שתף קטע נבחר

מרימים למטבח הצרפתי: כאן תוכלו למצוא מנות צרפתיות

מביף בורגיניון ועד קרפ סוזט: יצאנו לסיור קולינרי במסעדות שבהן תוכלו למצוא מנות מהמטבח הצרפתי לא רק ביום הבסטיליה

 

המטבח הצרפתי נחשב לעמוד השדרה בקולינריה של כל המטבחים בעולם. התקופה הפרנקופילית של המטבח הישראלי הסתיימה לפני כשני עשורים, והמסעדות עברו לאט לאט לשפה ים תיכונית שבה חומר הגלם המקומי הפך לכוכב הראשי.

 

המסעדות הצרפתיות נעלמו כלא היו, ורק פה ושם, נותרו כאלה שעדיין היה להם האומץ להגיש טורנדו רוסיני, קוק א וין או מנות נוספות בעלות ניחוח צרפתי. היום, המטבח הצרפתי זוכה לעדנה מחודשת.

 

עדיין לא ברור אם זה קרה הודות לעליה של יהודי צרפת, או שהמגמה הזו נובעת מרוח חדשה הנושבת מתל אביב שמחפשת את הקלאסיקות החדשות. אפשר למצוא היום בעיר כמה מקומות טרנדיים ומבוקשים מאוד שהתפריט שלהם מדבר צרפתית שוטפת (כמו "בר א וין" בתל אביב) ולצד אלו נפתחים מקומות של העולים מצרפת שמקפידים לשלב בין הצרפתי, המרוקאי והמקומי.

טארט טאטן, "ריפובליקה די רונימוטי" (צילום: אייל רווח)
טארט טאטן, "ריפובליקה די רונימוטי"(צילום: אייל רווח)
  

אז נכון שמצד אחד, המטבח הצרפתי בתרגום לעברית מייצר תחושת רטרו בצלחת, אבל מצד שני יש בו גם פן של חדשנות שמשתקף מהגל הצרפתי החדש. הגל הזה לוקח את הקלאסיקה הצרפתית והופך אותה לעדכנית, צעירה וים תיכונית ביסודותיה ואנחנו הסועדים נהנים מכל העולמות, ובעיקר ממה שהיה חסר כאן אולי בגל הצרפתי הקודם - ההתאמה לכאן ועכשיו.

 

לרגל יום הבסטיליה ערכנו סקירה של מקומות שבהם תוכלו לטעום לא רק קרפצ'יו, קרם ברולה, בריוש, קרואסון, אקלר ובגט שהשתרשו כאן כל כך טוב שכבר מזמן שכחנו שהם במקום צרפתיים, אלא גם פואה גרה, פאטה דה קמפון, ביף בורגיניון וגם פונדו גבינות.

 

   (   )

Hotel de Ville

התפריט של הגסטרו בר החדש והמדובר של השף יוגב ירוס ("מטבחצר", "מל ומישל") ושל אריאל לייזגולד לא רק מדבר צרפתית מכיוון שהוא מורכב ממנות צרפתיות, אלא גם כתוב כולו בצרפתית. זה מתחיל באויסטר ג'ילרדו עם גרניטה וואסבי (28 שקלים ליחידה), ממשיך בגרטאן סרטנים (58 שקלים) ומוס כבדי ברווז ועוף בתוך מקרון פטל (18 שקלים ליחידה).

   (צילום: בן יוסטר)
(צילום: בן יוסטר)
 

כאן תוכלו לטעום גם כבד ברווז של משק לוין המוגשים עם תפוח אדמה סגול, כרוב ניצנים ותפוז כבוש (128 שקלים) וגם מטרטין רטטוי (68 שקלים). בגזרת הקינוחים מציעים כאן בין השאר קרם ברולה קמומיל עם פטל טרי (38 שקלים)

 

דיזנגוף 230 תל אביב, 03-9746999, שעות ההרצה ראשון-שבת 2:00-18:00, לא כשר

 

בר א וין

בבר היין של השף עינב אזגורי מגישים הרבה קלאסיקות צרפתיות כמו פאטה אן קרוט הכפרי עטוף בבצק (36 שקלים), גבינת קממבר צלויה עם גבינה פיקנטית (45 שקלים), Salade verte et parmesan שהוא סלט חסות ופרמז'ן (32 שקלים), Plateau de fromages שהיא פלטת גבינות המוגשת עם לחם חמאה וריבה (118 שקלים) וגם אויסטרים ועוד.

