא סינטטי וספות, עליהן אפשר להתרווח וליהנות מארוחה באווירת "קז'ואל". התפריט שם כולל "נשנושים ליד הבירה", כריכים, פיצות ובורגרים, סלטים ופסטות וגם מבחר פירות ים כמו מחבת מולים (85 שקלים), מחבת שרימפס ברוטב רוקפור (92 שקלים) ומיקס פירות ים בגדלים שונים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

בתפריט המגוון אפשר למצוא גם ארוחת בוקר (59 שקלים ליחיד או 109 שקלים לזוג), לצד סטייקים ולא מעט מנות של דגים נאים או כבושים.

 

בן גוריון 69 בת ים (על החוף), 054-7317740‏, ראשון-שבת 2:00-9:00, לא כשר

 

 (  )
 

DAVID’S BAKERY

מאפייה גיאורגית שבה דוד קיוסבשווילי אופה מאפים בתנור אימתני ובתו, רבקה, מעניקה שירות לקהל הלקוחות בדלפק ההגשה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

המקום עצמו קטן ופשוט למדי, וכולל שלושה שולחנות, ויטרינה ועליה מגוון מאפי חצ'פורי מהסוג הקלאסי (12 שקלים) וצ'יבורקי (14 שקלים). יש שם גם מקפיא שלם עם שלל מאפי חינקאלי, שנמכרים ב-50 שקלים לקילו. מומלץ גם לטעום את רוטב השזיפים ("טחמלי") שמכינים במקום ומשמש בסיס לבמרבית המאכלים הגיאורגיים (16 שקלים לחצי ליטר), כמו גם את המאפים הנוספים שנמכרים כאן כמו פירושקי (12 שקלים) ולוביאני במילוי שעועית אדומה (12 שקלים) .

בתי אוכל בבת ים (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

את מלך החצ'פורי - שמוכר גם כאצ'רולי ומזכיר סירה בצורתו במילוי גבינות וביצה - לא תמצאו על הוויטרינה ואם בכל זאת תרצו לטעום ממנות, עליכם להזמינו מראש ולהמתין כרבע שעה עד ליציאתו מהתנור, והאמינו לנו - הוא שווה את ההשקעה. ולמי שאינו מכיר, נציין כי מדובר בחצ'פורי המקורי (והעצום בגודלו) שממולא בגבינה גיאורגית נטולת שם, שמייצרים עבור המקום במיוחד.

בתי אוכל בבת ים (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אגב, אם תבקשו יפה, קיוסבשווילי גם יציג בפניכם את צורת האכילה הנכונה של המאפה הזה, כפי שנהוג לאכול אותו בגיאורגיה: בעזרת מזלג מערבבים את הגבינות עם הביצה, ודוחפים את הבלילה המלוחה לתוך כיסי הבצק שבצידי המאפה. הפעולה הזו גורמת לכך שכל ביס מהבצק יהיה ספוג באופן האופטימילי ביותר בתערובת הגבינה והביצה.

 

בלפור 65 בת ים, 054-8397387, ראשון-חמישי 20:00-9:00, שישי 16:00-9:00, לא כשר

 

כותרת ביניים מעדנייה (  )
כותרת ביניים מעדנייה

Avramento

לצד עשרות מעדניות רוסיות שפועלות בעיר, "אברמנטו" - שנפתחה לפני כחצי שנה על ידי ששי טרמין, שבשנות ה-70 הייתה לסבו מעדנייה מפורסמת ביפו - שונה מאוד בנוף הבת ימי.

 

"אברמנטו" הזאת היא למעשה סניף נוסף של מעדנייה העונה לאותו השם משוק לוינסקי, ובין היתר אפשר למצוא בה גבינות, מוצרי מעדנייה איטלקיים וגם חלבה, ממרחים טורקיים ודגים מלוחים ומעושנים, שמן זית מיוון ואפילו טרפאש פטריות כמהין ממרוקו. מגישים שם גם כריכים עם גבינות ודגים וגם פלטות של גבינות וזיתים. מחירו של סנדוויץ' הוא 25 שקלים, ותמצאו שם גם את הבורקס משוק לוינסקי.

 (צילום: רינת טרמין ) (צילום: רינת טרמין )
(צילום: רינת טרמין )

הסוללים 7 בת ים, 03-5550232, ראשון-חמישי 19:00-7:00, שישי 15:00-7:00, כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לין לוי
אם מחפשים טוב - אפשר למצוא שם פנינים קולינריות מפתיעות. "פנינת באקו", בת ים
צילום: לין לוי
מומלצים