שתף קטע נבחר

איפה יגישו לכם קדירות חורף מפנקות?

עם דגים ופירות ים, בקר או עוף, טלה ואפילו בלי בשר בכלל - גם במסעדות כבר הבינו שתפריט החורף לא שלם בלי מנה אחת (לפחות) של קדירה מפנקת עם כל טוב, שמוגשת בסיר הרותח בה בושלה במשך כמה שעות טובות. יצאנו לבדוק באיזה מסעדות בארץ יגישו לכם את הקדירות השוות ביותר. לשמור לימי גשם קרים במיוחד

 

   (צילום: סיון שוב עמי)
מחממת ומנחמת. קדירה החורף של מסעדת "אל פואבלו"(צילום: סיון שוב עמי)
  

לא משנה איך תבחרו לכנות אותן - קסרול, פאייה, תבשיל או קדירה - הן תמיד יהיו הבחירה הקולינרית האולטימטיבית ביום חורפי וגשום. את העובדה הזו הבינו גם לא מעט שפים ומסעדנים, ובשנים האחרונות אפשר להבחין כיצד קדירות החורף החלו לצאת מהמטבח הביתי לטובת כניסה לתפריטי החורף של לא מעט מסעדות.

 

לפעמים יגישו לכם אותן לצד אורז, לעיתים הן יתבססו על פירות ים, על ירקות שורש או בכלל על טלה, נקניקים מעושנים, עוף, בקר ובשר לבן. אבל אם נודה על האמת - לא משנה מה יש בהן, התוצאה תמיד תהיה זהה: תבשיל טעים, מחמם ומנחם להפליא. כנראה שמשהו בשילוב הזה שבין פחמימות, חלבונים וירקות שורש שמתבשלים יחד במשך מספר שעות, ומוגשים לשולחן בכלי ששומר על החום שנפלט מהם ועל הטעמים המושלמים שלהם - עושה עבורנו את העבודה.

   (צילום: אפיק גבאי)
עם בשר ובלי. קדירות החורף של מסעדת "רוטנברג"(צילום: אפיק גבאי)
   

 

אידי

במסעדת הדגים המיתולוגית של אידי באשדוד, מגישים קדירת דגים חורפית. מדובר במנה זוגית בשם "קדירת דייגים" שמחירה 250 שקלים, והיא כוללת פילה לוקוס עם תפוחי אדמה, כרישה, אפונה וירקות נוספים המתבשלים עם עגבניות ותבלינים שונים.

   (צילום: אבי רוקח)
(צילום: אבי רוקח)

הבושם 6 אשדוד, 08-8524313, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

אלבי

במסעדת השף הבאר-שבעית, שבראשה עומד השף רועי דאי, מגישים מחבת חורפית למדי שנקראת בתפריט "לילות איסטנבול". ומה היא כוללת? מדובר בעצם במנת שקשוקה בשרית שמוגשת לצד לחם או פיתה לניגוב, ותשביע אתכם למשך כמה שעות טובות. מחיר המנה הוא 59 שקלים.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

חיל ההנדסה 2 מרכז ביג באר שבע, 08-6655601‏, ראשון-חמישי 23:45-11:15, שישי- 15:00-9:00, שבת 23:45-20:45, כשר

 

מידס

במסעדה הברזילאית שבקיבוץ ברור חיל, תוכלו לטעום את התבשיל הברזילאי הלאומי, הלוא הוא תבשיל ה"פיג'ואדה" (feijoada).

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

ולמי שאינם מכירים, נסביר שזהו תבשיל שמכיל שעועית שחורה, נקניקים, נקניקיות, קציצות בשר לבן וגם בשרים מעושנים. תהליך ההכנה של המנה הזו עורך לא פחות מ-24 שעות, והיא מוגשת לצד אורז לבן. על המנה עצמה תשלמו כאן 75 שקלים.