 

שדרות רוטשילד 7 תל אביב, 050-3366622, ראשון-חמישי 1:00-18:30, שישי-שבת 11:00-17:00, 1:00-18:00, לא כשר

 

יפו תל אביב

תפריט המסעדה של השף חיים כהן אמנם נע על ציר איטליה צרפת, אבל כשהוא צרפתי הוא עושה את זה בצורה הכי מדוייקת והכי טעימה שיש. שווה לעקוב אחר הפרסומים השונים שמודיעים מתי מתקיימת בתפריט חגיגה צרפתית. צפו בסרטון של השף תומר טל מכין קרואסון סרטנים בראש הכתבה. 

 

יגאל אלון  98 תל אביב, 03-6249249, לא כשר

 

בראסרי

אם אינכם מכירים את מסעדת ה"בראסרי" של מתי ורותי ברודי כנראה שבעשור האחרון התגוררתם בכוכב לכת אחר. מדובר על מסעדה אייקונית שבתפריט שלה מככבות מנות צרפתיות קלאסיקות מהמטבח הצרפתי.

 

יש בו Poulet à la Moutarde שהוא עוף בחרדל (74 שקלים), Pot au Feu שהיא מנה המורכבת מבשר בקר עשוי בציר עם עצמות מח, ירקות שורש וחזרת (89 שקלים) וגם Coq au Vin - עוף ביין (74 שקלים) וגם את מנת קרפ הסוזט הכי טעימה בתל אביב. בדוק.

 

אבן גבירול 70 תל אביב, 03-6967111, שבת-רביעי 2:00-8:00, חמישי-שישי 24/7, לא כשר

 

   (   )

 


"סטייק טרטר" זאת מנה צרפתית קלאסית והיא גם מנה די פשוטה שמורכבת מחומרי גלם מעטים: בשר פילה מבקר נא, טרי וקצוץ גס שקוצצים עם סכין קצבים חדה, אליו מוסיפים בדרך כלל בצל קצוץ דק, צלפים כבושים, חלמון ביצה לא מבושלת, מלח ופלפל.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

רגע לפני שאוכלים את המנה, המלצר או הסועד בעצמו מערבבים את כל המרכיבים בצלחת לכדי תערובת של בשר נא, אותה נהוג לסדר על טוסטונים שמוגשים יחד. 

 

CAFE POPULAR

ב"קפה פופולאר" החדש והטרנדי של השף אבי ביטון, מגישים מנת טרטר שמפגישה בין המטבח הצרפתי למטבח הלבנטיני. כאן מכינים את הטרטר מפילה בקר נא שנקצץ דק עם פלפל חריף, הריסה וכוסברה. לצד הטרטר מגישים מח עצם אפוי, ברוסקטה מושלמת ורוטב איולי לימון כבוש. מחיר התענוג הזה הוא 58 שקלים.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

דיזינגוף 197 תל אביב, 03-5552020, ראשון-שבת 24:00-18:00, לא כשר

 

רופטופ

במסעדה של מלון "ממילא" בירושלים מגישים מנת טרטר קלאסית, שמוגשת לצד תוספות מעניינות שמוסיפות לה טוויסט מפתיע ומאוד לא צרפתי. הטרטר עצמו עשוי מבשר בקר עם שאלוט קצוץ, פטרוזיליה וחרדל עם חלמון של ביצת שליו מעל, ועל הצלחת לצידו נחים להם פטריות שימג'י מוחמצות ומח עצם צלוי (68 שקלים).

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

שלמה המלך 11 מלון ממילא, 02-5482230, ראשון-חמישי 23:00-18:00, שישי 24:00-12:00, שבת 23:00-12:00, כשר

 

אלומה

במסעדה הכפרית האלגנטית, עם השולחנות המכוסים במפות לבנות כפי שנהוג במסעדות מהז'אנר הצרפתי, מגישים תפריט שכולל מנות בסגנון צרפתי-גלילי. בין היתר, תמצאו שם גם טרטר בקר עם בצל סגול ובצל ירוק, צ’ילי, קוניאק, צלפים וחלמון מביצת שליו מעל (62 שקלים).

