עוגת שוקולד ללא גלוטן

עם מרכיבים בריאים, ומעט קלוריות: עוגת שוקולד ללא גלוטן שכולם יטרפו

הבלוגרית שירי עמית מדגימה כיצד להכין עוגת שוקולד מטריפה שלב אחר שלב, ומספרת למה כדאי להשתמש בתחליף סוכר חום של טרוביה - רמז: חיסכון של 13 כפיות סוכר לכל העוגה!

מוגש מטעם טרוביה
פורסם:


2 צפייה בגלריה
עוגת שוקולד ללא גלוטן
עוגת שוקולד ללא גלוטן
עוגת שוקולד ללא גלוטן
(צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

המרכיבים לעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק:
  • 1 כוס שיבולת שועל, טחונה לאבקה
  • 1/2 כוס קמח שקדים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 ביצים גודל XL או 3 ביצים גודל L
  • 1/3 כוס תחליף סוכר חום טרוביה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית קקאו
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 חבילה שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו (100 גרם)
  • 1 כף שמן זית
לציפוי גנאש השוקולד:
  • 1 חבילה שוקולד מריר, שבור לקוביות (100 גרם)
  • 1/3 כוס חלב קוקוס
ההכנה:
1. מערבבים יחד בקערה שיבולת שועל, קמח שקדים ואבקת אפייה.
2. בקערה נפרדת טורפים יחד ביצים, תחליף סוכר ושמן זית.
3. ממיסים כפית קקאו בכוס מים רותחים ומוסיפים לקערת התערובת הרטובה.
4. ממיסים במיקרוגל שוקולד ושמן זית, מוסיפים לתערובת הרטובה ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את תערובת הקמח לקערה עם התערובת הרטובה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
6. מחממים תנור ל־170 מעלות.
7. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה. אופים כ־35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
8. ממיסים יחד במיקרוגל שוקולד וחלב קוקוס ויוצקים מעל העוגה החמה.

למידע נוסף היכנסו לאתר: https://www.truvia.co.il/why-truvia
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button