נערכים לעוצר: עשרות אלפי שוטרים וחיילים נפרסים ברחבי הארץ
כ-30 אלף שוטרים ואלפי חיילים אוכפים את הסגר. מ-15:00: ישראל תיכנס לעוצר עד מחר ב-07:00. השר ארדן ל-ynet: "נפעיל רחפנים ומסוקים. מי שיפר את ההנחיות ייתקל באכיפה חסרת תקדים". בינתיים, בצה"ל מחלקים ערכות מזון למשפחות נזקקות. בשירותי הכיבוי יחגגו רחוק מהמשפחות וגם בשירות בתי הסוהר התכוננו לליל הסדר
חג הפסח בצל מגפת הקורונה : אלפי חיילים מסייעים לכ-30 אלף שוטרים לאכוף את הסגר המורחב והניתוק בין ערי ישראל, בעיקר סביב ליל הסדר שייערך הערב (יום ד'). פיזור הכוחות במחוזות פיקוד העורף יישאר דומה אך מספר הפלוגות יוכפל. כך היקף הסיוע האזרחי של צה"ל, גם למשטרה, יתפרס על שטח גדול יותר. ההיערכות הלוגיסטית בסיוע של הצבא לאוכלוסייה תואץ ככל שיחלפו השעות עד לתחילת החג, במטרה להשלים חלוקת חבילות מזון וערכות מנות חמות לרבבות ישראלים שזקוקים לכך, בעיקר ביישובים החרדיים שבהם שיעורי הדבקה גבוהים. היום, החל מ-15:00, תיכנס מדינת ישראל לעוצר והיציאה מהבתים תיאסר עד מחר ב-07:00. השר לביטחון פנים גלעד ארדן אמר בריאיון לאולפן ynet: "נפעיל רחפנים ומסוקים. מי שיפר את ההנחיות ייתקל באכיפה חסרת תקדים".
נאבקים בקורונה - עדכונים אחרונים
- מהיום ב-15:00: תיאסר היציאה מהבית לצורך קניות
- עלה ל-72 מניין המתים מקורונה בישראל
- חומרים כימיים לעשרות אלפי בדיקות קורונה הגיעו מדרום קוריאה
- עלייה של מאות אחוזים בפניות לארגוני הסיוע לקראת פסח
- שיא מתים ביממה בארה"ב
. טראמפ מביע אופטימיות
השר ארדן הוסיף: "לקראת 15:00 אתם תראו עליית מדרגה של אלפי שוטרים נוספים. למעשה, המשטרה תהיה פרוסה בהיקף הכמעט גדול ביותר האפשרי שלה. יותר מ-6,000 שוטרים בסיוע של 1,400 חיילים יעשו בקרות וביקורות. הנושא המרכזי שאנחנו מנסים למנוע הוא עריכת ליל סדר או אירועים משותפים. על זה שילמנו את מחיר התחלואה הגבוה אחרי פורים, והמטרה שזה לא יחזור על עצמו הלילה.
"ירושלים היא האתגר הגדול ביותר. העיר חולקה לשבעה רובעים, ואנחנו מנסים לבודד כל שכונה לחוד עם דגש של אכיפה בתוך השכונות שבהן יש את רמת התחלואה הגבוהה. ככל שנצמצם את המעבר בין הרובעים או בין יישובים בישראל - נקטין את היקף התחלואה".
בצה"ל העלו ב-40% את כמות הכוחות באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה (אט"ל) שמוביל את המבצע המורכב, משינוע חבילות המזון ובדיקות הקורונה באלפי כלי רכב הצבאיים, ועד לפריקת, הובלה, אחסנה במחסני צה"ל, והפצה של מאות טונות של ציוד רפואי שינחת הלילה בישראל ברכבת אווירית, בעיקר מסין.
קצין בכיר באט"ל אמר אמש ל-ynet כי הצבא נערך למבצע תמיכה באוכלוסייה שיימשך חודשים ארוכים, חרף הסימנים הראשוניים לבלימת המגיפה. "אנו נערכים, על בסיס למידה מהתנהלות מול מגיפות בעולם, לעוד 3-2 גלים של התפשטות, הראשון בסביבות נובמבר", אמר הבכיר.
ההיערכות באוגדת איו"ש לחג הפסח תהיה בסימן משבר הקורונה וסיוע ליישובים החרדיים ביהודה ושומרון שבהן יש תחלואה גבוהה. חיילי צה"ל מחלקים לפני ערב החג יותר מ-1,000 חבילות מזון המספיקות לשבועיים בבית"ר עילית, ל-120 משפחות חולי הקורונה בעיר ולעוד מאות תושבים שנמצאים בעיר. במודיעין עילית מתבצעת חלוקה דומה.