 

אלון 16 מעלות תרשיחא, 04-9574477 , שני-חמישי 22:00-19:00, שישי 22:30-18:30, שבת 16:00-13:00, 22:00-19:00, לא כשר

 

1868

במסעדה - שנקראת על שם השנה בה הוקם המבנה בו היא שוכנת - השף יענקל'ה תורג'מן מגיש מנת טרטר שעשויה מפילה בקר עם חלמון כבוש מעל, לצד טוויל תפוחי אדמה וקרם אפונה (68 שקלים).

 

דוד המלך 10 ירושלים, 02-6222312, ראשון-חמישי 14:30-12:30, 22:00-18:00, כשר

 

   (   )

קרפ הוא בעצם הפנקייק הצרפתי ומקורו בחבל בריטני שבצפון מערב צרפת. עד תחילת המאה ה-20, בשל מחירו הגבוה של הקמח הלבן, נהגו להכין את הקרפים מקמח כוסמת והם נקראו "גאלט". עם השנים ירד מחיר הקמח, והתחילו לייצר את הקרפ מקמח לבן, ביצים, חלב וחמאה.

 (צילום: יפה עירון-קוץ) (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)

המנה הזו כה אהובה בצרפת, עד שהיא זכתה ליום חג שמציין את היווסדה - Jour Des Crepes - שנחגג בשני בפברואר מדי שנה.

   

Bretonne

קרפרייה תל אביבית שנקראת על שם "קרפ ברטון" - מנת הקרפ המסורתית שנוסדה במחוז בריטני. ובתל אביב כמו בתל אביב אוהבים לצאת מהקופסה, ומגישים כאן קרפים יצירתיים עם תוספות שפורצות את גבולות הדמיון: קרפים מלוחים ומתוקים, קרפים ללא גלוטן וגם מקמח כוסמין, טבעוניים, במילוי גבינות, עם דגים ואפילו כאלה המשלבים בין בשר וגבינות. מחיר הקרפים נע בין 42-18 שקלים.

 

שדרות וושנגטון 22 תל אביב, 03-919-9773, ראשון-חמישי, שבת 24:00-12:00, שישי 187:00-11:00, לא כשר

אבן גבירול 52 תל אביב, 03-635-8221‏, ראשון-חמישי, שבת 24:00-12:00, שישי 17:00-10:00, לא כשר

 

אסתר

מסעדת "אסתר" היא ביסטרו ים-תיכוני עם נגיעות צרפתיות, שהוקמה על ידי בני הזוג איציק ואסתר בר סימנטוב לפני 11 שנה ושוכנת בקצהו של מגרש כורכר ביהוד. 

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
  

מדובר בפנינה צרפתית המוכרת רק ליודעי ח"ן, שמציעה תפריט המשלב בין המטבח הצרפתי למטבח הביתי ומגישה בראנצ'ים (75-60 שקלים), עסקיות שבת (115-105 שקלים), עסקיות באמצע השבוע ותפריט ערב. בין היתר, מציעים כאן גם את אחת ממנות הקרפ סוזט הטובות בארץ, שלא הייתה מביישת אפילו מסעדות שף מפונפנות בצרפת.


 

דרך העצמאות 8 (בחצר) יהוד, 03-6325852, ראשון-חמישי 22:45-9:30, שישי 15:30-8:00, 22:45-17:45, שבת 15:45-9:30, לא כשר

 

BREIZH קרפרי

בקרפרייה הירושלמית הקטנה והאינטימית מגישים קרפ צרפתי קלאסי, בגרסה מתוקה או מלוחה, אותו מכינים לפי המסורת הברטונאית - מבלילת כוסמת. בתפריט תמצאו מנות כמו קרפ סלמון מעושן עם גבינת שמנת, בצל ירוק וסגול, שום ועלי רוקט (42 שקלים); קרפ גבינת עיזים עם חמוציות, עלי רוקט ושקדים קלויים (38 שקלים) וגם קרפ עם גבינה מתוקה, ריבת חלב ופקאן סיני או קרפ עם גבינה מתוקה ופרג (35 שקלים).

