שתף קטע נבחר

תפריטי הטעימות החדשים בארץ שכדאי לכם להכיר

מארוחת "ברבריות" שאוכלים עם הידיים, דרך מנות יפניות מסורתיות ועד לארוחות שף שישאירו אתכם פעורי פה: יצאנו לבדוק מה כוללים תפריטי הטעימות החדשים שמציעות המסעדות בארץ. וכן, לא שכחנו גם את ארוחות הטעימות הוותיקות שכל פודי חייב להכיר

 

   (צילום: מתן כץ)
מנה מארוחת הטעימות במסעדת "אקליפטוס"(צילום: מתן כץ)
 

תפקידן של ארוחות הטעימות הוא לענות על שני צרכים במקביל: הראשון הוא לטעום ממנות הדגל של מסעדות השף, והשני - לאכול ארוחה מקיפה (אבל לא בהכרח דשנה) במחיר סביר יחסית למסעדת יוקרה. העיקרון שעומד מאחורי כל תפריט טעימות הוא פשוט מאוד: הן מתומחרות במחיר אחיד, ובמהלכן מוגשת כמות ידועה מראש של מנות שמעניקות חוויית היכרות טעימה.

 

זהו פתרון טוב כשמגיעים למסעדה בפעם הראשונה ולא יודעים במה לבחור, זה מצוין לסועדים שאוהבים מנות שזורמות לשולחן מבלי שייאלצו לשבור את הראש במה לבחור, וזה יתאים במיוחד למי שלא התברכו בתקציב בלתי מוגבל, אבל ממש רוצים להכיר ולטעום כמה שיותר בארוחה אחת.

 

הנה כמה תפריטי טעימות חדשים שהושקו ממש לאחרונה, וגם סקירה מהירה של תפריטי טעימות ותיקים ומשובחים, המאפשרים הצצה למטבחי השף המסקרנים ביותר שפועלים אצלנו.  

   (צילום: ירון ברנר)
תבואו לטעום. מנה מארוחת הטעימות של מסעדת "הולה"(צילום: ירון ברנר)

 

   (  )
 

הולה בראסרי

במסעדה של השף ויקטור גלוגר משיקים בימים אלו ארוחת טעימות עסקית שתוגש מדי סוף שבוע, בין השעות 18:00-12:00. הארוחה, שמחירה 135 ש"ח, תכלול מנות קטנות שיוגשו על מגש ענק, בדומה למה שהגישו במסעדת "רפאל" ששכנה שם קודם.

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

בתחילת הארוחה יוגשו למרכז השולחן מנות ראשונות כמו סלט חצילים קלויים על גחלים עם צ'יפס חציל, ממרח איקרה, אמפנדס במילוי זנב שור לצד צ'ימיצ'ורי ועוד. בעיקריות, אפשר יהיה לבחור בין המבורגר פילה בקר עם כבד אווז לצד צ'יפס, פאיית פירות ים זוגית, נתח קצבים עם פירה מדורה ועוד. בנוסף, התפריט כולל אופציה צמחונית וארוחת ילדים.

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

הירקון 87 תל-אביב 03-5759060, ראשון-שבת 23:30-12:00, לא כשר. מומלץ להזמין מקום מראש

   

TYO

במסעדה היפנית השיקו לאחרונה תפריט טעימות שנקרא שם: Signature menu by chef Yama San. התפריט, שכבר בימים אלה אפשר למצוא אותו במסעדה בין השעות 17:00-20:00, עולה 300 שקלים לזוג ומורכב ממנות נאות, מאודות ומטוגנות שמשלבות בין טעמים מתקתקים וחריפים.

   (צילום: אמיר מנחם)
(צילום: אמיר מנחם)
 

אז מה בתפריט? שתי כוסות סאקה בורן גולד, שתי מנות אגדשי טופו או מרק מיסו + סלט אצות או סלט עלים אחד לזוג + קופסת "בנטו" זוגית מפנקת (שכוללת 2 יח' טונה פואגרה עם קוויאר בלוגה, 2 יח' סשימי סלמון, 2 יח' סשימי לוקוס, 2 יח' סשימי טונה, 2 יח' סשימי קריסטל שרימפס, 3 יח' סקיי מאקי רול (טונה טמאגו ומלפפון) + מנת פילה בלאק קוד בתנור וגם קינוח וחליטה תה ירוק יסמין.