מבחינה מבצעית, הכוחות שהגיעו לסייע בחלוקת המזון לתושבים צפויים להישאר כתגבור כוחות לאוגדה בימי חול המועד, שנחשבים למתוחים בכל שנה, לצד כוחות תגבור מיחידת אגוז וחטיבת הנח"ל. סגר מלא ימשיך להיות מוטל על השטחים ועל רצועת עזה.
מבחינת המספרים, שצפויים לגדול בימים האחרונים, ארזו חיילי צה"ל בחודש האחרון 1.6 מיליון מארזי מזון לחג ולסוף השבוע, כאשר רק היום חולקו מארזים ל-118,635 אזרחים, מתוכם 15 אלף בבני ברק.
18 אלף חיילים בסך הכל פועלים סביב השעון במשימת הסיוע לאזרחים בהתמודדות עם המגפה. עד כה נרשמו כ-8,000 פניות למוקד החירום שפתח פיקוד העורף (104) ו-25 אלף פניות למרכז הלאומי לסיוע. 1,044 חולי קורונה שוהים ב-12 מלוניות שפתח פיקוד העורף. מרבית החולים מבני ברק, כ-1,400 בסך הכל, לא הסכימו נכון להיום להתפנות למלוניות שהוכשרו למגזר החרדי.
כ-500 לוחמי אש יחגגו הערב את ליל הסדר בכ-100 תחנות כיבוי הפזורות ברחבי הארץ. אך בשונה משנים עברו הארוחה תתקיים הפעם רק בנוכחות לוחמי המשמרת המבצעית בלבד, וללא משפחותיהם של הכבאים, שיוכלו להצטרף רק באופן וירטואלי.
כניסת המשפחות לתחנות נאסרה בשל הנחיות משרד הבריאות במהלך כל ימי החג. בנוסף, חל איסור על כניסת נציגים מכל ארגון וקבלת חבילות או מזון לחג הפסח.
בתוך כך, אתמול נערך מסע הצדעה של לוחמי האש עבור צוותי המערך הרפואי בכל הארץ. במסגרת מסע ההצדעה יצאו הלוחמים בשיירת רכבי כיבוי מהתחנות אל בתי חולים. בדיוק בשעה 13:00 מחאו כפיים למשך כדקה לאות הוקרה ותמיכה בצוותים הרפואיים והחולים השוהים בסמוך.
גם בשירות בתי הסוהר נערכים לחג בצל תקנות הקורונה. בימים כתיקונם, ההיערכות מתחילה מיד לאחר חג הפורים וכוללת העסקה ותיאום של עשרות אזרחים שיסייעו בהכשרת הכלים והמתקנים וגם זימונם של עשרות אזרחים חרדים ודתיים לערוך את הסדרים לאסירים באגפים השונים.
השנה, בהתאם להנחיות משרד הבריאות ותקנות לשעת חירום, נאסרה כניסתם של מבקרים לבתי הסוהר, ורבני שירות בתי הסוהר הכשירו בסדנאות ייעודיות אסירים שיסייעו למערך הרבנות ולמערך הלוגיסטיקה להכשיר את המטבחים ואת מרכזי המכר (קנטינות). כמו כן, הוכשרו אסירים בסדנאות קטנות ומובנות, לעריכת סדר.
הרבנים מקיימים שיעורי דת עד לחג עצמו ונעזרו ברדיו 'פוקוס', הרדיו של האסירים, על מנת להעביר מסרי חיזוק ואמונה מעודדים לכל האסירים ובדגש לתקופה זו.
נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין בירך את אזרחי ישראל לקראת החג: "השנה אנחנו מציינים את ליל הסדר בנסיבות לא פשוטות, בצל 'מכת הקורונה'. פתאום אנחנו נוכחים כמה יקרים הם אותם דברים פשוטים שמרכיבים את היום-יום של כולנו. פתאום, כשנכפים עלינו ריחוק חברתי, סגר, ובידוד משפחתי, מתחדדת חשיבותה של מצוות והגדת לבנך, של מעשה העברת הסיפור מדור לדור - מהסבות והסבים אל הבנים והנכדות, אל הנכדים והנינות. זה הסיפור שלנו, העוגן שלנו, מה שקושר אותנו יחד - גם כשאנחנו נאלצים להיות בנפרד. בימים האלה כולנו מתפללים – בנפרד אבל ביחד – צעירים ומבוגרים, חילונים ודתיים, לימים הטובים שבדרך. כולנו מבקשים – 'זכור לנו ברית אבות'. חג פסח שמח, יקיריי. לשנה הבאה – ביחד".