 

דוד רמז 4 מתחם התחנה הראשונה, אין טלפון, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 16:00-10:00, מוצ"ש-24:00, כשר

 

   (   )


טארט טאטן הוא עוגה "הפוכה" שמורכבת מתפוחים מקורמלים מכוסים בבצק פריך מתוק.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

המנה האהובה הוכנה לראשונה במלון "טאטן" שבאזור סולון ב-1889, שנוהל על ידי האחיות טאטן. השמועות מספרות כי אחת האחיות ניסתה להכין פאי תפוחים מסורתי, ולאחר שהניחה כי הוא נשרף כיסתה את התפוחים בבצק פאי והחזירה את המחבת לתנור לסיום האפייה. אורחי המלון הרעיפו מחמאות על הקינוח המבריק, והשף לואי וודאבל - שהיה הבעלים של מסעדת "מקסים" המיתולוגית בפריז - אימץ אותו. משם ועד להפיכת הטארט טאטן לאחד הקינוחים המוכרים בעולם - הדרך הייתה קצרה.

 

קלואליס

ב"קלואליס הכשרה" שבמלון "הילטון", השף ויקטור גלוגר מגיש טארט טאטן באינטרפטציה אישית. מדובר במנה שנקראת בתפריט - "טארט תפוחים שבור" והיא מורכבת מתפוחים מקורמלים, עלי פילו בקרמל, גלידת וניל ורוטב קרמל חם. על כל הטוב הזה תשלמו 57 שקלים.

   (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

הירקון 205 מלון הילטון, 03-5202127, ראשון-חמישי 23:00-19:00, כשר

 

לה רפובליקה די רונימוטי

נכון ש"לה רפובליקה די רונימוטי" היא בכלל מסעדה איטלקית עם גישת "פארם טו טייבל", אבל זה לא מפריע לה להגיש את אחת ממנות הטארט טאטן המשובחות בתל אביב, שנאפה על פי המסורת הצרפתית (ולא זז ממנה מילימטר) ומחירה 42 שקלים.

 

מזא"ה 3 תל אביב, 03-6470247‏, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 23:00-8:30, שבת 23:00-9:30, לא כשר

 

אדלינה

במסעדה שבקיבוץ כברי, מעבר לנוף עוצר נשימה ומזג אוויר נעים יחסית, יש גם תפריט קינוחים שכולל טארט טאטן צרפתי קלאסי, שמוגש לצד גלידת מרציפן (43 שקלים).

 

קיבוץ כברי, 04-9523707, שני-חמישי 22:30-10:00, שישי 15:30-11:00, 18:31:00-18:30, שבת 23:00-10:30 לא כשר

 

   (   )

בכל תפריט של מסעדה צרפתית שמכבדת את עצמה תמצאו את מנת הפטה, שיכולה להופיע בו כ"פטה דה קמפון" שעשוי מחלקי פנים וטחון גס, כ"פטה און קורט" שמצופה במעטפת בצק או כ"פטה טרין" אפוי.

 (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

פטה הוא, למעשה, ממרח שעשוי מבשר ושומן שרבים ממטבחי העולם אימצו לחיקם, וגם אצלנו הוא מככב בלא מעט מסעדות ומוגש כמנה ראשונה בראש השנה ובפסח. לרוב, נהוג להגיש אותו לצד טוסטונים וקורנישונים חמצמצים.

 

BROWN

במסעדת "בראון" מגישים טרין פטה כבד קלאסי במרקם חלומי של מוס. לשדרוג, היא מוסיפה בצד ריבת בצל, קונפיטורת אגסים, בריוש קלוי וג'ל יין (54 שקלים).

 

ניסים אלוני 10 מתחם G תל אביב, 03-5444024, ראשון-שבת 23:00-8:00, לא כשר

 

ליבירה

בבר, שמתפקד גם כמבשלת בירה וממוקם בעיר התחתית של חיפה, מציעים פלטת שרקוטרי מפוארת שכוללת מבחר נקניקים תוצרת בית וגם פטה כפרי, עשוי מבשר לבן ועוף שבתוכו שזורים פיסטוקים. למרות שהפטה כאן חתוך גס, הוא בעל מרקם וממכר ממש. מחיר המנה הוא 96 שקלים.