 

מונטיפיורי 7 תל אביב, 03-9300333 ראשון-רביעי 16:00-12:00, 24:00-18:00, חמישי 24:30-12:00, שישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

OPA

במסעדה החדשה שפתחו השפית שיראל ברגר, אחותה התאומה שרונה ויעל גל ("השפגאט") התפריט מבוסס על חומרי גלם עונתיים, רובם אורגניים. ולמי שלא מכירים, נספר כי במסעדה שמים דגש רב על שימוש בכל חלקי הירק ועל ניצול מרבי של התוצרת החקלאית, והירקות והפירות שם זוכים לטיפול יסודי במגוון טכניקות ייחודיות. 

 

תפריט הטעימות שמציעים כאן כולל את כל היסודות האלו, ומורכב משבע מנות וקינוח (320 שקלים לזוג). את הארוחה אפשר ללוות עם יינות אורגניים וביו-דינמיים, שאותם אפשר למצוא בתפריט האלכוהול שמגישים במקום. 

 

החלוצים 8 תל אביב, 052-5838245‏, ראשון-שבת 24:00-18:00, לא כשר

 

המקדש

מסעדת הבשרים שבמתחם "אושילנד" בכפר סבא השיקה לאחרונה ארוחת טעימות זוגית חדשה הכוללת שתי מנות ראשונות לבחירה מהתפריט, שתי כוסות יין אדום או לבן, פלטת בשרים ועליה שישה סוגי נתחים לצריבה אישית במשקל של 600 גרם ורטבים ותוספות ללא הגבלה. לסיום הארוחה תקבלו שם פלטת קינוחים למרכז השולחן (300 שקלים לזוג).

   (צילום: אסף אמברם)
(צילום: אסף אמברם)

ארוחה נוספת שהושקה סמוך לארוחת הטעימות הזוגית היא "ארוחה ללא תחתית" שמחירה 250 שקלים לסועד, והיא כוללת מנה ראשונה לבחירה, פלטת בשרים ללא הגבלה, כוס יין וקינוח.

   (צילום: אסף אמברם)
(צילום: אסף אמברם)
  

עתיר ידע 4 מתחם אושילנד א.ת כפר סבא, 09-7488824, ראשון-שבת 22:30-12:00, לא כשר

 

ניטן תאי

קונספט חדש במסעדה האסייתית בניצוחו של השף שחף שבתאי: ארוחת טעימות בהרכבה אישית, או כפי שבחרו לכנות אותה שם - Chef to table.

   (צילום: יהונתן בן חיים)
(צילום: יהונתן בן חיים)
  

למעשה מדובר בארוחת שף מותאמת אישית, וכבר בעת ביצוע ההזמנה לארוחה ישאלו אתכם בשיחת הטלפון בנוגע להעדפות הקולינריות שלכם. כשתגיעו למסעדה תוגש לכם ארוחת "טיילור מייד", ועל השולחן תמתין לכם ערכה מהודרת למזכרת שכוללת צ'ופסטיקס בקופסה מהודרת, מילון תאילנדי/עברי משעשע ומפה של חומרי גלם מהמטבח האסייתי.

   (צילום: יהונתן בן חיים)
(צילום: יהונתן בן חיים)

אז מה כולל התפריט? קוקטייל פתיחה לכל סועד (שאפשר להחליף ביין הבית או בבירה אסייתית), שתי מנות ראשונות לבחירה, מנת ביניים, שתי עיקריות וקינוח זוגי. מחיר הארוחה הוא 440 שקלים לזוג, והיא אינה מוגשת בימים חמישי-שבת אלא רק באמצע השבוע.

 

הארבעה 21 תל אביב, 03-5600555, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

NG

מסעדת הבשרים הוותיקה חוגגת השנה יום הולדת 15 עם תחילתה של מסורת ברברית חדשה. מעתה ואילך, אחת לחודש, תתקיים במקום ארוחת טעימות לנשים בלבד שתיקרא "ארוחת ברבריות" ותכלול כמה חוקים בסיסיים: האכילה תתבצע בידיים והשולחן יהיה נטול סכו"ם וצלחות; את חיתוך הנתחים האימתניים שיוגשו למרכז השולחן יבצעו הסועדות בעזרת גרזינים, ועל מנת לשמור על ניקיון הבגדים כל אחת מהן תקבל גם סינר.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

הארוחה עצמה נפתחת עם לחמים שלמים שנאפים במקום, קלחי תירס אפויים עם תועפות של חמאה וערימת בשרים מעושנים לצד מנה של זנב שור ביין. בהמשך יוגש לשולחן ברווז שלם מתובל בפפריקה, ואז יגיע ה"גראנד פינאלה" - רבע טלה ברוטב מייפל עם בירה ורוזמרין, ולנשנוש בצד - פילה בקר.