 

קיבוץ ברור חיל, 08-6803441, שלישי-שישי 22:30-18:00, שבת 22:30-12:00, לא כשר

 

סינס

במסעדת "סינס" שבכניסה לקיבוץ גבים, תמצאו בתפריט קדירת פירות ים המבוססת על רוטב של שמן זית, שום ועשבי תיבול. הקדירה מכילה מגוון של פירות ים, ביניהם שרימפס, קלמרי, דיונון ועוד והיא תעלה לכם שם 151 שקלים.

 (צילום: סינס) (צילום: סינס)
(צילום: סינס)
 

תחנת הדלק שבכניסה לקיבוץ גבים, 08-6890452, שני 22:00-9:00, שלישי-חמישי 23:00-12:00, שבת 22:30-12:00, לא כשר

 

רוטנברג

שיתוף הפעולה בין מוזיאון הארכיאולוגיה שבשער הגולן לבין קדרי עמק הירדן - שלי ונצר לוריא - ומסעדת "רוטנברג" שבקיבוץ גשר הישנה, הוליד תפריט קדירות חורפי ומסקרן. בין המנות שהוא מציע, אפשר למצוא קדירת פאלדה בקר עם פריקה, תמרים ואניס (118 שקלים), קדירת שוק ברווז עם לימון וקליפת קינמון (98 שקלים) וקדירת סיכבאג' כתף טלה עם חומוס ובצלצלים (135 שקלים).

   (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

בנוסף, מוגשות שם מנות יצירתיות כמו קדירת שורשים עם קולרבי, צנון, ארטישוק ירושלמי, בצלים, שום, שומר ביין לבן, חמאה וזעתר (63 שקלים), קדירת אוסובוקו בקר ביין אדום ושורשים חורפיים (118 שקלים), קדירת אגוז בקר עם בירה וכרוב סגול (118 שקלים) וקדירת סרטנים כחולים עם רצועות פרחי בננה ולימון כבוש (105 שקלים).

 

גשר הישנה, 053-9443272, שני-חמישי 22:00-12:00, שישי 23:00-10:00, שבת 24:00-10:00, לא כשר

 

אל פואבלו

במסעדה החדשה של רותם צרפתי, המתמחה במנות "טקס מקס" (שילוב בין המטבח הטקסני למטבח המקסיקני) והמבורגרים, מגישים גם קדירת צ'ילי קון קרנה עשירה שכוללת קוביות קטנות של בשר צלעות, בשר טחון, פלפלים, צ'ילי, בצל, שום, שעועית אדומה ולבנה ומעט רסק עגבניות. כל הטוב הזה מתבשל יחד בסיר במשך שלוש שעות, והתוצאה - תענוג לחך (72 שקלים למנה). 

 

כפר האומנים אניעם, 052-3881929‏, שעות ההרצה: שני-חמישי 22:00-18:00, שישי 22:00-17:00, שבת 172:00-12:00, לא כשר

 

בלה מיה

באיטלקייה המשפחתית הפועלת מזה 12 שנה במעלות, מציעים קדירה איטלקית קלאסית שנקראת בתפריט "בוליטו". התבשיל, שכולל בקר המתבשל במשך שבע שעות עם יין אדום וירקות שורש, מוגש לסועדים במחבת כבדה וחמה מאוד. מחיר המנה הוא 79 שקלים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

כליל החורש 1 מעלות תרשיחא, 04-9575075‏, ראשון-שבת 24:00-11:00, לא כשר

 

אלומה

בביסטרו הצרפתי-גלילי של השף עלאא סוויטאת, מגישים מנה חורפית של שרימפס עם תבשיל עגבניות, במיה, פלפלים חריפים וטחינה (92 שקלים), שמוגשת לשולחן במחבת חמה. ממש לאחרונה, התווספה לתפריט מנה חדשה של שרימפס עם עגבניות, אספרגוס וזיתי טאסוס, המוגשת גם היא בתוך מחבת לוהטת.