ברים קולינריים ליבירה (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

הנמל 26 חיפה, 04-3740251, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

 (   )

את תבשיל הבקר שמבושל שעות ארוכות ביין אדום אפשר למצוא כמעט בכל מטבח בעולם, בגרסה כזו או אחרת. מדובר באחת המנות היותר מנחמות וטעימות שיש, ומלבד היין והבקר היא מכילה גם ציר בקר, שום, בצל ותבלינים. יש כאלה שמוסיפים לו גם פטריות.

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

אגב, במקור הביף בורגניון הייתה בכלל מנה של איכרים עניים, שנהגו לאכול בשר באיכות נמוכה ונאלצו לבשל אותו זמן רב על מנת שיתרכך. כיום, כאמור, זהו אחד המאכלים מהמטבח הצרפתי היותר פופולריים בעולם וגם אצלנו, בעיקר בעונת החורף.

 

תמול שלשום

במסעדת "תמול שלשום", שחוגגת השנה יום הולדת 24 מגישים מנת "בורגיניון של ירקות שורש" שכוללת גם פטריות וגבינת סנט מור (58 שקלים).

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

יואל משה סלומון 5, נחלת שבעה ירושלים, 02-6232758, ראשון-חמישי 23:00-8:30, שישי 15:00-8:30, מוצ"ש-24:00, כשר

 

מנזר

דווקא באחד הברים האייקוניים של תל אביב, אפשר למצוא במהלך החורף ספיישל מחמם של ביף בורגיניון (60 שקלים). לעתים מתלווה אליו גם מח עצם מפנקת, שהופכת את המנה לצרפתית אפילו יותר (ומרשימה) אפילו יותר ממה שהיא.

   (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

אלנבי 60 תל אביב, 03-5173015, 24/7, לא כשר

 

   (   )

 

מנה שמקורה בשוויץ, והיא נחשבת למאכל הלאומי של אזור הקנטון דובר הצרפתית. מכיוון שכך למנה הזו יש נוכחות חזקה גם במטבח הצרפתי שבו היא יכולה להופיע כמו בצורה הקלאסית של סיר גבינות מותכות ביין לבן וגם בצורות נוספות - עם בשר או שוקולד.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בישראל, המנה הזו כיכבה בתפריטים בשנות ה-80. היום אפשר למצוא במסעדות שלנו מנות של גבינה צרפתית חמה (כמו בושה למשל) שמתלוות אל סלט או מוגשות עם פרי כמו תאנים או אגס.

 

קרוסל

קרוסל היא ביסטרו צרפתי ומחירה של מנת הפונדו שלהם הוא 90 שקלים לאדם (מינימום זוג). הפונדו כאן מורכב משלושה סוגים של גבינה צהובה תוצרת ארץ שמומסת ביין לבן יבש עם שום, פלפל מוסקט וחרדל דיז'ון. הפונדו מוגש בתוך קדרה למרכז השולחן מעל פתיליה עם קרוטוני לחם שנאפים במקום וסלט. המרקם אולי כבד אבל הטעם מעודן. בקיצור עונג צרפתי טהור.

 

זרחין 3 רעננה, 09-7460586, ראשון-חמישי 14:30-12:00, 22:00-19:00, כשר

 

שירת רועים

בעלת מחלבת שירת רועים, מיכל מור מלמד, מייצרת גבינות בדיוק כמו שמייצרים באיזור האלפים השוויצרים. בתפריט הקטן והמיוחד שמוגש במתחם האירוח היפייפה של המחלבה תמצאו מנה בשם "לחם פונדו" (70 שקלים). מדובר על פוקאצ'ה קריספית שכל התכולה שלה יצאה החוצה והיא נחתכת לריבועים שמוגשים לצד הפונדו. במקום הבצק נכנסים לתוך הפוקאצ'ה גבינות המחלבה שמותכות בתנור.