 

את הארוחה יקנחו ה"ברבריות" עם פונדו שוקולד ופירות. מחיר הארוחה הוא 370 שקלים לסועדת, ובמחיר הזה הן מקבלות גם את יין הבית או בירה ללא הגבלה.

 

אחד העם 6 תל אביב, 03-5167888, ראשון-חמישי 1:00-18:00, שישי 1:00-16:00, שבת 1:00-12:00, לא כשר

 

קפה אסיה

במסעדה שנפתחה לפני מספר חודשים במתחם הסינמטק בירושלים (באותו מקום שבו פעלה בעבר מסעדת "לבן") מציעים מעתה גם ארוחת טעימות זוגית (ארבע מנות ב-200 שקלים לארוחה) או לארבעה סועדים (שמונה מנות ב-400 שקלים לארוחה).

   (צילום: דן דבנר)
(צילום: דן דבנר)

במסגרת הארוחה אפשר יהיה לטעום מנה אחת (או שתיים אם אתם רביעייה) מכל אחת מהקטגוריות שבתפריט: "אדים" - מנות מאודות, "טאם טאם" - מנות שנכתשות ומתערבבות, "קאב קם" - מנות קטנות שהולכות טוב לצד אלכוהול, ומנות "ווק וקארי" (שימו לב: מחיר הארוחה אינו כולל שתייה ומנות של סלמון ודניס).

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

דרך חברון 11 סינמטק ירושלים, 02-6737393, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

   (  )
  

ARIA

השף גיא גמזו מציע במסעדת "אריא" ארוחת טעימות שנקראת "Taste of mind", שכוללת שבע מנות לבחירה המוגשות למרכז השולחן וקינוח זוגי לבחירה. הארוחה מוגשת בין רביעי לשבת ובהזמנה מראש בלבד. מחיר התענוג הוא 158 שקלים לסועד (לא כולל יין ושתייה).

   (צילום: בן יוסטר)
(צילום: בן יוסטר)
  

נחלת בנימין 66 תל אביב, 03-5296054, ראשון-שבת 1:30-19:00, לא כשר

 

מחניודה

במסעדת השוק הירושלמית והשמחה של השף אסף גרניט, שבה התפריט מתחלף כמעט מדי יום, מציעים ארוחת טעימות בעלות של 295 שקלים. במחיר הזה תקבלו שבע מנות מהתפריט של אותו היום, קינוח ושתייה חמה.

שף אסף גרניט, "מחניודה" (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
שף אסף גרניט, "מחניודה"(צילום: תום להט)
 

בית יעקב 10 ירושלים, 02-5333442, ראשון-חמישי 16:00-12:30, 24:00-18:30, שישי 15:30-11:30, שבת 1:00-20:00, לא כשר

 

OCD

 

במסעדת השף של אושיית האינסטגרם וילד הפלא של הקולינריה המקומית, רז רהב, מגישים זה שנתיים את אחת מארוחות הטעימות המדוברות ביותר בתל אביב: רהב מציע שם חוויה לא שגרתית (שמתחילה ברגע ביצוע ההזמנה במסעדה ונמשכת עד לסיום הארוחה), בניסיון לאתגר את הסועדים.

   (צילום: חיים יוסף)
השף רז רהב במסעדת OCD(צילום: חיים יוסף)

הארוחה נערכת סביב בר התוחם מטבח פתוח וכולל 19 מקומות ישיבה בלבד, והתפריט עצמו משתנה ומתחדש מדי ארוחה (345 שקלים לסועד, כולל אוכל ומים ולא כולל אלכוהול).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

תרצה 17 מתחם נגה יפו, 03-5566774, ראשון-חמישי 24:00-19:00, שישי 15:30-11:00, לא כשר

 

פופינה

השף אוראל קמחי מגיש בארוחת הטעימות שלו תפריט וירטואוזי ויצירתי במיוחד, שכולל שבע מנות קטנות לכל סועד מתוך מבחר מנות הדגל של המסעדה. 

   (צילום: מאיר בולקה)
(צילום: מאיר בולקה)

בנוסף, במהלך הארוחה יוגשו מנות ספשל שקמחי מאלתר במקום.מחיר התענוג הצרוף הזה הוא 295 שקלים.