 

אלון 16 מעלות תרשיחא, 04-9574477 , שני-חמישי 22:00-19:00, שישי 22:30-18:30, שבת 16:00-13:00, 22:00-19:00, לא כשר

 

אלמרסא

במסעדת השף העכואית של השף עלאא מוסא, מגישים קדירת פירות ים עשירה שמתאימה במיוחד לעונה הקרה. המנה כוללת שרימפס, קלמרי, סרטנים, מולים וצדפות עטופים בציר סרטנים עשיר (214 שקלים).

   (צילום: סטודיו דרור כץ)
(צילום: סטודיו דרור כץ)
 

נמל הדייגים 13 עכו העתיקה, 04-9019281, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

לוקנדה

במסעדת "לוקנדה" הנצרתית, שבראשה עומד השף אליאס מטר, מגישים בימים אלו קדירת תבשיל אוסובוקו שמתבשל במשך שעות ארוכות עם ירקות שורש בציר כבש עשיר בטימין ושום. מחיר המנה הוא 89 שקלים.

   (צילום: אליאס מטר)
(צילום: אליאס מטר)
 

דרך הציונות 29 מתחם בית מלון רמדה נצרת, 04-6130351‏, ראשון-חמישי 24:00-8:00, לא כשר

  

ביסטרו "אדמה"

בביסטרו "אדמה" שפועל במבנה אבן עתיק בזיכרון יעקב, מגישים שתי קדירות חורף טעימות ומחממות: הראשונה היא קדירת פריקי עם ירקות שורש (68 שקלים), והשנייה היא קדירת עגל עם חיטה מעושנת, ירקות בגריל, בייקון טלה, שקדים קלויים וציר בקר (105 שקלים).

 

מעלה הראשונים 8 גבעת זמרין זכרון יעקב, 04-6293183, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי-שבת 23:00-11:00, לא כשר

  

כרמן

במסעדה שהביאה את הטעמים של דרום צרפת ללב תל אביב, תוכלו לטעום את ה"קסולה של מוריס", שתעלה לכם שם 149 שקלים. מדובר בתבשיל נקניקיות עם קונפי אווז ושעועית לבנה בסגנון טולוז, שמוגש לסועדים בתוך מחבת לוהטת.

   (צילום: יהונתן בן חיים)
(צילום: יהונתן בן חיים)
 

לילינבלום 24 תל אביב, 03-9338381, ראשון־חמישי 16:00-12:00, 23:00-18:00, שבת 24:30-21:30, כשר

 

דלאל

בביסטרו שבנווה צדק, השף והמסעדן גולן גורפינקל רקח תפריט חורף עם מנות מפנקות, ביניהן תבשיל כתף טלה המבושלם במש ארבע שעות. המנה מכילה את כל מה שהגוף זקוק לו בימים הקרים: שעועיות לוביה ואיזוקי, פטריות שימג'י ותרד.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

שבזי 10 תל אביב, 03-5109292, ראשון-חמישי 1:00-12:00, שישי-שבת 9:00- 1:00, לא כשר

 

ויקי כריסטינה

בבר האוכל שמתחם "התחנה" ביפו, מגישים שתי מנות פאייה ספרדית שמוגשות לשולחן בתוך קדירות לוהטות.

   (צילום: שרית גופן)
(צילום: שרית גופן)

המנה הראשונה היא הפאייה הטבעונית, שכוללת אורז ספרדי עגול בציר ירקות וקרם קוקוס עם שמן כמהין, פטריות, זוקיני, ערמונים, בצל סגול ועשבי תיבול (49 שקלים למנה). המנה השניה היא "פאייה נגרה" שמורכבת מאורז שחור, צדפות ונגולי, קלמרי וג'מבו שרימפס בציר דגים (88 שקלים).