 

קיבוץ לוטם 04-6787161, 052-2548052, שישי-שבת וערבי חג 18:00-10:00, הגבינות כשרות, המקום חלבי כשר ללא תעודה

 

גרינברג

במסעדת גרינברג, חוגגים את יום הבסטיליה בין התאריכים 16-14 ליולי ולרגל כך יוגשו מנות ספיישל מהמטבח הצרפתית. בין המנות הללו יש גם גבינת בושה בתנור המוגשת עם חלת בריוש, דבש כמהין ותאנים (54 שקלים).

 

אורי צבי גרינברג 25 תל אביב, 03-6136132, ראשון-שבת 24:00-8:00, לא כשר

 

   (   )

את המרק הצרפתי הזה נהוג להגיש מוקרם עם גבינת גרוייר וקרוטונים קראנצ'ים שיספגו את הנוזל המתקתק. מקור המנה הזו היא בצרפת של המאה ה-17 אז החלו לבשל אותה בתהליך של קירמול הבצל. על מנת לחזק את טעמי הבצל נהוג להוסיף למרק קוניאק או יין.

מרק בצל במסעדת "בר א וין" (  ) (  )
מרק בצל במסעדת "בר א וין"
 

הנמל 24

במסעדת "הנמל 24" מגישים מרק קרם בצלים (34 שקלים) ומלבדו יש בתפריט המסעדה כמה מנות צרפתיות נוספות כמו למשל מילפיי פטה כבדים ותפוחים בסיידר-וויסקי ואספרגוס ירוק על פונדו כרישה ובלסמי סיגליות (48 שקלים).

 

הנמל 24 חיפה, 04-8628899‏, שני-חמישי 22:00-18:00, שישי 22:00-12:00, שבת 22:00-22:00,לא כשר

 

כרמים

במסעדת שף שבראשה עומד השף סהר רפאל מגישים מרק בצל צרפתי קלאסי שנעשה בשיטה צרפתית ומוגש בקדרת לחם כפרי מוקרם בגבינה. מחיר המנה 42 שקלים.

 

מושבה סגולה, בכניסה למושב, 08-8505859, ראשון-שבת 24:00-9:00, לא כשר

 

   (   )

מנה מושחתת ויקרה לרוב מכיוון שהיא עשויה מפרוסת פילה בקר, פרוסת כבד אווז ופטריות כמהין שנאפים יחדיו ומוגשים בציר בקר מצומצם. לפני הצלייה נהוג לצרוב את הבקר בחמאה ולפי הגרסה הקלאסית בבסיס המנה הזו חייב להיות טוסט. את המנה הזו הכינו לראשונה במיוחד עבור ג'ואקינו רוסיני (ולכן גם על שמו היא קרויה עד היום) שהיה מלחין ומוזיקאי מהמוכרים והידועים שידעה אירופה שיש האומרים כי היה הדוניסט מושבע.

 

המחבוא של אדי

במסעדת השף מהמוכרות באילת אותה הקים אדי חץ ב-1979 מגישים פילה רוסיני קלאסי שעשויים על פי כל הכללים הצרפתיים (150 שקלים).

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

אם אתם בעניין של ארוחה צרפתית מושלמת, תוכלו לפתוח את הסעודה במרק בצל (30 שקלים).

 

המסגר 2 אילת, 08-6371137, שני-שבת 1:00-17:00, לא כשר

 

2C

במסעדת 2C המציע מלבד אוכל הרבה מאוד נוף אורבאני אודות למיקום בקומה האחרונה של אחד ממגדלי עזריאלי, מציעים מנת טורנדו רוסיני באינטרפטציה ישראלית. מדובר על מנה שכוללת פילה בקר וכבד אווז המוגשים על פירה כמהין בציר בקר (230 שקלים).

 

מנחם בגין 132 תל אביב, 03-6081990, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שבת 1:00-21:00, כשר

  

   (   )

ציר מרק בעל מרקם חלק, סמיך וקטיפתי שעשוי מסרטנים שמבושלים תחילה במעטפת שלהם, ולאחר מכן מבושלים שוב ביין ותבלינים. לאחר הבישול השני הם עוברים סינון ומקבלים תוספת של שמנת.