   (צילום: מאיר בולקה)
(צילום: מאיר בולקה)

אחד העם 3 תל-אביב, 03-5757477, ראשון-חמישי 23:30-18:30, לא כשר

 

הלנה בנמל

השף עמוס שיאון מציע ב"הלנה" ארוחת טעימות זוגית שמורכבת משש מנות, בהן מנת הקרפצ'יו שרימפס המפורסמת של המסעדה, קלמרי סגולים וצרובים, סקאלופ בחמאה חומה ושרימפס ואספרגוס בחמאת לימונים כבושים. מחיר הארוחה 398 שקלים.

   (צילום: רועי ברקוביץ')
(צילום: רועי ברקוביץ')

נמל קיסריה, 04-6101018, ראשון-שבת 23:00-12:00 לא כשר

 

אקליפטוס

במסעדה של השף משה בסון בירושלים החלו להגיש תפריט טעימות כבר בשנת 1987, אך את ההכרה ואת התהילה שלה היא ראויה קיבלה הארוחה רק ב-1997, בעקבות ארוחת טעימות שנערכה במסעדה באותה שנה ובה השתתף, בין היתר, גם השף ז'ואל רובישון ז"ל.

 

כאמור, עם השנים תפריט הטעימות של המסעדה הפך לשם דבר, וכיום מוצעים שם לא פחות משלושה תפריטי טעימות שונים: "שיר השירים" (280 שקלים לסועד), "סעודת שלמה המלך" (350 שקלים לסועד) ו"משתה מלכת שבא" (427 שקלים לסועד).

   (צילום: אתי נמיר)
(צילום: מתן כץ)

טיפ שלנו: נסו להתאפק ולא להגזים עם הלחם העיראקי המופלא שמגישים שם, וכך יגדל הסיכוי שתצלחו את הארוחה כולה.

 

סמטת פלט (בין חטיבת ירושלים 14 לדרור אוליאל) ירושלים, 02-6244331, ראשון-חמישי 23:00-17:00, שבת 23:00-20:15, כשר

 

יאקימונו

במסעדה היפנית הוותיקה מציעים ארוחת טעימות זוגית הנחשבת ל-Value for money, בעיקר משום שהיא מציעה טעימה ממבחר ממנות הדגל של המסעדה, המבוססות על הקולינריה והמסורת היפניות.

   (צילום: מיטל סלומון)
(צילום: מיטל סלומון)

הארוחה הזו היא, למעשה, עסקית ערב זוגית שמחירה 185 שקל לסועד, וכוללת שש מנות חלוקה ומבחר מנות סושי מיוחדות.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

רוטשילד 19 תל אביב, 03-5175171, ראשון-שבת 2:00-12:00, לא כשר

 

אלמרסא

במסעדתו של השף עלאא מוסא - שמשלב בין טכניקות מסורתיות למודרניות, ובין המטבח הערבי למטבח הצרפתי המודרני - מציעים ארוחת טעימות שמחירה נקבע לפי מספר המשתתפים והעדפותיהם, ונע בין 160 ל-180 שקלים לסועד.

   (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

במחיר הזה לא תקבלו שתייה או אלכוהול, אבל כן תוכלו לטעום שבע מנות מהתפריט, בהן לקרדה טונה אדומה ובצל סגול ומחבת פירות ים ברוטב ים-תיכוני. בתחילת הארוחה מוגש לשולחן לחם שנאפה במקום לצד מטבלים, ובסיומה יקבלו הסועדים קינוח זוגי.

   (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

נמל הדייגים 13 עכו העתיקה, 04-9019281, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

דיינינגס

במסעדה היפנית שממוקמת על גג מלון "נורמן" שבלב תל אביב מציעים ארוחת טעימות בת שש מנות שתאפשר לכם להכיר את מנות הדגל של המסעדה.

יום הסושי (צילום: אנטולי מיכאלו)
יום הסושי(צילום: אנטולי מיכאלו)

מחיר הארוחה הוא 285 שקלים לסועד, והיא מורכבת ממתאבנים, מנות פתיחה, סלט, סושי, מנות ספשל עונתיות וקינוח.

 

נחמני 25-23 תל אביב, 03-5435555, ראשון-שבת 23:30-18:00, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתן כץ
תפריטי טעימות חדשים. "אקליפטוס"
צילום: מתן כץ
מומלצים