 

התחנה נווה צדק, 03-7367272, ראשון-שבת 1:00-12:00, לא כשר

 

Villa Mare

במסעדת "וילה מארה" שנמצאת על חוף ימה של בת ים, מגישים מחבת של שרימפס, נתחי בייקון וברווז ברוטב שמנת ועגבניות מיובשות. מחיר המנה הוא 95 שקלים, והיא תשלים עבורכם את חווית הבילוי במסעדה ששוכנת במרחק נגיעה מהים.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

בן גוריון 69 בת ים (על החוף), 054-7317740‏, ראשון-שבת 2:00-9:00, לא כשר

 

 

 (  )

טנדורי

במסעדה ההודית של השפית והמסעדנית רינה פושקרנה, - החוגגת בימים אלה 35 שנות פעילות - מציעים מנות חורפיות חדשות, ביניהן קדירה חורפית שהיא, למעשה, סיר אורז ביריאני עם מיקס ירקות, תערובת תבלינים גראם מסאלה, קארי טרי וזעפרן.

   (צילום: איתן וכסמן)
(צילום: איתן וכסמן)
 

המנה מוגשת לשולחן כשהיא עטופה בלחם רוטי לוהט, ואפשר לקבלה לצד ירקות בלבד או בתוספת נתחי עוף או נתחי דג. מחירה של מנה עם ירקות הוא 60 שקלים, מחירה של מנה עם עוף או דג הוא 80 שקלים.

 

זמנהוף 2 כיכר דיזינגוף, 03-6296185, ראשון-שישי 15:30-12:00, 24:00-19:00, שבת 16:30-13:00, 24:00-19:00, לא כשר

 

אדום

במסעדת "אדום" הירושלמית, השף מוטי דוד מקבל את החורף עם מנה של קדירת לחי עגל הכוללת נתחי לחי, שום, עגבניות, בצל, טימין וארטישוק ירושלמי שעוברים בישול ארוך ביין אדום (98 שקלים).

   (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

דוד רמז 4 מתחם תחנת ירושלים, 02-6246242‏, ראשון-שבת 2:00-12:00, לא כשר

 

בארוד

במסעדה המיתולוגית, תוכלו לטעום השנה את קדירת הכבש בבבירה גינס שמכינים שם. מדובר במנה של  כבש טחון עם ירקות שורש, פירה תפוחי אדמה מעל והרבה בירה גינס. מחיר המנה הוא 85 שקלים.

 

יפו 31 חצר פיינגולד ירושלים, 02-6259081, שני-שבת 1:00-17:00, לא כשר

 

בראסרי עין כרם

במסעדה שפועלת בשכונה הפסטורלית, השפית לירז שדה מגישה מגוון מרקים מחממים שמתאימים לחורף הירושלמי כמו כפפה ליד.

   (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

המבחר כולל, בין היתר, את מרק הריבולטה שמוגש בתוך סיר אישי וכולל נקניק סלמי, שום, בצל ועלי מנגולד. את המרק תקבלו עם תוספת לחם מיוחד שנאפה במסעדה, ומשתלב מעולה עם המרקם והטעם המתובל של הריבולטה (48 שקלים).

 

המעיין 15 ירושלים, 02-566-5000, ראשון-חמישי 23:0012:00, שישי-שבת 23:00-9:30, לא כשר

 

מדיטה

במסעדה הבאה מציינים את עונת החורף עם תפריט חדש, אותו מגדירים שם כ"מזרח-תיכון חדש". בין המנות שבתפריט החדש, תוכלו לטעום גם קדירת בשר עם ירקות שורש ופירה שמחירה 92 שקלים, והיא מומלצת במיוחד בימי החורף הקרים. 

 

דרך חברון 101 א' בית הנציב ירושלים, 02-5664466, ראשון-חמישי 12:00- 24:00, שבת 19:00- 24:00, כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפיק גבאי
המנה האולטימטיבית לחורף
צילום: אפיק גבאי
מומלצים