   (צילום: רועי ברקוביץ')
ביסק במסעדת "הלנה" בקיסריה(צילום: רועי ברקוביץ')
 

למרק הזה יש מגוון גרסאות שיכולות להיות עשויות לא רק מסרטן אלא גם מלובסטר או שרימפס, כאשר עיקר הטוב שבו הוא מיצוי של טעמי הסרטן (או של פרי ים אחר). את המצאת המנה משייכים לשף פרנסואה פייר דה לה וארן שהוציא במאה ה-17 את הספר Le Cuisinier françois הנחשב למבשר הרשמי של המטבח הצרפתי המודרני.

 

הלנה

השף עמוס שיאון מגיש ביסק סרטנים כחולים שבתוכו צף רביולי בשר סרטנים (68 שקלים). על מנת להשלים את הארוחה הצרפתית במסעדה, כדאי גם להזמין את הטרין כבד אווז משובץ בפיסטוקים וצימוקים אוזבקים עם קוניאק ואגסים ביין מוסקט (76 שקלים).

 

נמל קיסריה, 04-6101018, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

גוצ'ה

מראשית ימיה של מסעדת גוצ'ה מוגש בה ביסק סרטנים קליל ונפלא, לא מתחכם ובדיוק מה שהכי נכון לפתוח איתו ארוחת דגים. מחיר המנה 54 שקלים.

 

דיזינגוף 171 תל אביב, 03-5222886, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

   (   )

רוטיסרי היא שיטת צליה בתנור שבו הבשר משופד ומסתובב ב-360 מעלות. עוף רוטיסרי היא מנה המזוהה עם המטבח הצרפתי המודרני בעיקר בשל התנור המיוחד שהצרפתים המציעו עבור צליית העוף יש היום בארץ לא מעט מקומות שמגישים רוטיסרי טוב שהיה אחד הטרנדים החמים של הקיץ שעבר.

 

דא דא ודא

בבית הקפה של השף ענב אזגורי, שנמצא סמוך למסעדת "בר א וין" תמצאו מבחר מנות בשר שמסתובבות בתוך תנור הרוטיסרי היפה המוצב במקום.

 

שדרות רוטשילד 7 תל אביב, 03-5511211, ראשון-שבת 24:00-7:30, לא כשר

 

ROTISSERIE

העוף של "רוטיסרי" הוא קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים, הודות לתהליך הצליה האיטי. המרינדה המיוחדת שבה הוא נטבל לפני הצלייה מוסיף לגן עדן הזה גם עסיסיות ולעור של העוף צבע שחום יפייפה.

 (צילום: מתן כץ) (צילום: מתן כץ)
(צילום: מתן כץ)

אפשר להזמין חצי עוף (49 שקלים) או עוף שלם (79 שקלים). בשעות העסקיות אפשר לקבל כאן את אחת ממנות העוף יחד עם תוספת ב-59-51 שקלים.

 

שוק צפון, ראול וולנברג 20 תל אביב, 03-6200668, ראשון-חמישי 22:00-12:00, שישי 12:00- 17:00, שבת 18:00-12:00, לא כשר

גלבוע 1 בני דרור, 1-700-551-900, ראשון-חמישי 22:00-12:00, שישי 12:00- 17:00, שבת 18:00-12:00

 

KUKURIKU

ברוטיסרי של השף רן שמואלי בשרונה מרקט מתמחים בעופות צלויים שלמים וטריים, נטולי אנטיביוטיקה ונקיים מעצמות. יחד עם העופות מציעים מגוון ירקות צלויים וסלטים. ארוחת חצי עוף בצלחת עולה 65 שקלים.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

קלמן מגן 3 שרונה מרקט תל-אביב, 03-5275275, ראשון-חמישי 22:00-9:00, שישי 17:00-8:00, שבת 23:00-9:00, לא כשר

 

   (   )

זה נכון שאת הכבד אווז (או ברווז, תלוי מהיכן הוא מגיע) אוכלים לא רק הצרפתים, אבל לצרפתים יש את צמד המילים הכי יפה לתיאור הדבר הטעים הזה. פואה גרה נחשב לאחד המעדנים הפופולריים במטבח הצרפתי, וצרפת היא גם היצרנית והצרכנית הגדולה ביותר בעולם של הכבד, שמוגש קר בצורת פטה או חם בצורות אחרות. 

 

לוויתן

השף ליאור רפאל מציע במסעדת השף האילתית שלו מנת פרפה כבד אווז. המנה הזו מוגשת עם ג'לי של פורט מיושן ופירות יער, טוסטונים מבריוש שנאפה במקום עם תועפות של חמאה, סלט רוקולה ותפוח גרני סמית'.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

מחיר המנה 84 שקלים ואנו מבטיחים לכם שאחרי שתטעמו אותה בפעם הראשונה תרצו להדרים במיוחד עבורה לאילת שוב ושוב.

 

טיילת מלון הרודס המזרחית החוף הצפוני אילת 08-9209393, ראשון-שישי 23:00-19:00, לא כשר

 

באבא יאגה

ב"באבא יאגה" שהתחילה בתור מסעדה רוסית והתפתחה להיות בראסרי תל אביבי עם השפעות מהמטבח האירופאי מגישים מנת פואה גרה עם רוטב פירות יער חם וטוסטונים. מחיר המנה 175 שקלים.

 

הירקון 12 תל אביב, 03-5175179, ראשון-רביעי 23:00-12:00, חמישי-שישי 24:00-12ף00, לא כשר

 

מיט קיטצ'ן

השף נדב נצר מגיש ב"מיט קיטצ'ן" מנה של קרפצ'יו כבד אווז ברולה. היא כוללת קרם ערמונים, זרעי כוסברה מסכורים, צ'יפס בזיליקום, טוויל פקאן ואבקת זהב ומחירה 79 שקלים.

 

יגאל אלון 65 תל אביב, 03-6310684, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שבת 24:00-20:30, כשר

 

כרמן

ב"כרמן" החדשה מגיעים מבחר לא מבוטל של מנות צרפתיות עם דגש עם אזור דרום צרפת. בין השאר יש בתפריט המסעדה כבד אווז "טורשון" המורכבת מספרינג רול אווז קונפי, פירות יער, שקדים (65 שקלים).

   (צילום: יהונתן בן חיים)
(צילום: יהונתן בן חיים)

מנה מעניינת נוספת שמגישים כאן היא Cassoulet שהוא סוג של חמין דרום צרפתי המכיל שעועית לבנה, אווז קונפי ונקניקיה (149 שקלים).

 

לילינבלום 24 תל אביב, 03-9338381, ראשון-חמישי 23:00-18:00, כשר

 

   (   )

המנה הזו נקראת אומנם בשם "סלט" אך מדובר על ארוחה שלמה בצלחת מכיוון שהיא מכילה ירקות טריים, ביצים מבושלות, טונה שיכולה להגיע בצורתה הטריה, כבושה או צרובה. בארץ נוספו למנה גם תפוחי אדמה ושעועית ירוקה מבושלת וזוהי המנה היחידה כנראה שכל השנים כיכבה בתפריטים שלנו ואף אחד בעצם לא ממש זוכר שמדובר בסלט צרפתי.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

הקומה ה-11

במסעדת "קומה ה-11" שבניצוחו של השף קובי אביטן מגישים סלט ניסואז שכולל מיקס חסות, איולי בזיל לימוני, פטריות שימג'י, אספרגוס, תפוחי אדמה, קרוטונים, ביצה רכה ונתחי סלמון צרוב. מחיר המנה 62 שקלים.

 

מנחם בגין 132 תל אביב, 03-7774067, ראשון-חמישי 15:00-12:30, 22:30-19:00, כשר

 

NIZZA

במסעדתם של נתן אזוג ופטריס מזיג מגישים מגוון מנות מהמטבח הצרפתי ביניהן פיסלדייר שהיא סוג של פיצה צרפתית עם בצלים מקורמלים, אנשובי וזיתים שחורים (55 שקלים) ושרימפס בקוניאק (72 שקלים), עוף רוטיסרי שלם עם פירה (95 שקלים) וסלט ניסואז שמכיל טונה, ארטישוק, בצל ירוק, צנונית, זיתים שחורים, מלפפון, עגבנייה, ובזיליקום (52 שקלים).

 

לילינבלום 20 תל אביב, 03-9452979, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איפה אפשר למצוא מנות מהמטבח הצרפתי?
מומלצים